depressieve gevoelens na ziekte moeder

  • 18 August 2023
  • 109 reacties
  • 1705 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3

Hoi,

Een poosje geleden had ik een topic gemaakt dat het niet zo goed met me gaat, het gaat nu nog slechter..

Pas ging ik logeren met mijn vriendin bij een andere vriendin en het is zo moeilijk om vrolijk te doen en te lachen als je dat niet bent! 

Gisteren moest ik kranten doen, en ik was echt de hele tijd aan het denken van waarom leef ik eigenlijk nog? Als het allemaal zo moet... Ik vind het echt ontzettend moeilijk allemaal.

Ik heb ook nog gechat met mijn mentor (van vorig jaar) ik heb hem verteld dat het 'niet zo lekker' ging. Hij vroeg of ik me vaak somber voelde, ik: ja best vaak. Hij zei dat ik een brief kon schrijven naar mn ouders met alles wat ik merk en voel, maar ik vind dat echt ontzettend moeilijk... Dan gaan we daar sowieso over praten en dat wil ik niet, ik praat niet zo graag met mijn ouders. Zij zijn er bij geweest toen mijn moeder ziek was, zei hebben er mee te maken.. ik wil ze geen verdriet doen! 

Volgende week dinsdag ga ik weer naar school, ik hoop dat ik dan snel weer een gesprek met mn mentor (van vorig jaar) heb..

Iemand tips misschien?


109 reacties

Reputatie 7
Badge +3

hoi,

ik heb vandaag een gesprek met mijn mentor gehad, nou ja ik bedoel eigenlijk mn mentor van vorig jaar.

hij vroeg of ik soms ook dacht: waarom leef ik nog? ik heb gezegd dat dat zo is. hij zei dat hij niet wilde dat die gedachte een daad werd. en dat het goed was als mijn ouders dit weten.. ik heb daar uiteindelijk mee ingestemd. hij zei dat het goed zou zijn als ik met iemand ga praten die er verstand van heeft, hij wilde kijken of hij iemand kon vinden binnen school, ik zou dan ook gesprekken met hem houden. 

ik heb gezegd (na heel lang nadenken) dat ik het oged vond. hij gaat mijn ouders het ook vertellen…

ik vind het echt heel spannend, praten met zo iemand die ik helemaal niet ken...

Reputatie 7
Badge +17

Hoi, wat goed dat je dat deed! Het spijt me dat je nog geen reacties had, maar deze stap is heel verstandig! Het is lief dat je je ouders geen verdriet wil doen maar ze begrijpen vast en zeker dat jij ook vol met gevoelens zit en dat je die kwijt moet. Ik denk dat je nu al een heel goede zet hebt gedaan. Heel veel sterkte en kracht gewenst! 

Groetjes liefs Tartan X

Reputatie 7
Badge +3

Hoi,

Ik vind het fijn om af en toe ff een update te doen..

Ik ga met een leraar van school en mn mentor v vorig jaar kijken hoe ze me het beste kunnen helpen, bij ons op school hebben ze een heel team met psychologen enzo..

Maar het kan ook wezen dat ze me doorverwijzen naar een psycholoog, zo 1tje naast de huisarts ofzo.. 

En dát vind ik helemaal nx... Het is niks voor mij om op een fietsje ff naar de psycholoog te gaan…

Gisteren hadden we geschiedenis en we kijken een filmpje, en er kwam echt 1 sec ofz iets over zelfmoord in, en toen heb ik de rest van de dag gedacht, het is beter als ik niet meer leef..

Waarom leef ik nog?! 

Misschien ben ik wel depressief... Ik weet het niet…

Ik zat daar bij geschiedenis bijna te huilen en niemand had het door, dat is opzich wel logisch maar het voelde zo alleen..

Mn mentor van nu weet als het goed is ervan, haar heb ik voor geschiedenis en ik had verwacht dat zij er wel ooit een keer met me over zou praten, dat lijkt me best logisch. Misschien doet ze dat nog hoor, maar ze zijn pas dat we alleen nog maar klassikale mentorlessen zouden hebben, over profielkeuze enzo..

Denken jullie dat ik depressief ben??

Reputatie 3
Badge +1

Hoi @Anoniempjuh ofz ,

We lezen dat je in een lastige situatie zit. Je kunt De Kindertelefoon elke dag van 11:00 tot 21.00 uur bellen (0800-0432) of met ons chatten als je anoniem je verhaal wil delen of samen met de Kindertelefoon wil kijken hoe je je situatie kunt verbeteren.

