Vraag

Ik wil weg

  • 7 May 2018
  • 1 reactie
  • 144 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi allemaal,
Mijn 3de topic in 1.5 maand sorryyy.

Maar ik weet het niet meer.
Ik had eerder al verteld dat mijn thuis situatie niet goed was, het is me nu teveel.
Mijn vader slaat me en doet me pijn.
Mijn moeder wil zelfmoord plegen en ik het allemaal niet meer.
Ik wil hier weg, maar kan nergens heen. Plsss help hoe los ik dit op.

Bedankt voor reacties!

Ps. Mijn vader aangeven kan niet om 2 redenen:
1. Ik heb simpelweg geen bewijs.
2. Als ik gelijk krijg, dan krijgt mijn vader geen voogdij meer over mij (ben ik van hem af) maar dan word er naar mijn moeder gekeken, die kan mij niet opvoeden. Oftewel ik raak het contact dan met mijn moeder kwijt en ik wil dit niet, ik ben bang als ze gaan kijken wat er met mij moet gebeuren ik een te huis in moet, ik wil dat niet.

Pps. Ik heb al mijn vrienden en familie al gevraagd maar niemand wil of kan me opvangen

1 reactie

Hi Ronald2001,

Over hoeveel topics je maakt hoef je natuurlijk geen sorry te zeggen. Daar is KT voor bedoeld, om je vragen te stellen.

Ik vind het wel een lastige situatie en weet zo 1,2,3 niet een oplossing.

Dingen die voor de hand liggen heb je al onderzocht, zoals vragen bij familie en vrienden. Het is dus wel handig om er met iemand over te praten die er meer verstand van heeft.

Ik heb een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet:

- Bellen of chatten met de Kindertelefoon, je kunt via de link lezen hoe en wat en wanneer ze bereikbaar zijn:
https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/
0800-0432 gratis en anoniem ELKE DAG (dat is dus pas uitgebreid zie ik, goed gedaan KT) tussen 11.00-21.00 maar lees even de uitgebreidere info via het linkje
- Bel eens met Voor een veilig thuis, meer info hierover vind je via https://www.vooreenveiligthuis.nl/ gratis en 24/7 bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000. Lees even het “Vraag en Antwoord” tabblad voor handige info voordat je belt
- Je kunt ook bellen, chatten, appen of mailen met Mind Korrelatie, zie https://mindkorrelatie.nl/ voor meer info. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00-17.30 en op het telefoonnummer iets langer tussen 9.00-18.00. Wat wel handig is misschien is om eerst even op de pagina met onderwerpen te kijken voor wat extra info vooraf. Je vindt die onderwerpenpagina via de link https://mindkorrelatie.nl/onderwerpen
Zo staat er bijv. een onderwerp “Mishandeling”, maar je moet zelf maar even kijken welk(e) onderwerp(en) voor jou het beste passen.

Ik heb er dus zelf te weinig verstand van om er iets verstandigs over te zeggen wat de mogelijkheden in jouw geval het beste zijn of mogelijk zijn.

Is het een situatie die al langer bestaat thuis of zijn er andere omstandigheden die er voor zorgen dat dit ineens ontstaan is. Ik denk bv. aan ontslag van je vader of moeder of ziekte of andere dingen.

Ik wens je iig heel veel sterkte en ik hoop dat er snel een verbetering in jouw situatie zal komen. Liefst natuurlijk dat het thuis opgelost wordt en dat jullie samen verder kunnen, maar als dat nu niet mogelijk is, is er misschien een tijdelijke oplossing, zodat er tijd is om de problemen thuis op te lossen en jij ergens anders tijdelijk even op adem kan komen of als het nodig is een permanente oplossing. Maar ik heb er geen verstand van wat alle mogelijkheden zijn.

Ik kan je alleen maar adviseren om bv. eerst een met de Kindertelefoon te praten (bellen of chatten, net wat jij het prettigste vindt). De KT is misschien het laagst-drempeligst (verzin ik dit woord nou echt of kende jij het al, nou ja, je snapt me wel 🆒)

Ik hoop dat je binnenkort goed nieuws hebt voor jezelf en daar worden wij dan ook weer blij van, voor jou :D

Liefs en sterkte :)

Groetjes,
M&M’s

Reageer