Vraag

Burn-out en onbegrip

  • 13 August 2019
  • 6 reacties
  • 168 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Zijn hier meer mensen met een burn-out? Hebben jullie dan ook zoveel pijn in je spieren/lijf al bij een kleine inspanning? Helemaal stijf? En een heel naar gevoel in je hoofd/dat je helemaal van de wereld bent als je te hard gewerkt hebt? En ook onbegrip van mensen? Mensen die het maar onzin vinden en aanstellerij?

6 reacties

Iemand?
Heb wel ooit zoiets gehad na een hele dag werken aan school, ik weet niet of dit perse een burn out is maar ik kan wel relateren aan het van de wereld af zijn .
Ik hoop dat dit genoeg is.
Groet de Hotdog
Hey 444Loes

Wat vervelend dat je last hebt van deze klachten. Ook erg naar dat je niet altijd op begrip kan rekenen. Heb je hulp voor je burn-out? Het lijkt me van belang om bij het opduiken van deze klachten, rust te nemen en professionele begeleiding te zoeken. Bij een burn-out is 'beter voorkomen dan genezen' een belangrijk begrip.

Zelf heb ik volgens mij nog nooit een "echte" burn-out ervaren. Intense stress of oververmoeidheid ken ik wel. Wanneer ik het niet meer uithoud van de zenuwen ga ik vaak sporten, wandelen of mediteren. Heb jij een manier gevonden om met je burn-out om te gaan?

Groetjes
Kenshin
Hoi
Ik heb zelf voor zover ik weet geen burn out, maar volgens mij is het wel normaal als je snel spierpijn krijgt. Het is belangrijk dat je goed uitrust tot je van je burn out af bent.
Ga je voor je burnout ook naar een dokter of andere gespecialiseerde mensen?
Wat jammer dat mensen uit je omgeving vinden dat je je aanstelt. Ze weten waarscheinlijk niet hoe heftig een burnout kan zijn.

Heel veel sterkte en beterschap.
Liefs Lexy
Mediteren of Yoga hielp bij mij.
Reputatie 1
Badge +1
Hoi 444Loes,

Zoals hierboven wordt gezegd is het inderdaad belangrijk om professionele hulp te zoeken als je dit nog niet gedaan hebt. Die kan eventueel een verklaring geven (of hoe je dat ook zegt) aan je school waardoor je een tijdje minder lessen hoeft te volgen. Dit kan voor meer rust in je hoofd zorgen.

Het is bij mij een beetje onduidelijk of ik een echte burn-out heb/had. De ene psycholoog vermoedde van wel en de andere niet, maar burn-out is geen officiele diagnose (wat ik raar vind) dus het is niet echt vastgesteld. Ik heb vooral veel last van vermoeidheid en ik kan niet zo lang achter elkaar op een dag werken, omdat mijn hersenen er dan geen zin meer in hebben. Maar soms ga ik koppig door en voel ik aan het eind van de dag de stress als een soort hete saus door me heen vloeien, ook al was het een project dat ik leuk vond om aan te werken. Naast langdurige rugklachten en soms hoofdpijn heb ik geen fysieke pijn. Meestal begrijpen mensen me wel maar soms ook weer niet. Het is in ieder geval zeker geen aanstellerij.

Groetjes, Trippel

Reageer