Twijfel of ik homo ben of bi


Badge +2
Hallo ik ben 15 en ben er net achter dat ik homo ben maar twijfel nog steeds heel erg heb online vragenlijsten gedaan en gekeken wat nou mijn geaardheid is maar vertrouw het nog steeds niet zou iemand mij hier misschien mee kunnen helpen.

ik wil ook graag een comming out doen naar mijn ouders maar ik weet niet precies hoe en ik ben eerlijk gezegd ook een beetje heel erg bang dat ik slechte reacties zal krijgen op mijn comming out dus alsjeblieft help mij.

77 reacties

Reputatie 6
Badge +17
" heb online vragenlijsten gedaan en gekeken wat nou mijn geaardheid is "
Ja.... dat is niet het slimste idee.
Het is te afhankelijk van een individueel en de meeste makers van die dingen zijn geen experts...

"ik wil ook graag een comming out doen naar mijn ouders maar ik weet niet precies hoe "
Als je het niet zeker weet, dan zou je dat ook kunnen zeggen.
Je zou altijd nog hun mening erover testen door het onderwerp op te brengen.
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Welkom to the club

Mijn twinbroertje en ik zijn gay en wij zijn 15,5 jaar en al iets van 2,5 jaar uit de kast.

Ik snap wel dat je ff moet wennen aan de gedachte en hoe nu verder.

Nou, ik kan je geruststellen, want alles komt goed. Hoe en wanneer dat weet ik niet precies, maar het komt goed. Dus daar hoef je iig niet wakker van te liggen.

Je kunt gewoon verder leven zoals je tot nu toe al gedaan hebt, dus gewoon naar school, naar sport en al die dingen die je gewend bent om te doen.

Ok, je wilt er natuurlijk voor jezelf achter komen op wie je nu wel of niet verliefd kunt worden. Dat snap ik wel. Das ook wel handig om te weten. Maar dat hoeft niet allemaal vandaag.

Als je het al weet is het prima, ben je het nog aan het ontdekken, dan is er ook niks aan de hand. Geef het gewoon de tijd en je komt er vanzelf achter.

Volg je gevoel. Vind je een jongen leuk, stap er eens op af en klets met hem. Doe gewoon leuke dingen en je komt er wel achter of het meer is dan een gewone vriendschap, dus of je verliefd op een jongen kan worden.

Zelfde kan natuurlijk ook voor een meisje of niet. Als je het weet dan weet je het. Ik kan het niet voor je bepalen, niemand, alleen jij zelf.

Je kunt er natuurlijk over praten hier op het forum.

Je kunt ook met de Kindertelefoon chatten of bellen, kijk ff op de link hoe dat werkt:
https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/

Het is misschien ook wel leuk om een account te maken op Jong & Out. Daar kun je andere LGBTIQ ers, dus ook gay’s en bi’s in gewone mensentaal ontmoeten op de chat:
https://www.jongenout.nl/

Ze organiseren ook meetings, misschien is dat iets voor jou:
https://www.jongenout.nl/meeting

Ik weet niet of er op jouw school een GSA is. Die kunnen je ook helpen en je leert er andere jongens en meisjes kennen die ook gay/lesbi/bi etc zijn:
https://www.gsanetwerk.nl/

Ok, nu heb je een plek om er over te praten. Das altijd wel fijn. Misschien heb je wel een goede vriend of vriendin of een mentor of vertrouwenspersoon op school waar je ook nog terecht kunt.

Je kunt dus nu gewoon op onderzoek uit naar op wie je allemaal verliefd kunt worden en met wie je de rest van je leven wilt delen.

Als je alleen seksueel nieuwsgierig bent en niet die verliefdheid hebt is er ook niks aan de hand. Want experimenteren en ontdekken wat je leuk en lekker vindt is niet gek. Als je er achter komt dat je jongens wel leuk vindt om mee te experimenteren, dus om een keertje mee af te trekken of zoenen, maar je niet verliefd bent op jongens dan ben je waarschijnlijk niet gay.

Voor meisjes hetzelfde en afhankelijk van de uitkomst ben je dan hetero, gay, bi of iets anders, want er zijn nog andere zoals pan, dan val je op iedereen of zoiets, dus niet per se op een geslacht, maar meer op een persoon. Tenminste als ik het goed uitleg.

Ok, dus je leven gaat gewoon door. Maar op een bepaald moment wil je er met anderen over praten. Misschien ben je er nog niet uit en dan is het zeker goed om er met anderen over te praten. Maar het kan ook dat je “uit de kast” wilt komen.

Ja, dat klinkt wel super spannend. Maar dat hoeft het lang niet altijd te zijn.

Je bent niet ziek en het is niet besmettelijk, dus waar maakt iedereen zich dan druk om. Tsja, dat vraag ik me ook wel eens af. Als je als jongen wat met een meisje hebt vindt iedereen dat “normaal” en als je als jongen iets met een andere jongen hebt, dan moet je daar een soort verantwoording over afleggen.

Das toch raar. Jij bent gewoon wie je bent. Jij hebt dat zelf ook niet bedacht van “ik word gay of bi ofzo”. Nee, je bent gewoon jezelf en het is wel zo prettig als iedereen jou jezelf laat zijn.

Iedereen wil “het” op een gegeven moment weten, dus dan kom je uit de kast. Dat kun je op 100.000 manieren doen en de manier die jij kiest is de beste voor jou.

Je kunt een briefje neerleggen op de trap of het hoofdkussen van je moeder vlak voordat je naar school gaat. Jij ben weg en zij vindt het briefje en je schrijft er bv. in “ik wil iets vertellen. Ik vind jongens leuker als meisjes. Kunnen we er na school even over praten, want ik zit er best wel mee”. Je kunt natuurlijk lekker zelf schrijven wat jij wilt.

