een vader met kanker

  • 15 January 2020
  • 2 reacties
  • 56 Bekeken

Badge

hey,

een paar jaar gelden had mijn vader huidkanker maar dat is bestreden en nu heb ik een paar maanden gelden te horen gekregen dat er weer een tumor in zijn dikke darm zit. het is heel moeilijk om het ook maar een beetje te verwerken. mijn vriendinnen zijn heel aardig maar ze begrijpen het niet, ze zeggen steeds dat het wel goed komt maar ik weet dat niet zo zeker.

hopelijk hebben jullie tips om er mee om te leren gaan.


2 reacties

Hoi Haii,

Wat verschrikkelijk dat je daar doorheen moet gaan. Ikzelf heb geen ervaring met kanker, maar mijn ouders zijn vroeg gescheiden en sinds dien heb ik mijn vader nooit meer gezien.

Ik kan begrijpen dat het best zwaar kan zijn, aangezien het een ingrijpende gebeurtenis is. 

Het klinkt echt heel erg cliche, maar het is wel waar, praat erover met mensen, als jij je vervelend voelt, kan dit ervoor zorgen dat het alleen maar erger word. 

Praat er gewoon over, en zoek soms wat afleiding, maar ga je verdriet niet onderdrukken, voor zulke dingen loop ik nu bij een psycholoog.

Succes :)

Hi haii,

Ik heb zelf (net als theboy033 hierboven) geen ervaring met kanker dichtbij in de familie. Maar het klopt wel wat hij ook zegt, er over praten is belangrijk.

 

Fijn om te lezen dat je vriendinnen je zo goed helpen, maar ik begrijp dat zij ook niet al jouw vragen kunnen beantwoorden.

 

Ik heb ff op google gezocht en kwam een stichting tegen, die kinderen helpt waarvan één van de ouders kanker heeft. Zelf weet ik niet precies wat ze daar allemaal doen. Ik heb snel ff rond gekeken en zag wel dat er een indeling is gemaakt voor verschillende leeftijden kinderen en dat ze daar een forum hebben, waar je dus contact kan hebben met andere kinderen die ook zoiets mee maken. Verder is er informatie te vinden over allerlei termen/medische woorden, zodat je misschien beter begrijpt waar het over gaat. Je kunt altijd zelf eens een kijkje nemen op hun website:

https://www.kankerspoken.nl

De site is tot stand gekomen door o.a. een subsidie van Pink Ribbon, het lijkt me dus wel een betrouwbare site. (dit ook ter info van de Kindertelefoon)

Zie https://www.pinkribbon.nl/doelbestedingen/voorlichting/2011/kankerspoken.html

 

Verder vond ik nog een andere site, namelijk deze:

https://vokk.nl

een quote van hun site:

Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. We zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna.

 

Ik hoop dat je iets aan deze sites hebt en ik wens jou en je familie natuurlijk het allerbeste en hoop dat jouw vader snel beter is.

Natuurlijk kun je ook met je familie erover praten. Das ook belangrijk.

En zoals je wel weet staat de kindertelefoon elke dag van 11.00 tot 21.00 uur telefonisch en via de chat voor iedereen klaar.

Telefoonnummer 0800-0432 (gratis en anoniem) en voor de chat en hoe alles precies werkt, kijk je het beste op:

https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/

 

Groetjes,

M&M’s 

Reageer