Vraag

gedwongen vaccin


Badge

Hallo,

ik ben 14 jaar en heb een uitnodiging gekregen voor de meningokokken vaccinatie. Mijn ouders zeggen dat ik het MOET nemen maar ik wil dit niet. Het is toch niet hun keuze? Ik moet het nemen hoe dan ook… (volgens hun) 

Wat moet ik doen?!!


64 reacties

Hallo anoniempjexx_ :)

Gewoon nemen. Je wilt toch niet die ziekte oplopen?

-TheMightySlayer <3

Het is volgens mij wel hun keuze. Slimme keuze van je ouders. Vaccins zijn heel belangerijk voor je gezondheid

Reputatie 1
Badge +1

Als je die ziekte zou hebben/krijgen zou dat 9/10 keer betekenen dat je zal overlijden. Ik heb m een paar dagen geleden ook gekregen. Als je bang bent ofzo (wat ik wel snap) hoef je dat echt niet te zijn. Die naalt en alles ziet er eng uit maar je voelt er niet zo heel veel van. Verschild natuurlijk per persoon… Als je meningokokken zou krijgen krijg je last van je nek en uiteindelijk zal je overlijden aan een hersenvliesontsteking. Is wel verstandig om het toch te doen:)

Waarom wil je het vaccin niet nemen? Het vaccin is goed ontwikkeld en beschermt je tegen een levensbedreigende ziekte. Als je bang bent voor het prikken: het is heel kort even afzien maar daarna ben je voor altijd beschermd!

Badge

voor alle duidelijkheid ik wil hem niet. je kan me niet overhalen dus aub stop daarmee, ik wil gewoon horen wat ik kan zeggen en in de brief staat dat we het samen moeten beslissen.

Reputatie 6
Badge +4

Hai allemaal,

Wat goed dat jullie meedenken maar de info die ItzzJustme geeft klopt niet helemaal. Vanaf het moment dat je 12 bent en in staat bent een weloverwogen keuze te maken moet je zelf ook toestemming geven voor een behandeling. Je mag die dus weigeren. Kijk maar eens op de leeftijdsladder om alle kinderrechten te zien.

Groeten, Britta van de Kindertelefoon

Reputatie 3
Badge +2

Je ouders beslissen dat, maar als je het echt niet wil zou je dat dus met je ouders moeten bespreken. Maar waarom zou je in hemels naam het niet nemen?! Je wilt toch niet ziek worden?! Dat vaccin is goedgekeurd door mensen die er echt mega veel verstand van hebben. Iedereen heeft die prik en ik hoor niemand er over klagen. Je zit wel te zeuren dat je hem echt niet wil nemen en dat we je niet moeten overhalen, maar waarom wil je hem dan niet nemen? Ik kan me niet bedenken dat je daarvoor een goede reden hebt… Heb je liever die ziekte ofzo?!

Badge

@Emma123 mijn ouders beslissen dat helemaal niet! hoevaak moet ik het nog zeggen? en als ik die ziekte alsnog krijg, is dat MIJN schuld idd. ik geloof dat een gezonde levensstijl belangrijker is dan een vaccin, nee ik ben niet bang, verre van zelfs. dus stop en geef me argumenten om ze over te halen!!

Reputatie 3
Badge +2

@anoniempjexx_ ik bedoel dat je ouders waarschijnlijk de beslissing maken. Ook al hoor jij ook mee te beslissen. Maar ik ga je zeker geen argumenten geven om dat vaccin niet te nemen. Die zijn er trouwens ook niet. Wie heeft jou verteld dat dat vaccin niet bij een gezonde levensstijl hoort?! Dat slaat helemaal nergens op. Ik snap echt niet wat er allemaal in jouw hoofd omgaat… sorry voor als ik misschien onaardig klink, maar ik vind gewoon dat je geen goede reden hebt. Nou veel plezier met verder zeuren! 