Groetjes,

Cynthia | De Kindertelefoon

Reputatie 4
Badge

@Anoniempjuh ofz 

Heyy,

Het zou goed kunnen dat je depressief bent. Dit hoeft niet te betekenen dat dit het einde van de wereld is. je hoeft ook geen diagnose te hebben om gewaardeerd te worden. 

Ik kan mij best wel inleven in jouw gevoelens, zelf voel ik me ook vaak alleen, ik durf ook niet met mijn ouders te praten en ik zou ook niet zo snel naar de psycholoog gaan.

Mij helpt het altijd om op te schrijven wat ik voel, om orde in mijn chaotische hoofd te krijgen. Wat ik ook doe is van die filmpjes kijken op youtube, die me motiveren om hier te blijven ik bedoel van die poëzie achtige filmpjes die soms wat zweverig zijn, of juist van die motiverende speeches. 

Die mensen binnen school die je hulp aanbieden, maak daar gebruik van! Aan het begin voelt het misschien vervelend om over je gevoelens en gedachtes te praten, maar ze zijn er om je te helpen. En als je zelfmoord gedachtes hebt zou het best kunnen dat je word doorgestuurd naar een huisarts, maar dat horen ze in overleg met jouw te doen.

En onthou, je bent geweldig. Zeg dat elke dag tegen jezelf wanneer je weer vervelende gedachtes hebt ( bv "ik hoop niet dat er vandaag dit en dat gaat gebeuren, maar dat maakt niet uit want ik ben geweldig"). Je bent hier voor een reden. Iedereen is hier voor een reden. Voor nu is het je taak om te doen wat je leuk vind, waar je enthousiast van wordt. En als je momenteel niks hebt waar je enthousiast van wordt, ga gewoon door met je leven, en schrijf die dingen op. Je komt er wel, ik geloof in je, je kan dit♥️

Groetjes

Usernotfound 

Reputatie 7
Badge +3

Echt suuper bedankt!!!

Ik schrijf, heel veel..

Mijn mentor (van vorig jaar) heeft het ook gelezen, en hij gaat binnenkort nog meer lezen, dat vind ik wel fijn, ik vind het moeilijk om te praten en meestal zeg ik de helft van een gesprek met hem helemaal niks. Maar als hij het leest, er staan dingen in die ik zo nooit zou durven zeggen, maar wel wil dattie het weet.

Maar écht bedankt voor je reactie @Usernotfound

En de rest ook natuurlijk @Tartan13  en @Cynthia:)

Ik hoop dat het allemaal goed komt... 

En ik zie heel erg op tegen de dingen die nog komen gaan..

Reputatie 7
Badge +3

hoi,

daar ben ik weer hoor..

ik zie het niet meer zitten allemaal, ik wil niet meer leven.. dat is wat ik de hele dag al denk.

mijn mentor (v vorig jaar), ik zou nog een gesprek met m hebben zei die vorige wk woensdag, en deze week is hij volgens mij niet meer op school, en ik wil zo graag praten! ik houd het niet meer vol.. en niemand die het door heeft..

volgende week maandag heb ik een gesprek met de leerlingbegeleider van school, die gaat kijken hoe ik geholpen kan worden, maar dat duurt nog heel lang, en ik weet niet of ik het zo lang zonder gesprekken vol houd.

help! ik heb al een paar berichtjes getypt naar mn mentor van vorig dat het niet meer gaat, maar ik durf ze niet te versturen. 

help me!

Reputatie 7
Badge +3

het lijkt wel of ik me iedere woensdag rot voel, vandaag hadden we outdoordag en ik voelde me zo rot! ik zat niet met mn vriendinnen in het groepje en met allemaal mensen die niks tegen me zeiden.

we gingen ook pannenkoeken bakken, toen zat ik wel bij mn vriendinnen, ik heb de hele tijd een beetje voor me uitgestaard en gedacht: ik wil niet meer leven..

2 leraren die ervan weten waren er ook bij, en ze hadden (volgens mij) niks door.. mn vriendinnen ook niet, ik voelde me zo alleen!

mn ene vriendin voelde zich niet zo lekker dus die zat hele tijd met de hoofd op dr benen en alle 2 de leraren vroegen aan haar of het wel goed ging..

maar aan mij vroegen ze niks, terwijl ik de neiging had om mn fiets te pakken, weg te fietsen en zelfmoord te plegen…..

ik zie het allemaal niet meer zitten!