Je kunt ook over een bepaald onderwerp beginnen, bv. over Lucas (die is gay in de serie en in het echt) van Goede Tijden en dan zeggen dat jij ook zo bent of noem maar op.

Je kunt ook met je vriendje thuiskomen.

Je kunt ook een filmpje van yt laten zien. Daar staan heel veel comingout video's. Zoals deze van yt-er Jeroen van Holland:
https://www.youtube.com/watch?v=T5ATS5vboVI
Ik wil je wat vertellen. | Coming out

Alles kan.

Ik weet niet of je de serie “Uit de kast” van de NPO kent of er wel eens een aflevering van gezien hebt, maar ik vind dat een hele toffe serie en daarin wordt in een aflevering een jongen of een meisje geholpen door de presentator bij het Uit de kast komen thuis, op school en of bij de sportvereniging of vriendengroep.

Misschien doe je er wat ideeën op.

Ik ga ff een linkje neerzetten naar die serie:
https://www.npostart.nl/uit-de-kast/POMS_S_KRO_123939

Ik blijf het elke keer zeggen dat ik de aflevering met Niek (15 jaar) heel erg leuk vind. Dat komt omdat Niek gewoon een aardige jongen is. Misschien val jij wel op een heel ander type jongen, maar das natuurlijk ook helemaal goed.
Als je Niek gelijk wilt zien kun je klikken op de volgende link:
https://www.npostart.nl/uit-de-kast/18-07-2012/KRO_1545483

Volgens mij zijn ze bezig om een nieuwe serie te maken. Misschien kunnen ze jou wel helpen bij het uit de kast komen.

What else.
Op de site van Kindertelefoon staat ook een heleboel info. Check deze ff:
https://www.kindertelefoon.nl/13-18/topic/relaties-seks/homo-lesbisch-of-bi/
Onderaan de pagina staan een aantal contactmogelijkheden voor extra info.

Eéntje wil ik hier noemen en dat is
https://www.outway.nl/

Rechts op de site kun je HoJobuddy aanklikken en die kan je helpen met alle vragen die je hebt. Lees het ff door als het je wat lijkt.

Het komt wel goed. Echt.

Oh ja, ik wet nog een leuke site met veel info over alles wat je als puber wilt weten:
https://www.sense.info/

Mijn twin en ik kwamen zomaar tussendoor ff uit de kast. Onze oudere broer was een maandje daarvoor uit de kast gekomen en mama vroeg of wij jongens of meisjes het leukst vonden en toen zeiden we “jongens” en toen waren we uit de kast en hebben we feest gevierd.

Mama’s hebben vaak al een soort voorgevoel en hé je bent haar kind, dus houdt ze van je en papa’s houden ook van hun kinderen. Dat gaat echt wel goed komen. Misschien moeten ze ff wennen aan het idee, geeft ze die tijd en dan komt het wel goed.

Verder weet ik ff niks meer. Maar je mag alles vragen wat je wilt en dan ga ik kijken of ik er een antwoord op heb. Er zijn ook een heleboel andere forumleden die willen helpen, dus dat moet wel goed komen, toch?

Ik ga zo maar ff liggen, denk ik. Straks weer school.

Ik heb er wel een kort nachtje voor over om te helpen voorkomen dat jij er nachten wakker van ligt :P

Maak er wat moois van en een update is altijd leuk.

PS het is misschien wel wat veel info ineens, maar dat is zodat je de keus hebt en je hoeft helemaal niet alles te bekijken.
Do it your way

Oh een liedje om mee af te sluiten is altijd wel goed, I love music

Het nummer heet "I'm coming out" en het is van Diana Ross
https://www.youtube.com/watch?v=F-mjl63e0ms

Let's go. Lekker mee schreeuwen mag, als het zover is

I'm coming out
I want the world to know
Got to let it show
I'm coming out
I want the world to know
I got to let it show

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Heel erg bedankt voor de hulp en uitleg over hoe ik dit een soort van moet uitvogelen bij mezelf en wanneer het tijd is het te vertellen dus nogmaals heel erg bedankt menspersoon en m en ms

Ik heb er geen nachten meer van wakker gelegen maar heb gisteravond wel even de tijd genomen om er rustig over na te denken, oftewel ik twijfel niet langer geaardheid en weet nu zeker dat ik homo ben en daar ben ik erg blij mee.

Ik ben verder ook nog van plan om het zo snel mogelijk te vertellen voordat ik het niet meer durf. Want geloof me mijn durf duurt niet eeuwig.

Ik ben van plan om het vanmiddag enkel nog aan mijn moeder te vertellen ben wel erg gespannen en zenuwachtig??.

Nou ja alles valt uiteindelijk wel op zijn plaats. Nogmaals bedankt.

Groetjes,
St fvd 15
Badge +2
Oh en nog bedankt voor de verwelkoming in the club ?
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Graag gedaan, geen dank.

Ik wens je heel veel sterkte en succes vanmiddag :)

Je hebt gelijk. Als je er aan toe bent kun je maar beter gelijk ff doorpakken.
Goed dat je het je moeder wilt gaan vertellen. Dat lucht vast op.
Tuurlijk is het allemaal spannend. Dat snap ik.

Ik ga aan je denken. Fingers crossed. Ik heb er wel vertrouwen in :)

Een update vind ik altijd wel leuk, dus kijk maar wat je doet, maar first things first.

