Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Alsof ik een masker op doe

  • 11 september 2018
  • 34 reacties
  • 365 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3


Ik weet niet hoe ik dit moet beginnen maargoed ik ga t proberen.. het is zo dat ik 3 kanten heb
1 = zo ben ik in het openbaar tegen mensen
2= zoals ik me voel maar ik uit het niet
3= zo hoor ik te zijn maar het lukt niet

1: ik ben in het openbaar bij mensen altijd druk ik fake een lach en zodat mensen zich niet afvragen wat er is doe ik boos tegen mensen dan zien ze niet hoe ik me echt voel ik gues en zo ga ik dan de dag door wat mij echt sloopt van binnen want ik doe me voor als iemand die ik niet ben

2: en dan als ik alleen ben s avonds en in de nacht gaat dat masker af dan ben ik sad, voel me nutteloos en wil dood en ik ben lelijk en dik en niemand boeit het wat en ga zo maar door maar dan is het ochtend en ik kom bij allemaal mensen dan gaat het masker weer op fake een lach en doe alsof er niks is..

3: en ik hoor dus altijd vrolijk, niet gemeen, druk aardig i gues, mensen helpen vind ik leuk maar ja dat gaat niet in mijn klas ookal heb ik een vriend die heeft depressie en ik help hem wel ik praat veel met hem maar hij weet niet mijn dingen want ja dat masker dus en ik kan geen mensen tegenwoordig meer vertrouwen in iedergeval al die dingen was ik vroeger in klas 1 en op de basisschool maar nu niet meer..

Hebben Julie dit ook en wat kan ik er tegen doen

Ik hoop dat Julie dit zeg maar begrijpen het is best moeilijk uitteleggen bedankt dat je de moeite wou doen om dit te lezen ..

Xx

34 reacties

Hey Coconutt11

Wat vervelend dat je met deze maskers rondloopt. Ze zijn vast zwaar, en kosten je veel energie.

Misschien draag je de maskers omdat je anderen, en jezelf, wilt beschermen tegen de pijn waar je mee zit. Je voelt je verdrietig, lelijk en je denkt aan zelfmoord. Dat zijn heftige gedachten.

Is er iemand waarbij je je masker zou durven afdoen? Je ouders bijvoorbeeld, of je mentor op school. Misschien je huisarts, aangezien die beroepsgeheim heeft. Ik vermoed dat je je heel opgelucht zal voelen als je je masker even hebt kunnen afdoen. Samen met iemand die je vertrouwt, kan je bekijken welke stappen jullie kunnen ondernemen, zodat jij je beter voelt.

Je kan je masker ook anoniem afdoen. In een gesprekje met de KinderTelefoon of 113 kan je vertellen waar je mee zit. Het voelt vast fijn om dat even kwijt te kunnen.

Wat lief dat je die vriend helpt met zijn depressie. Ik kan me voorstellen dat dat af en toe best zwaar is. Kan je met jouw gevoelens ook bij hem terecht?

Iemand vertrouwen is altijd een risico, maar als je geluk hebt, heb je er een vertrouwenspersoon bij. Zo'n vertrouwenspersoon kan een enorme hulp zijn. Zie je het zitten om eens na te denken om bv. je mentor of huisarts te contacteren? Je zou dit ook via mail kunnen doen.

Groetjes
Kenshin
Reputatie 2
Badge +3
Hé dankje voor je reactie

Ja ik had 1 iemand waar ik alles tegen zei dat was me mentor maar die weg van school dus ja ik heb niemand nu..
Zie je het zitten om iemand anders een kans te geven? Je huidige mentor, een leerlingenbegeleider of je huisarts?
Reputatie 3
Badge +4
Ik wil zelfmoord plegen. De kindertelefoon geeft er niks om.
Hey Annoniempo. Wat naar dat je met dit gevoel zit. Als je nood hebt aan een gesprek, kan je ook altijd bij 113 terecht.

Is er iemand in je omgeving waarmee je kan praten? Je mentor bijvoorbeeld, de huisarts, of je ouders?

Wat geeft je het gevoel dat de KinderTelefoon er niks om geeft?
Reputatie 6
Hoi,

Heb jij zelf een idee waarom jij deze maskers draagt? Ik denk dat als je dat weet, je er aan kan werken om ze meer en meer af te zetten.