Reputatie 7
Badge +12

Hey :) als ik alles zo lees, is het misschien wel goed om die leraren te vertellen hoe je je voelt. Je kunt en mag daar volgens mij best met hun over praten. Sowieso zo veel mogelijk praten liefst met iemand die jij vertrouwt! Want als je het op kropt wordt het in je hoofd alleen maar erger. En je hebt nog zoveel voor je en mooie dingen te brengen 😘 heb je al eens met de Kindertelefoon gebeld bv? 

En lid worden van een club waar je mensen ontmoet die goed bij jou passen zoals Scouting ofzo.

Ik hoop dat je er wat mee kunt. Veel sterkte! 

Tover X 

Reputatie 7
Badge +3

Hoi

Ik heb vmdg mn mentor een berichtje gestuurd en hij antwoorde écht nét🙃

Hij zei: vertel! Wat ging er niet zo goed.

En ik heb vmdg nog met de Kindertelefoon gechat.

En: suuper bedankt voor je reactie @Tover01 

Reputatie 7
Badge +3

ik heb echt een heel fijn gesprek gehad, vandaag! 

Ik heb verteld waar ik allemaal tegenop zie van gesprek met huisarts en daarna psycholoog..

voor zo’n btje alle dingen had hij wel een oplossing.

het was gewoon echt super fijn.

hij vroeg ook wat ik verw8/gehoopt had van dit gesprek en of dat ook was gebeurd. ik had gehoopt dat ik zou huilen, dat is niet gelukt. maar ik vond het stom om dat te zeggen. uiteindelijk heb ik het opgeschreven. hij zei: ik snap het! en het gaat echt wel een keer lukken!

hij zei ook nog: zal ik de volgende x uien meenemen? 😅

nog 1 vraagje: is het normaal dat ik echt elke dag super moe ben, ookal doe ik helemaal niks, ik slaap ook echt slecht.

Reputatie 7
Badge +12

Hey @Anoniempjuh ofz fijn dat het gesprek goed was voor je! Het helpt idd om te praten en je gevoel te vertellen.  Blijf vooral dat doen! En het is niet gek hoor dat je zo moe bent. Zorgen aan je hoofd en piekeren maken je zo moe, dat heb ik zelf ook. Ik slaap nu weer een beetje goed maar als je dingen aan je hoofd hebt en flashbacks en je draait elke keer de film weer af dat is echt zo vermoeiend en verdrietig. Maar het gaat minder worden hoor. En als je je gewoon overgeeft zeg maar aan je gevoel en in die gesprekken daarover vertelt helpt je dat echt! Veel succes hoor! 

Tover xx 

Reputatie 7
Badge +17

Hoi hoi @Anoniempjuh ofz  wat goed om te horen! Ga zo door 👍 ik sluit me aan bij @Tover01 wat dat betreft! 

Lief gezegd van je hoor Tover! 🥰 

Groetjes liefs Tartan X

Reputatie 7
Badge +3

vandaag echt een heeel fijn gesprek gehad, en: gehuild!!

alleen ik heb woensdag een gs toets en morgen kan ik niet leren, en nu kan ik me niet concentreren, ben echt suuuper op. of om de woorden van mijn mentor (v vorig jaar) te citeren “zo zat als een tuinhek” 😅

moet ik mijn mentor (van nu) die ik voor gs heb een berichtje sturen dat het niet lukt? mentor van vorig jaar heeft er wel iets over gezegd..

Reputatie 7
Badge +12

Hey! Ik denk dat dat geen kwaad kan om dat berichtje te sturen. Waarom niet het is ook gewoon de waarheid toch. Dus doen denk ik 😘 

En weer fijn dat het een goed gesprek was! 😃 

Liefs Tover xxx

Reputatie 7
Badge +3

hoii

ik ben bij de huisarts geweest…

het was fijn! ik ben doorgestuurd naar een ‘jeugdpsycholoog’. 

ik moet echt een mega vragenlijst invullen haha..

morgen weer gesprek met de leerlingbegeleider.

pff nu ben ik echt moe, ik ga maar weer eens ak leren..

groetjesss

Reputatie 7
Badge +3

ik heb 4 vriendinnen, we hebben een heel gezellig groepje, vorig jaar zaten we allemaal met elkaar in de klas, dit jaar zijn havo en vwo gesplitst, dus ik ziet niet meer bij 2 vriendinnen in. nu zitten we nog met z’n 3en (C,A en ik) in onze klas. in de pauze zitten we wel altijd met zn 5en bij elkaar.