Groetjes,
M&M’s
Reputatie 7
Badge +14
Jij bent altijd en van harte welkom (beetje kromme zin, maar ok) :P

Ik hoop dat je lekker jezelf kunt zijn bij de club. Je zult ook wel merken dat er meer jongens op jongens vallen dan je eerst gedacht zou hebben.

Ik hoop dat je leuke contacten opdoet en je vooral “bevrijd” voelt strakjes. Ook al is het vanmiddag alleen voor je moeder.

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Dank voor de steun en ik hoop ook dat ik snel bevriend zal worden met meerdere mensen hier.

Ik kan mijzelf echt niet bij school houden ik ben gewoon zo gespannen en ik pieker echt de hele tijd over vanmiddag.

Ik ook nog een vraag ben jij ook uit de kast gekomen bij je klasgenoten, vrienden of de school en zo ja hoe deed je dat dan ongeveer

Groetjes, St fvd 15

- aangepast door de Kindertelefoon, meerdere berichten samengevoegd.-
Badge +2
Oh mijn God bedankt voor het sturen van de link van dat l’m comming out liedje van Diana dat is nu echt mijn lievelingsliedje
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Haha, tot een aantal weken geleden kende ik het liedje ook nog niet echt. Vast wel eens gehoord, maar niet echt opgelet. Ik denk dat het meer uit de tijd van je ouders of opa en oma is, maar ok. Klinkt wel lekker. Het is volgens mij wel een soort van top10 gay liedje.

Ik was bezig met een reactie voor hier op het topic en toen hoorde ik het liedje bij Shownieuws ofzo bij een onderwerp over iets gays. Toen had ik het liedje geshazamd en ik vond het ook wel een mooi liedje.

Je kunt lekker hard mee schreeuwen met de tekst van het refrein. Das niet zo fijn voor iedereen in mijn buurt, want ik kan niet echt goed zingen, maar als ik mijn oortjes in heb hoor ik dat zelf toch niet :P

Deze zijn ook wel nice:
https://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0
MACKLEMORE & RYAN LEWIS - SAME LOVE feat. MARY LAMBERT (OFFICIAL VIDEO)
Check de songtekst:
https://genius.com/Macklemore-and-ryan-lewis-same-love-lyrics

Ik hoop dat jouw eerste kus met een leuke jongen ook snel komt, zoals in deze clip. Het begint niet zo lekker, maar als je even langer kijkt, dan …
https://www.youtube.com/watch?v=et8R5fZOARo
Kadie Elder - First Time He Kissed a Boy [Official Music Video]


Heb je het al verteld? Of ga je dat strakjes doen?
Nou ja, kijk maar, hoe en wanneer. Succes!!

Je vroeg hoe ik op school uit de kast was gekomen en bij vrienden.

Eigenlijk is dat zonder al teveel tam tam gegaan. Een paar echte close vrienden wisten het eigenlijk al, net zoals mama het eigenlijk ook al wist. Twin en ik hebben het eerst alleen tegen goede vrienden verteld en op school ook alleen tegen jongens waar we veel mee om gingen.

Onze oudere broer had het ook op die manier gedaan en dat ging wel goed.

Op een gegeven moment wordt er toch wel over gepraat en binnen no-time wist het hele dorp en school het.

Als er iemand iets over vroeg hebben we gewoon gezegd dat we op jongens vallen en dat er verder niks te vertellen was. Eigenlijk is dat ook zo, want we werden niet ineens andere jongens van de ene op de andere dag.

We zijn er altijd gewoon eerlijk over geweest, maar we hebben nooit het gevoel gehad dat we het voor de hele klas moesten vertellen. Voor ons was dat niet nodig. Maar ik kan me voorstellen dat andere jongens en meisjes dat misschien wel prettiger vinden. Dan ben je er soort van in één keer vanaf. Dan kun je het vertellen en dan kan iedereen er even vragen over stellen en that’s it. Maar wij doen altijd alles op onze eigen manier haha en dat moet jij ook lekker doen.

Er is volgens mij geen goede of foute manier. Jouw manier is de beste, ook al loopt het anders dan je gepland hebt. Jij hoeft je er nooit voor te schamen dat je op jongens valt. Als er al iemand zich zou moeten schamen dan zijn het wel de mensen om je heen, die niet de moeite willen nemen om zich te verdiepen in jou.

Als ze geen moeite of energie in jou willen steken, dan zou ik dat omgekeerd ook niet doen.

Je hoeft geen ruzie met ze te maken, want dat kost alleen maar energie en het levert niks op. Je hoeft je ook niet steeds te verdedigen om wie je bent.

We hadden gedacht dat we misschien wel vrienden kwijt zouden raken, maar dat is niet gebeurd. We hebben er eerder vrienden door gemaakt.

Wij zijn er nogal open over, omdat we dat thuis ook zijn en daardoor komen andere jongens ook wel eens naar ons of onze broer toe met vragen. Dat vinden we alleen maar cool.

Wij vinden het fijn als iemand om ons geeft en dan is het een kleine moeite om zoiets terug te doen voor iemand die nog niet zover in zijn proces is.

Volg je gevoel en geloof in jezelf. Kies een manier die bij je past.

Als ik dan toch een tip zou mogen geven (hoef je je helemaal niks van aan te trekken) dan zou ik zeggen dat het mij wel prettig lijkt om het tenminste aan (één van) je ouders te vertellen en misschien aan een broer of zus en een goede vriend.

Dan heb je altijd iemand op wie je terug kunt vallen als je ergens over wilt praten. Zodra je dat weet kun je de hele wereld aan. Echt, dat ijkt misschien nog ver weg voor sommige mensen, maar het is echt zo.