Ik vind het jammer hoe je over jezelf denkt. Dat je jezelf lelijk en dik vindt. Heb je het hier wel eens met iemand over gehad? Met je mentor toen? Wat deed je mentor er toen aan? Hielp dat?

Je kan naar je huisarts gaan. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog. Een psycholoog kan je helpen je masker af te leren zetten en jezelf te accepteren.

Waarom denk je dat de Kindertelefoon er niks om geeft?

Zoals @Kenshin zegt, kun je ook contact opnemen met 113.

Denk je dat je je vriend kan vertrouwen met een stukje van je problemen?

Gr. Pin
Reputatie 2
Badge +3
Hé pin bedankt dat je reageert

Ja ik had t soms wel een met me mentor erover en hij zij dan laten we elke week 1 x even prate en ik vond dat dan heel fijn op dat moment maar dan een dag later ging ik naar hem toe en zij ik dat ik het niet nodig heb en dat ik me aanstel... Want ik mijn hoofd zegt dan je stelt je aan en er zijn kinderen die er zelf doorheen komen en ik verdien die hulp niet en dan dwing ik me zelf weer om al die afspraken aftezeggen dusja...

Xx
Reputatie 2
Badge +3
Hé kenshin

M'n nieuwe mentor is echt heel aardig maar ik durf niet dingen tegen hem te vertellen want ik heb het gevoel dat ik alles verpest en ik wil hem niet lastig vallen en misschien word die dan ook verdrietig van mij en dat wil ik echt niet...

Xx
Reputatie 2
Badge +3
Hé annoniempo

Hou hoop, geef niet op, je bent echt zo sterk, op een dag vind je een straaltje zon die jou laat zijn dat je het allemaal waard bent, en dat ben je ook, geef niet op, het komt goed✨❤️

Xx
Reputatie 2
Badge +4
Hallo,

Je helpt je vriend graag met z'n depressie. Heel goed van je, maar kan je niet tegen hem zeggen dat ie professionele hulp nodig heeft? Ik bedoel... Je zit zelf niet lekker in je fel. Dus misschien moet jij ook wel naar een psycholoog ofzo? Het is super fijn!

Maar ik denk niet dat als je in een dip zit dat je andere hun problemen moet aanhoren of ze ermee helpen. JIJ staat op nummer 1. Dus zorg ook dat je goed voor jezelf zorgt!

Succes!
Reputatie 3
Badge +4
Beste coconuTT11. Bedankt Voor de hulp Ik zal proberen het niet Te doen. Groetjes. Annoniempo
Reputatie 3
Badge +4
Beste KENSHIN Bedankt Voor de hulp. Groetjes. Annoniempo
@annoniempo, je kan je verhaal ook vertellen en wij kunnen dan proberen jou te helpen. maak hier wel even jouw eigen topic voor aan...
Reputatie 3
Badge +4
Dankje ronald2001 maar hoe moet dat. Groetjes. Annoniempo
als je op de computer zit en je klikt op emotionele problemen en gevoelens, dan staat er een oranje knop met maak een nieuw topic
Reputatie 6
Hoi,

Ik las laatst zo'n artikel ding ofzo, die beschreef dat je qua depressie een soort weegschaal hebt. Aan de ene kant heb je pijn en aan de andere kant heb je 'copingsmeganismen' (dus technieken om om te kunnen gaan met die pijn). Jouw pijn kan misschien even veel zijn als die van een ander, maar jij kan over (veel) minder copingsmeganismen beschikken, waardoor de situatie voor jou toch ondraaglijk is en je hulp nodig hebt. Wie wanneer wat voor een hulp nodig heeft, is heel verschillend. Dat is niet erg, dat is menselijk. Dus laat het alsjeblieft geen reden zijn om geen hulp te zoeken. Laat het juist een reden zijn om wel hulp te zoeken!

Je hebt nu een nieuwe mentor die je aardig vindt. Ga naar hem toe! Mentor zijn is meer dan alleen helpen met schooldingen. Mentoren zijn er ook voor privé dingen. Het is helemaal oké om het daar over te hebben. Je kan gerust een gesprekje aanvragen en wat dingen vertellen.