met C kan ik heel fijn praten, over wat moeilijk vind enzo, met A af en toe ook wel. gisteren zei A de hele dag tegen mij: vnv als het mooi weer is kunnen we samen wel wat doen! zij zou kijken of het mooi weer werd en me dan appen. ze appte me dus niet.. ik vond het niet super erg, want ik ging een rondje lopen met een andere vriendin, en we hebben heel fijn gepraat!

maar ‘s avonds stuurde A mij een foto dat ze samen met C bij elkaar zaten, heel gezellig… en vmdg stuurde ze weer zo’n foto.. en dat doen ze wel vaker..

ik ga dan gelijk denken, ze gaan met zn 2en wat doen omdat ze geen zin hebben in een depressief iemand, geen zin in mijn problemen, geen zin in iemand die de hele dag nep lacht… het is beter als ik niet meer leef, ik ben toch iedereen tot last…

ik weet het allemaal ook niet meer…. 

het leven is zó ingewikkeld!!

 

Reputatie 2
Badge

Ik weet niet als dit helpt maar Ik heb ook vaak zelfmoord gedachtes maar daar heb ik een trucje voor bedenk iets wat je wil doen en wacht tot je dat hebt gedaan bevoorbeeld naar je favoriete winkel of zoiets  gaan dan als je dat hebt gedaan doe je dat opnieuw en opnieuw en opnieuw nogmaals  ik weet niet als dit helpt aangezien iedereen anders is

Reputatie 7
Badge +3

hoi

vandaag heb ik vrij, vorige week ging het eigenlijk (vooral eind vd week) heel slecht. ik wilde er een eind aan maken…

ik zie het gewoon niet meer zitten…

daarom zou ik graag een gesprek met mn mentor hebben (van vorig jaar) maar, vandaag is hij wel op school iets te doen voor leraren ofz, maar ja, ik heb vrij… 

normaal is hij vrijdag ook op school maar dan moet hij weg, onze les die we dan van hem hebben is uitgevallen en die van mijn vriendin ook..

woensdag is hij alleen op school, maar dan heeft hij tot het achtste uur les. misschien dat ik met m kan praten in de pauze, maar ik durf hem niet zo goed een berichtje te sturen, vorige week had ik het ook gevraagd, en toen ging hij helemaal tijd voor me vrij maken, maar ik voel me beetje stom om het nog een keer te vragen, ik kan ook gwn zeggen dat het slecht gaat, maar ja, ik weet niet…

ik zou er best voor vandaag naar school willen komen, maar ja…

ik weet het allemaal niet, was ik maar dood, dan was ik van alles af….

ik ben toch maar tot last voor iedereen.

A

Reputatie 7
Badge +12

Hey! Ik zou toch met je mentor gaan praten! Hij vindt het echt niet erg of raar dat je een berichtje stuurt. Doe het gewoon maar:) en vertel je gevoelens. Je mag echt geholpen worden dus doen hoor! En je bent het 1000% waard, je mag leven!  Ga alsjeblieft dat berichtje sturen, doe je dat? 😘 

Liefs Tover xxx

Reputatie 7
Badge +3

liever Tover

ik heb een berichtje gestuurd, dat ik het niet meer zie zitten enzo…

dankjewel💙

Reputatie 7
Badge +12

Hey lieve @Anoniempjuh ofz  fijn! Cool dat je het gedaan hebt! Ik zal voor je 👍💙

Liefs Tover xxx

Hoi lieve @Anoniempjuh ofz ,

Suc6 met het gesprek met je mentor👍

Ik hoop echt dat je snel van je depressieve gevoelens af komt❤️ 

Liefs Jesse

 

 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +3

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

mn vader heeft het berichtje gelezen wat ik gestuurd had, en nu weten ze dat ik mezelf soms in mn arm kras….

waarom?!

ik vertrouwde ze, dat ze niet zouden kijken

Heyy ik snap dat het vervelend is dat ze het gelezen hebben maar ik denk dat ze zich gewoon heel veel zorgen maken over je. En dat ze alleen maar het beste voor je willen.   
Ik ben echt trots op je dat je hebt durven vertellen tegen mensen🤍. 
Ohja stuur je (oude) mentor gewoon berichtjes want daar zijn is ie voor. En hij  wilt ook het beste voor je echt waar en dan maakt het hun niks uit of ze tijd voor je moeten maken.

 

Reageer