Je kunt vanaf dat moment echt jezelf zijn en dat is zoveel beter dan dat je alleen jezelf kunt zijn ‘s avonds huilend in bed. Want dat is jammer genoeg de werkelijkheid voor veel jongens en meisjes voordat ze “uit de kast” zijn gekomen.

Het beste voor nu en ik spreek je later wel weer.

Als je iets te vragen hebt, just do it ;)

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Ik zal die liefjes zeker even beluisteren en ook de video bekijken.

ik heb het mijn moeder al verteld en ik wad echt heel nerveus, zenuwachtig en gespannen oh man ik zat zelfs een beetje te trillen. Gelukkig was ze erg begrijpend en geruststellend in haar reactie en je had gelijk over dat moeders dat al een soort van doorhebben en zo was dat ook bij die van mij.

Ik heb mijzelf vandaag pas bij die site van jongenout aangemeld en verheug mij erop mensen die ook homo van mijn leeftijd te ontmoetten.

Bedankt voor de uitleg het begrijpen van mijn gepieker en het helpen daarbij dat waardeer echt heel erg?.

Ik zou zo graag een comming out doen naar de hele wereld in een keer maar ik ben een beetje bang over hoe mensen reageren en daarmee bedoel ik mijn school en mijn mede leerlingen daar want ik heb niet bepaald wat je echt vrienden kunt noemen en ik doe liever mijn school comming out op mijn vervolg opleiding want op de school waar ik zit word nogal vaak gescholden om niets en ook wel eens gediscrimineerd.
Dus ik hoop dat je mijn snapt.

Verder heel erg bedankt voor alle hulp en als ik nog eens vragen heb dan weet ik met wie ik contact moet opleggen.

Groetjes,
St fvd 15
Badge +2
Ik heb de liedje en de videos gezien en vond ze allebei erg mooi en leuk zal ze zeker onthouden en vaker beluisteren

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Ff snel een berichtje, want ik zit nu op dansen en anders wordt het weer zo laat voordat ik je een uitgebreider berichtje stuur.

Supercool dat je het tegen je moeder verteld hebt. Goed gedaan :)
Dat is alvast eentje. En je hebt het allemaal zelf gedaan hè, dus je mag zeker wel trots op jezelf zijn. Ik ben het iig wel op jou :P

Later meer, maar dit moest ik ff kwijt.

Groetjes,
M&M’s en ook van mijn twin en zus en iedereen die ik over jouw verhaal verteld heb. We zaten soort van in spanning voor jou en gelukkig ging het goed 🙂 😉 🆒
Badge +2
Ja ik voel me erg opgelucht nu ik bij mijn moeder uit de kast ben.

Ik vind de steun erg fijn en daar wil ik jou en je familie waar je mijn verhaal tegen hebt verteld erg voor bedanken.
Zonder jou (en jouw familie hun) hulp zat ik waarschijnlijk nu nog te piekeren over mijn geaardheid.

Ik ben van plan het binnenkort ook aan mijn vader te vertellen en misschien ook aan mijn zusje.
Mijn broertje daar wil ik nog even mee wachten want hij zit in een soort puberteit fase waarbij door het kleinste beetje chagrijnigheid nogal wat random gaat schelden dus ik wil hem eerst even die fase laten passeren.

Verder weet ik nog niet wanneer ik de rest van de familie het wil vertellen.
( neefje zit in zelfde soort fase achtig iets als broertje dus die ook later).

Verder als ik zo een kut reactie krijg op mijn comming out ben ik van plan daar niet te veel aandacht aan te besteden.?

Ik je verder nog wel op de hoogte.?

Groetjes,
St fvd 15
Badge +2
Ik vroeg mij trouwens nog af weet jij misschien het e-mail adres van jongenout.nl want ik heb het e-mail adres gebrobeerd dat daar word aangegeven maar die werkt bij mij niet zo dus zou jij mij daar misschien mee kunnen helpen??

Alvast heel erg bedankt.

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Zo, ik ga er eens ff lekker voor zitten of liggen, das beter, maar dan zie ik mijn toetsenbord niet, nou ja, dan maar half liggend/zittend proberen.

Ik vind het echt leuk dat je uit de kast bent. Vooral voor jezelf natuurlijk en ook voor alle jongens die strakjes weten dat jij available/ beschikbaar bent.

Je gaat vast leuke jongens ontmoeten. Je bent wel makkelijk om mee te praten, tenminste zo voel ik jou aan. Je bent niet bang om iets te zeggen, over dingen na te denken en dan ook over te gaan tot actie. Dat helpt wel om strakjes je weg te vinden.

Afgelopen avond hadden we het nog over jou tijdens het eten. We kennen je natuurlijk niet echt, maar jouw verhaal vond ik wel zo mooi om het erover te hebben.

We hadden met mama ook een beetje herinneringen opgehaald over hoe twin en ik uit de kast gekomen zijn. Dat was wel leuk.

We wisten toen nog niet of je het al had verteld tegen je moeder. We vonden het ook wel een beetje spannend.

Ik kan me wel goed voorstellen dat je bijna soort van dood zat te gaan, dus ja, wel spannend allemaal. Nerveus, zenuwachtig, gespannen, trillen en van die dingen horen er allemaal bij.

We zijn supertrots op je dat je het gewoon hebt gedaan.

In gedachten had ik jouw hand beet, maar ja, dat was meer voor mijn eigen rust, dan dat jij dat ooit gevoeld kan hebben en er iets aan hebt gehad. Het voelde wel goed voor mij.