Mocht het je mentor teveel worden - wat ik niet denk, aangezien je ook 'begeleiding' krijgt als het goed is in mentor zijn/worden - dan kan hij dat zelf prima aangeven. Het is een volwassen man.

Dus probeer alsjeblieft contact met hem te zoeken! Jij bent dat waard :)

Gr. Pin
Fijn dat je wekelijks een gesprek had met je mentor. Als die gesprekken een goede invloed op je hadden, zijn ze een goede zaak. Je hoeft helemaal niet bang te zijn dat je je aanstelt. Het is net verstandig om hulp te zoeken.

Mentors zijn er voor dit soort dingen. Ik kan me voorstellen dat je bang bent dat hij ervan schrikt, maar het is zo fijn om iemand te hebben die je steunt. Je mentor zal vast blij zijn dat jij hiermee naar hem toe bent gekomen, en er niet alleen mee bent blijven zitten.
Reputatie 2
Badge +3
He allemaal ik heb het nog steeds nii gezegd tegen me mentor idk why ik durf het gewoon niet..maar mnu ik ben het nou ook niet echt waard om hulp te krijgen sommige kinderen hebben het erger dan ik dus ik hou alles wel gwn voor mezelf..dankjewel dat julie me tips geven betekend heel veel voor me
Reputatie 6
Hoi,

Ik vind het jammer dat je zo over jezelf denkt. Als iedereen zo zou denken, dat je geen hulp mag vragen, omdat er altijd iemand is die wat "ergers" heeft (wat nog maar valt te betwijfelen: voor jou is dit heel erg), zou niemand meer hulp vragen.

Jij voelt je nu slecht, dus jij verdient nu hulp!

Denk je dat je een mail zou kunnen schrijven aan je mentor? Dan kan je mentor naar jou toekomen en kunnen jullie misschien een keer praten.

Gr. Pin
Reputatie 2
Badge +3
He pin

Ik vind het echt heel k*t om te zeggen maar ik kan het denk k echt nii ik voel me nu echt zo ondankbaar om dit te zeggen want echt je hebt gelijk maar ik kan t gwn nii meer praten heeft geen zin meer voor mij...echt zo erg dankje dat je me probeert te helpen..
Reputatie 6
Hey,

Kun je uitleggen wat precies maakt dat je niet met je mentor gaat praten. Wat houdt jou tegen? Welk gevoel? Welke gedachte? Dan kunnen we eens kijken of we dat kunnen ontkrachten :)

Ik help je graag!
Reputatie 2
Badge +3
He

Ik ben ben bang dat alles mis gaat dat als ik eindelijk weer iemand kan vertrouwen die weer weg gaat net als me vorige mentor..en ja ik vind het gwn eng om over te praten want als ik me moet vertellen over hoe ik me voel gaat die sws schrikken en miss kijkt die dan anders tegen je aan en miss vertelt die het aan me vader of wilt die me naar een psycholoog sturen en dat durf ik al helemaal niet en zoizo vind ik het moeilijk om iemand te vertrouwen..ik vind het niet fijn dat iemand met mijn 'geheimen' rondloopt..ik hou gwn liever alles voor mezelf.. dus dat
Reputatie 4
Badge +8
Er is geen gedrag zoals het hoort👍🏻

Je sociale kant.. Ja dat is bij mij ook echt een knop hoor... Misschien minder sxtreem maar wel even zoon omschaakel. Boos ja dat heb ik ook dat noem ik mijn zelfverdediging probleem. Door Ale pijn en verdriet hen ik dit aangeleerd snouw van je af zodat ze jou gevoel niet zien en je geem pijn kunne doen... Maar ales wat je doet is jezelf heel veel pijn

Je normalen kant zoals je bent. Ik geloof niet dat jij zo bent ze somber. Dat is jou reflectie kant. Heb ik ook dan reflecteert je de dag en ben je niet tevreden... Voelt die langen dag vol met school heel nutteloos (omdat je niks meer weet van wat je die dag nog geleerd hat..) en je negatief knop gaat om....


