Vraag

Ga ik naar de hemel?

  • 23 August 2023
  • 2 reacties
  • 98 Bekeken

Reputatie 2
Badge +1

Hoi, zou ik naar de hemel gaan? Ik scheld soms met 'Kanker' en wens sommige mensen het ook, zeg soms 'Godverdomme' en ben soms racistisch. (Ik zeg soms het N woord) Ik probeer deze dingen juist niet te doen, dat is mijn voornemen.

 Ik vergeef mensen wel 'vaak' en geloof in god en praat ook met hem soms. Ik ga dan weer niet naar de kerk, want mijn familie doet dat ook niet, ik ben pas 14.

Is het te laat om naar de hemel te gaan en ga ik naar de hell? Of kan God mij nog vergeven en een beter leven leiden?


2 reacties

Reputatie 7
Badge +8

Ik wil gewoon snel zeggen dat ik niet gelovig ben. Ik zat gewoon op een katholieke school en mijn oma is protestant. Voor de rest heb ik niks met dit geloof te maken. 

 

God vergeeft en vergeet. Wij mensen zijn er niet om perfect te zijn. We zijn hier om ons leven te leven en het een mooi leven te maken. Om andere te helpen en op onze fouten te reflecteren. Je doet je best en ik denk dat God dat heus wel ziet. Je hoeft je geen zorgen te maken of je naar de hemel gaat of niet. Er zijn belangrijkere dingen en ik denk echt dat je gewoon goed zit. 

Hey ik ben gedoopt,  maar verder niet heel gelovig en ik geloof persoonlijk dus ook niet per se in hell of hemel. Ik geloof wel dat er iets na het leven is.

ik wil gewoon zeggen dat je pas 14 bent en als er een God is dan weet God ook echt wel dat pubers soms dingen doen die niet altijd het beste zijn. Je hebt nog een heel leven voor je en daarin ga je vast super veel goede dingen doen, maar vast ook nog heel veel fouten maken en dat weet God ook echt wel, want zo heeft hij ons gemaakt. Als God zou willen dat we allemaal perfect waren had hij ons perfect gemaak, maar niemand is perfect en iedereen doet wel eens iets wat hij of zij niet zou moeten doen. Het is al super knap dat je het besef hebt dat je af en toe iets doet wat je niet zou moeten doen, want er zijn ook genoeg mensen die dat besef niet hebben.  Zolang je niet bewust anderen pijn doet, komt het allemaal wel goed denk ik.

Reageer