Misschien heb ik je net dat zetje gegeven dat je over de streep heeft getrokken om het te doen. Volgens mij stond je al vlak voor de streep en zocht je alleen een beetje bevestiging, voordat je in het diepe ging springen. Dat is logisch en vind ik normaal. Ergens weet je het al, maar je wilt net ff die steun. Het is ook niet niks om die stap te zetten.

Je springt, maar je weet niet hoe lang het duurt voordat je weer boven water komt. M.a.w. je vertelt je moeder dat je jongens leuker vindt dan meisjes en dan is het wachten op dat moment dat ze je een knuffel geeft en zegt dat het goed is.

Soms lijkt dat een eeuwigheid te duren. Tenminste zo voelt dat dan voor mij als ik bv. een aflevering van “Uit de kast” kijk en een jongen vertelt het voor het eerst aan zijn ouders.

Meestal valt er dan een doodse stilte. Niemand zegt wat, niemand doet wat. Mijn twin en ik zitten dan te roepen op de bank “geef hem een knuffel. Doe dan wat. Het is je kind. Kom aan. Zeg dat het goed is.”
En dan krijgen wij tranen, terwijl we die aflevering soms al een paar keer gezien hebben.

We worden een beetje meegetrokken in het verhaal, kun je wel zeggen. Een beetje gek zijn we wel of vind je van niet haha.

Ik had vanavond, toen ik je berichtje las, gelijk naar mama en onze zus geappt “hij heeft het gedaan” en toen stuurden ze gelijk terug ”en, is het goed gegaan?” en wij toen “jaaa, echt fijn voor hem” en mama zei nog “gelukkig, die zal wel lekker slapen vanavond”.

Sorry voor het posten van dit beetje rare verhaal, maar twin en ik zijn nogal een beetje gevoelige jongens haha. Waarom vertel ik dit eigenlijk allemaal?

Ik denk gewoon omdat we jou wel aardig vinden en je een mooi leven gunnen.

Ik vond het wel fijn dat je het met ons wilde delen.
Wij hebben niet zoveel gedaan. Gewoon ff een “virtuele arm” om iemand heen geslagen en kennelijk helpt dat soms.

Ik ben er wel benieuwd naar hoe je moeder gereageerd heeft, maar terwijl ik het vraag, weet ik eigenlijk dat dat best privé is. Dat moment moet je gewoon voor jezelf houden, denk ik. Belangrijkste is dat het goed gegaan is.

Maar stiekem hoop ik wel dat ze je een lekkere knuffel heeft gegeven. Die had je wel verdiend en omgekeerd heeft je moeder ook wel een knuffel verdiend.

Wow, wat een verhaal. FF teruglezen wat jij allemaal geschreven hebt en waar ik nog een antwoord op kan geven.

Oh ja, moeders voelen dat vaak al soort van aan. Mama had dat later ook nog wel eens aan ons uitgelegd. Wij hadden helemaal niet echt dat idee, nou ja, wel een beetje. We hebben nooit een vriendinnetje gehad, ook niet op de basisschool. We speelden wel eens met meisjes totdat we een jaar of 11 waren en toen werden we ineens een beetje benauwd voor meisjes.

Meisjes wilden opeens dingen van ons, zoals kusjes en dat vonden we eigenlijk geen fijn gevoel en we waren toen ook wel een beetje bang om te zeggen dat we jongens leuker vonden. Voor ons gevoel wisten we dat wel, maar om het nou te zeggen was wel net ff te moeilijk ofzo.

Mama heeft ook wel gezegd dat ze ons de kans wilde geven om zelf het moment te kiezen. Ze wilde ons niet voor het blok zetten door het er steeds met ons over te hebben. Dat vond ik eigenlijk best wel goed van haar.

Uiteindelijk had ze het ons toch wel gevraagd, maar nadat onze oudere broer uit de kast was gekomen, hadden wij het ook ineens alleen maar over jongens en dat was dus eigenlijk ook al een soort van uit de kast komen. Alleen had ze de vraag gesteld om er niet langer onduidelijkheid over te laten bestaan.

Ze had er ook allang met papa over gepraat, dus die wist het eigenlijk ook al. Maar uiteindelijk hadden we het papa ook zelf verteld. Dat voelde wel goed.

Ik denk dat jouw mama het ook wel ongeveer daarom zo gedaan heeft. Ze wilde je de tijd geven en je niet onder druk zetten. Dat heeft ze wel goed gedaan voor zover ik daar iets over kan zeggen.

Je moet gewoon op jouw tijd kijken wie je het nu verder wilt vertellen.
Het lijken mij goede redenen die je noemt om het wel of nog niet aan broer/zus/papa/andere familieleden etc. te vertellen.

Als het goed voelt voor jou, zou ik het zo doen.

Voor school snap ik het ook wel. Je bent zelf net uit de kast, dus das ff wennen en ja, om nu nog voor de zomervakantie uit de kast te komen voor je klas/school, dat zou ik ook niet gelijk doen. Zeker als je weet dat ze over het algemeen niet zo positief reageren op zulk nieuws.

Een nieuwe start op je vervolgopleiding (is dat al dit najaar of over ruim een jaar?) lijkt me wel een goed idee.

Het is altijd spannend hoe er gereageerd wordt, maar probeer je niet alle kritiek even zwaar aan te trekken. Je zei het zelf al dat je er niet al te veel aandacht aan wilde geven.

Soms reageren mensen in het begin raar, maar het kan best dat ze op een later moment, als ze er rustig over hebben kunnen nadenken, toch positief op reageren. Vaak komt het door onwetendheid, maar jij bent eigenlijk nog steeds dezelfde persoon, alleen ben je nu open over je seksuele voorkeur. Dat is dus wat anders dan dat je vanaf nu elke jongen bespringt.