Als ik het zo hoor ben je jezelf kwijt... Helaas gebeurd dit bij erg veel Mesnen. En je hoeft je er niet voor te schaamen. Denk is terug aan toen je klein was vrij van zorgen. Wie was jij toen? En ben je dat niet nogsteeds een beetje? Ga op zoek naar jezelf buiten je sociale en je soberen Knoppen om. Hoe? Heel simpel neem Tijd voor jezelf een uurtje of 10 min probeer ook te mediteren dan komt je waaren ik echt naar boven en kan je geen negatieven gedachten heben. Probeer eens een meditatie via een YouTube filmpje dan is het gewoon luisteren ontspannen en dingen inbeelden die worden verteld. Echt super fijn en helpt heel goed.


Ik hoop dat je jezelf terug vind en dat je langzaam. Maar zeker die knoppen kleiner kan maaken en minder hoeft te gebruike 👍🏻

Ve suc6❤️
Reputatie 6
Oké, mijn voorstel:
Je legt deze struggle aan je mentor voor. Hiervoor kan je jouw laatste bericht vrijwel kopiëren. Je vertelt niks over je problemen, alleen waar je bang voor bent als je je problemen zou vertellen. En dan wacht je de reactie van je mentor af. Als hij goed reageert, kun je misschien iets meer vertellen.

Mensen kunnen nooit met jouw geheimen rondlopen. Als je het iemand vertelt, is het geen geheim meer 😉
Reputatie 1
Badge +1


Ik weet niet hoe ik dit moet beginnen maargoed ik ga t proberen.. het is zo dat ik 3 kanten heb
1 = zo ben ik in het openbaar tegen mensen
2= zoals ik me voel maar ik uit het niet
3= zo hoor ik te zijn maar het lukt niet

1: ik ben in het openbaar bij mensen altijd druk ik fake een lach en zodat mensen zich niet afvragen wat er is doe ik boos tegen mensen dan zien ze niet hoe ik me echt voel ik gues en zo ga ik dan de dag door wat mij echt sloopt van binnen want ik doe me voor als iemand die ik niet ben

2: en dan als ik alleen ben s avonds en in de nacht gaat dat masker af dan ben ik sad, voel me nutteloos en wil dood en ik ben lelijk en dik en niemand boeit het wat en ga zo maar door maar dan is het ochtend en ik kom bij allemaal mensen dan gaat het masker weer op fake een lach en doe alsof er niks is..

3: en ik hoor dus altijd vrolijk, niet gemeen, druk aardig i gues, mensen helpen vind ik leuk maar ja dat gaat niet in mijn klas ookal heb ik een vriend die heeft depressie en ik help hem wel ik praat veel met hem maar hij weet niet mijn dingen want ja dat masker dus en ik kan geen mensen tegenwoordig meer vertrouwen in iedergeval al die dingen was ik vroeger in klas 1 en op de basisschool maar nu niet meer..

Hebben Julie dit ook en wat kan ik er tegen doen

Ik hoop dat Julie dit zeg maar begrijpen het is best moeilijk uitteleggen bedankt dat je de moeite wou doen om dit te lezen ..

Xx


Wow. Het is alsof ik dit zelf geschreven heb, ik kan relateren. Ik voel me ook zo elke dag. En wat je er tegen kunt doen? Hulp zoeken, doe dat, echt. Laat het niet zo ver komen als dat ik het heb laten komen... Daar word je namelijk ook echt niet vrolijk van. Zoek hulp, en dat kan zijn:
  • Praten tegen een docent (persoonlijk vind ik dit een slechte optie, want ik vind het heel awkward nu ik die gast elke keer weer in de gangen tegenkom, en docenten delen wel veel onder elkaar).
  • Een goede vriend in vertrouwen nemen (al gaat die zich hoogstwaarschijnlijk super zorgen maken).
  • Met je ouders praten (maar dat is wel een heel grote stap, als je dat doet verdien je een Nobel prijs).
  • Je huisarts (dit vind ik de beste optie, aangezien je je huisarts toch niet goed kent, waardoor praten makkelijker is, dan als je je verhaal bijvoorbeeld tegen je ouders moet doen).
Sorry als mijn tips een beetje duffig zijn, maar het is wel het beste denk ik. Doe waar jij je fijn bij voelt.

Reageer