Reputatie 3
Badge +2

https://www.rivm.nl/meningokokken/meningokokken-acwy-vaccinatie#Wat%20is%20meningokokkenziekte%20en%20hoe%20ernstig%20is%20het?

Zoals Britta al zegt, mag je hem inderdaad weigeren maar volgens mij is het wel duidelijk dat dat ons allemaal niet zo verstandig lijkt. Heb je je er goed in verdiept en kan je ons eens uitleggen waarom je dit vaccin niet wil nemen @anoniempjexx_ ? Helpt ons misschien je wat beter te begrijpen.

Je bent nu 14 je mag het zelf bepalen. Als jij het niet wilt doe het dan ook niet. Maar ik snap je ouders wel want het is een nare ziekte

@anoniempjexx_  je kan nu boos worden op ons maar wij proberen alleen maar te helpen als mede-gebruikers van het forum. Zoals Emma uitgelegd zijn er geen goede tegenargumenten tegen het nemen van het vaccin.

Je zegt dat het je niet uitmaakt als je Meningokokken krijgt, dat het dan jouw schuld. Heb je je überhaupt enigszins verdiept in deze ziekte? Want hij is levensbedreigend.

Badge

@eenanoniemejongen1 nogmaals je gaat me niet kunnen overhalen dus jullie hoeven niet er op in te gaan. reageer niet zo hysterisch en dramatisch en respecteer mijn keuze. als je me echt wil helpen geef je tips hoe ik mn ouders kan overhalen en ze duidelijk maken dat het ook mijn keus is. nu even ophouden met mij tegen te spreken!! het heeft geen zin!!!!

Hallo anoniempjexx_ :)

Anti-vaxxers zijn een nogal moeilijke soort, maar goed. Gezien je ons relatief niet in gevaar brengt daarmee is het aan jouw om de keuze te maken of je dood wilt gaan aan een ziekte of niet. Ik ben het daarmee 100% eens met je ouders.

Je kunt gewoon tegen je ouders zeggen dat je het graag zelf wil bepalen. En verder geven we jouw ook geen argumenten gezien we geen schadelijke adviezen mogen geven volgens de forum regels! :)

-TheMightySlayer <3

 

Reputatie 6
Badge +7

Ik denk dat als je het echt niet wilt, het niet onder dwang gaat gebeuren.

Wel jammer.  

Ik weet niet op wat voor bronnen jij je baseert maar ik weet wel dat er een aantal hele eenzijdige websites zijn die doen alsof ze algemene informatie geven, maar in werkelijkheid één kant op sturen; suggestief zijn en alleen belichten wat hen uitkomt. 

Ik vind dat de site van het RIVM een goede balans maakt tussen zorgen en zekerheid. 

Het kan zijn dat je die niet vertrouwt, maar dan is een terechte vraag waarom je wel andere websites vertrouwt die vertellen wat je wilt horen.

Lees het eens, meer informatie kan geen kwaad.

Badge

@TheMightySlayer als het schadelijk was zou het vaccin verplicht zijn. het gaat er niet perse om dat ik het niet vertrouw maar ook omdat we geen injecties toegediend mogen krijgen in de ramadan (ik ben moslim). dus willen jullie even stoppen met hele bijbels typen met dat ik het moet gaan nemen etc en me gewoon helpen?

Badge

@TheMightySlayer ps “is het aan jouw de keuze om dood te gaan aan een ziekte”? pardon? dus dit is wel toegestaan op dit forum, angst uitzaaien? sorry maar dit is echt niet normaal. je doet alsof ik de ziekte ga krijgen, er krijgen ongeveer 50 mensen per jaar meningokokken in nederland.

Hallo anoniempjexx_ :)
 

Het heeft niks met angstzaaien te maken. Er raken jaarlijks trouwens 140 mensen besmet waarvan er gemiddeld 20 overlijden. Het zou toch balen zijn als je doodgaat omdat je je niet laat vaccineren? De kans bestaat, de kans is zeer klein dat je besmet raakt, maar het is niet 0. Maar mij maakt het niet uit dat je je niet laat vaccineren, het is goed voor je eigen gezondheid. 