Vraag gewoon of zij alle meisjes leuk vinden en dan zullen ze zeggen dat dat niet zo is. Dan kun jij zeggen dat het voor jou hetzelfde is en dat je ook niet alle jongens knap en leuk vindt. Misschien snappen ze het dan wel.

Kijk ook wie belangrijk voor jou is. Als een vriend slecht op je coming out reageert heeft dat meer impact dan dat een onbekende dat doet. Van die vriend kan het echt pijn doen. Gun hem iig even wat tijd om er aan te wennen en kom er dan nog eens op terug en vaak draaien ze dan wel bij. Als dat niet zo is, dan is het niet anders.

Volgens mij heb ik nu wel ongeveer op alles gereageerd wat je geschreven hebt.

Alleen nog dat mailadres van Jong&Out.

Ik zie gewoon info@jongenout.nl op de site staan, dus ik denk dat dat wel zou moeten werken. Krijg je er een foutmelding op of wat?
Als het voor het aanmelden is kun je toch gewoon dat formuliertje invullen op de website en dan op “registreren” klikken?

Kijk deze bedoel ik:
https://www.jongenout.nl/registreren

Of heb je het mailadres nodig om een kopie van je id op te sturen?

Als je mailprogramma niet automatisch opent als je op het mailadres klikt dat onderaan de pagina staat in het groen, net onder het fotootje, dus op deze pagina https://www.jongenout.nl/ , dan kun je misschien eerst je mailprogramma opstarten en dan daar het mailadres intypen (dus overtypen of copy/paste doen).

Als dat niet werkt, dan weet ik het ff ook niet meer.

Ik hoop dat je er allemaal iets aan hebt.

Later.

Groetjes 🙂,
M&M’s
Badge +2
Hey M&M’s

Ik vind het zelf ook wel fijn dat ik uit de kast ben het geeft gewoon zo’n gevoel dat je niet meer verbergt voor wie je echt bent.

Ik hoop ook dat ik leuke homo jongens van mijn leeftijd zal ontmoeten en daar bevriend mee word of een leuke relatie mee start.

Ik vind het fijn dat jij in je gedachten bij mij zat en mijn hand vast hield om mij te steunen dat geeft mij een rustgevend gevoel.

Dat zetje heb jij zeker gegeven want zonder jou, je advies en je steun zat ik nu waarschijnlijk nog te piekeren over mijn geaardheid.

De serie ‘uit de kast’ zal ik zeker een keertje bekijken en misschien zal ik ook wel naar de tv roepen dat die ouders hun kind gerust moeten stellen met een knuffel.

Misschien is dat wel gek maar ik vind dat gek op de goede en leuke manier?.

Wat fijn dat jullie met ze allen zo veel om mij geven en ja, gisteravond voor heb ik voor mijn gevoel nog beter geslapen in een nacht dan Doornroosje in 100 jaar.??

Ik vind dit verhaal helemaal niet zo raar het is het leven en in het leven gebeuren zoveel rare dingen dat alles eigenlijk normaal is?.

Ik vind het fijn dat jullie mij zo aardig vinden want ik vind jou en je familie ook erg aardig.

Ik vind het ook wel fijn dat ik mijn verhaal met jullie of in ieder geval iemand gedeeld heb en die “virtuele arm” betreft die heeft zeker heel veel geholpen en daar wil ik jullie allemaal voor bedanken.

Ja dat is zeker het belangrijkst. Wat ik je wel wil vertellen is dat mijn mama heel begrijpend praatte en ze zei dat het helemaal oké is dat ik op jongens val.

Een lekkere knuffel hadden ik en mijn mama ook wel verdiend dus hebben we ook heerlijk even een minuutje geknuffeld.

Ik zelf heb wel twee keer een vriendinnetje gehad maar dat was toen ik nog een stuk jonger was, maar wat ik nog wel weet is dat ik nog nooit echt verliefd geweest ben en dat vind ik wel jammer want ik heb nooit meegemaakt hoe zoiets voelt?. ( zou het wel graag eens willen meemaken).

Ik wil het ook aan mijn papa vertellen maar hij was vandaag jarig en we gingen uiteten dus om dan een gezellig etentje om te toveren in een awkward stilte zag ik niet zo zitten dus ben van plan het morgen te vertellen?. (wish me luck)??.

Ik twijfel nog steeds over mijn broertje want hij barste weer eens een keer uit van irritatie en chagrijnigheid.

Ik zit nu in klas 3 van vmbo-t dus als ik over ga kan ik het jaar daarna naar de vervolgopleiding en dan wil ik naar het “Media college Amsterdam” of het “grafisch lyceum Utrecht” (ik hou nogal van tekenen als je wil kan ik kijken of ik een keer via deze site of jongenout.nl een foto van een van mijn tekeningen kan doorsturen)?.

Nee, dat ben ook al wel gewend dat ik veel kritiek krijg op wie ik ben en hoe ik doe van mijn broertje?
Hij doet al zo sinds hij 4 jaar oud is en hij is nu 13 dus ik ben gewend om dat soort mensen te negeren.

Ik zal kijken met dat e-mail adres van jongenout of dat werkt maar ik blijf proberen.

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Allereerst gefeliciteerd met je vader’s verjaardag 🆒
Leuk dat jullie uit eten gingen. Een feestje is altijd wel leuk en volgens mij was jij stiekem (met je moeder) ook een beetje je eigen (coming-out)feestje aan het vieren of niet?

I wish you a lot of luck ???????? (we zijn tweeling dus 4x) als je bij je papa uit de kast komt. Ik weet dat je het kunt, je bent een bikkel, wel een gay bikkel ?, maar toch een bikkel haha ;)

Soms hebben twin en ik ook wel eens een geheimpje met mama, iets dat onze broers en zus dan niet weten en dan geeft mama ons wel eens een knipoogje of zoiets en dan weten we wat ze bedoelt.