En de cijfers zijn beperkt doordat er juist zoveel daar tegen wordt gevaccineerd. (Off-topic: als we dat nou straks ook krijgen met Corona zou dat ook heel mooi zijn.). 

-TheMightySlayer <3

Badge

Hallo anoniempjexx,

Ik ben het met je eens. Ik hoef ook zeker geen vaccinatie tot hij goed is getest. Bijvoorbeeld het Astra Zenica vaccin die heeft ook voor doden gezocht. De vaccinaties zorgen ook niet voor totalen bescherming.

Als ik jou was zou ik in discussie gaan met je ouders en hopen dat ze dan zeggen dat je het na de ramadan kan doen of pas als we helemaal zeker zijn dat ze goed werken.

Maar je moet het natuurlijk zelf weten.

Groetjes, Gappie

  

Hallo Gappie :)

'’Het Astra Zenica vaccin heeft voor doden gezorgt''.

  • Autorijden lijdt tot doden
  • Fietsen lijdt tot doden
  • Eten lijdt tot doden
  • Wandelen lijdt tot doden

Stoppen we nu met al deze activiteiten? En die doden na dat vaccin zijn onzin, die komen niet door de vaccinaties. Het is gewoon toeval.

-TheMightySlayer <3

@TheMightySlayer als het schadelijk was zou het vaccin verplicht zijn.

 

Dat is natuurlijk niet waar. Een vaccin kan niet verplicht worden omdat dat in strijd zou zijn met Artikel 11 van de grondwet aangaande de lichamelijke integriteit. Dit betekent dat je over je eigen lichaam mag bepalen en dat je zelf mag weten of je een medische behandeling of medicatie accepteert. Daardoor is het niet mogelijk om een vaccinatie verplicht stellen. Dit betekent echter niet dat het niet verstandig is om ze wel te nemen. Want meningokokken is wel degelijk gevaarlijk. Maar net zoals een corona vaccin (wat toch ook een dodelijk virus kan zijn) is de vaccinatie hiervoor dus niet verplicht. Dus jouw ‘als het schadelijk was, zou het vaccin verplicht zijn.’ klopt dus niet.

 

het gaat er niet perse om dat ik het niet vertrouw maar ook omdat we geen injecties toegediend mogen krijgen in de ramadan (ik ben moslim). dus willen jullie even stoppen met hele bijbels typen met dat ik het moet gaan nemen etc en me gewoon helpen?

Dat maakt het al wat duidelijker, het had een hoop gescheeld als je dit in je topic had vermeld denk ik. Als dit de reden is waarom je je (op dit moment) niet wilt laten vaccineren, begrijp ik dat op zich wel. Maar als dit je enige bezwaar is, kun je dan niet met je ouders afspreken dat je hem na de ramadan wel neemt?

Reputatie 6
Badge +7

@TheMightySlayer als het schadelijk was zou het vaccin verplicht zijn. het gaat er niet perse om dat ik het niet vertrouw maar ook omdat we geen injecties toegediend mogen krijgen in de ramadan (ik ben moslim). dus willen jullie even stoppen met hele bijbels typen met dat ik het moet gaan nemen etc en me gewoon helpen?


Dat is een heel ander probleem.

Waarom overleg je niet met een iman?  De Islam is soms verrassend praktisch, zeker als het om je eigen gezondheid gaat. 

Bijvoorbeeld: voor zwangere vrouwen is het erg slecht om te gaan vasten. Dat is gewoon slecht voor het ongeboren kind. Dus die mogen het vasten overslaan en later inhalen.

 

Badge

@xLisa begrijp je niet dat ik hem helemaal niet wil nemen, tijdens of na de ramadan?

Badge

@jongen999 de imaam heeft hier niks mee te maken, ik snap je punt niet.

Reageer