Heb jij nu ook zoiets met jouw mama, hoeft geen knipoogje te zijn, maar gewoon dat gevoel dat ze bv. je even een extra kus geeft of een hand op je schouder of even naar je kijkt ofzo tijdens het etentje? Dat je dan weet dat ze trots op je is.

Ik ben zomaar nieuwsgierig, want ik vind het altijd wel speciaal voelen als mama ons dan kust en aankijkt ofzo. Ik kan het niet goed omschrijven.

Soms vertel ik zulke dingen wel eens aan vrienden en die begrijpen dat niet altijd, wat op zich niet erg is, maar soms komt het dan een beetje raar over. Das ook een beetje wat ik bedoel met dat het soms een beetje een raar verhaal lijkt.

Maar dat komt gewoon door mijn gevoel.

Jij gaat er vast en zeker achter komen hoe echt verliefd zijn voelt. Het is een speciaal gevoel. Heel mooi. Je weet het als het er is. Lekker vaag, hier help ik je ook niet echt mee.

Ik ga dan allerlei onhandige dingen doen, zoals struikelen over een bagagekarretje op het vliegveld (dat is echt gebeurd toen ik mijn eerste echte liefde voor het eerst zag, kun je lezen in mijn topic daarover) of tegen een raam aanlopen als ik probeer onopvallend langs die ene leuke jongen te lopen…. en ja, dan valt het juist 10 x meer op. Achteraf kan ik altijd wel om mezelf lachen, maar op dat moment niet.

Wow, ik probeer deze reactie ff af te maken, maar ik word steeds afgeleid door mijn twin. Hij wil dat ik ga liggen, want ik trek nu teveel aan het dekbed als ik zo half zit in bed, zegt ie. Ik ga dus eerst ook maar ff liggen en het licht uit doen. Dan kunnen we gaan slapen. Ik ga de rest schrijven als ik weer wakker ben.

https://www.youtube.com/watch?v=WeKAQz6444M
Spongebob six hours later

Ok, we zijn weer wakker, kan ik ff verder schrijven…..

We moeten elkaar gewoon allemaal een beetje helpen. Deze keer was ik het misschien, die net dat zetje gaf dat je nodig had, de volgende keer is het iemand anders of ben jij het die een ander helpt. Zo helpen we elke keer weer iemand een beetje op weg. Ik vind dat wel mooi.

Jij weet hoe het voelt als je nog niet uit de kast bent en nu ook hoe het voelt als je er wel uit bent. Je gaat vast anderen in jouw omgeving ook steunen hiermee. Die gave heb je wel.

Je bent creatief met dat tekenen en in je denken ook wel, denk ik. Leuk als je van je hobby ook een beetje je werk kunt maken later.
Ik ben niet zo’n ster in tekenen, met potlood op papier bedoel ik dan. Ik kan wel in sketchup 3d tekenen. Dat vind ik wel leuk.

Met je broertje gaat het vast wel goedkomen, net als met de rest van je familie.
Ons broertje is 14 en we gaan wel goed met elkaar, maar soms is ie ook irri.
Maar ja, het is je broertje en uiteindelijk houd je toch van hem.

Btw Doornroosje werd toch wakker gekust door een prins of koningszoon (of is dat hetzelfde, ik kan nog niet goed denken zo vroeg). Misschien is het wel een soort voorspellend iets en wordt jij binnenkort ook door een jongen wakker gekust. Zou wel lekker zijn.

Misschien ben ik nog iets vergeten te schrijven, maar dan komt dat later wel.

We gaan zo ff een uurtje hardlopen. Ja, ik weet het, we zijn een beetje wacko :P
Het is laag water, dus we kunnen over het harde zand lopen.

Als we terugkomen gaan we lekker douchen en eten en dan naar school.

Het wordt vast een hele mooie dag, ook voor jou, ik voel het :)

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Hey M&M’s

Dankjewel voor de felicitatie, het feestje dat was vorige week vrijdag toen deden we surprise party want hij is 50 geworden en ja maar eerder een comming out etentje.

Bedankt voor de Twin-luck die zal ik zeker goed gebruiken want ik vind het ook weer gewoon zo spannend?.( ik ga dood!!!).

Mijn mama doet ook zoiets achtig maar dan tikt ze me eens aan of fluistert ze even wat in mijn oor.
Badge +2
Bericht aangepast door De Kindertelefoon

ja mijn mama laat echt de hele tijd merken dat ze trots op me is.

Is het gevoel misschien zoiets als een soort opluchting of dat je juist zo’n gelukkig of blij gevoel krijgt als je mama je laat weten dat ze trots op je is.

Ja niet iedereen heeft ouders thuis die je af en toe laten weten dat ze trots op je zijn maar dan soms op van die geheimzinnige manieren.?

Ik hoop maar dat ik dat inderdaad binnenkort zal voelen ?. Kun jij mij misschien dan wel wat relatie tips geven want heb bij die meisjes de relatie eerlijk gezegd ook niet echt iets aangedaan?.

Ik denk dat klunzig doen als je je liefde tegemoet loopt er nou eenmaal bij hoort en soms kan die persoon die je leuk vind er een beetje om lachen en heb je ook weer een nieuw gesreksonderwerp gevonden?.

Ach ja als broers of broertjes aandacht willen is dat altijd wel grappig vind ik doet me denken aan mijn kat die wilde echt sinds van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat aandacht.?

Goede nacht en ook goede morgen?.

Ik zal zeker proberen de hulp en dat ene zetje die jij en je familie mij gegeven hebben door te geven aan andere jonge homo’s die nu nog steeds aan het piekeren zijn over hun geaardheid of over hun comming out.

Bedankt voor het compliment ?.


Ik ben nou juist niet zo een ster in 3D tekenen in heb het wel eens geprobeerd toen ik een stage bij een architecten bureau liep en geloof me ik vind het al moeilijk om in de klas stil te zitten moet je je voorstellen dat ik dat 6 uur volhoud??.

Ik denk het ook wel maar moet gewoon even bij hem wachten tot dat hij definitief is afgekoeld.

En ja dat was een prins en ik hoop dat ik inderdaad ooit ook word wakker gekust ( door mijn droomprins ??) ik wens dit jou ook toe. Eigenlijk ging het alleen on de 100 jaar maar dit is ook een leuk gespreksonderwerp ?.

Veel plezier met hardlopen.

Veel succes op school en we spreken elkaar via de site nog wel ?.

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

ik ben een reactie voor je aan het schrijven, maar er komt steeds iets tussendoor.

Ik wil je alvast bedanken voor jouw reactie en de rest volgt.
Is het al gelukt met je account?

Groetjes 🙂,
M&M's
Badge +2
Hi M&M’s

Neem de tijd met de reactie maar hoor.

Graaggedaan en nee maar het is bijna gelukt.

Ik heb het mijn papa vandaag verteld en hij reageerde goed.

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Dat gevoel als mama dan een knipoogje geeft ofzo, is dan meestal zo’n gelukkig, blij gevoel, dat ze trots is. Soms ook wel eens van opluchting, want we hebben vroeger nogal wat apenstreken uitgehaald en dan waren we blij dat we niet “afgeslacht” werden.

We zijn nooit geslagen ofzo, zoiets bedoel ik niet, maar soms hadden we wel een zwaardere straf verdiend dan we dan kregen, denk ik. Maar ja, mama zegt dan dat straffen op zich minder goed werkt dan dat je begrijpt wat je verkeerd hebt gedaan. Van een klap leer je niks, daar word je alleen maar bang van, van begrijpen wat je fout hebt gedaan, leer je wel wat.

Van die kleine dingetjes, zoals een knipoogje ofzo kunnen zo veel betekenen en je hebt gelijk, het is jammer dat niet iedereen het geluk heeft dat ie af en toe eens een complimentje krijgt. Ik vind het ook fijn om gwn met mijn twin samen tegen papa aan op de bank te zitten. Dat voelt gwn goed.

Hopelijk kom jij er binnenkort ook achter hoe lekker je tegen een andere jongen aan kunt liggen en het is gek hoe anders een aanraking dan voelt.

Als ik gewoon mijn twin aanraak als we naast elkaar op de bank hangen voelt dat wel ok, maar als ik dan mijn vriendje aanraak, dan lijkt het wel veel warmer te voelen. Ik voel dan de warmte van zijn lichaam al, als ik hem nog niet eens aanraak. Je gaat wel snappen wat ik bedoel als het zo ver is. Net als een soort kacheltje.

Relatietips, ja of ik daar zo goed in ben, idk. Gwn jezelf zijn en je gevoel durven uiten. Das in het begin misschien wel een beetje onwennig, omdat het nieuw is, maar dat gaat wel wennen hoor en dat weet je niet meer van ophouden :)

Gewoon langzaam op bouwen. Als je niks beters weet kun je mijn vakantieliefde topic lezen voor tips hoe je het niet moet doen haha.

Een kat of hond of ander huisdier is altijd wel fijn om mee te kroelen. Die houden onvoorwaardelijk van je en stellen geen lastige vragen. Ik heb geen huisdier, behalve mijn twin dan, das net zoiets als een hond, hij luistert ook niet altijd naar mij, maar we kunnen het altijd snel weer goed maken :P

Ik heb mezelf dat 3D tekenen geleerd, omdat ik gwn niet echt mooie tekeningen kan maken. Ik vind het wel leuk als een jongen een beetje creatief is, dat komt bij een heleboel dingen van pas.

Ik hoop dat jouw droomprins je snel wakker kust, want alleen maar slapend in bed liggen schiet ook niet op. Als jullie dan wakker zijn dan kunnen jullie daarna nog lang genoeg samen in bed liggen 🆒

Hardlopen en sporten is wel leuk en lekker. Het lijkt alsof je er moe van wordt, maar wij krijgen er juist energie door.

En om af te sluiten met iets heel moois:

Super dat je papa zo reageerde toen je voor hem uit de kast kwam. Nu krijg je zowel van mama als papa van die “we-zijn-trots-op-je” signalen. Dat voelt meer dan 2 x zo goed ;)

Papa komt bij ons soms ff op de kamer als we hw maken en dan leg ie ff zijn hand op onze schouders als ie wat aan ons vraagt en dan worden we helemaal blij, zo fijn voelt dat.

Twin en ik gaan dat virtueel ook even bij jou doen. We zijn trots op je en blij voor dat je dit allemaal in de afgelopen week hebt bereikt. Met je broertje en zus komt ook nog wel. Je doet het goed. Ik zou je aanbevelen bij alle gay jongens die een leuke jongen zoeken :P

Ik weet nog niet hoe we dat kunnen doen, want we mogen geen contactgegevens uitwisselen en we kennen je verder helemaal niet, maar we doen wel iets via telepathie ofzo :8

PS ik was net al ff in slaap gevallen, maar het me vast wel om NU ff op de goeie knop te drukken :D

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Hey M&M’s

Ja ik ken dat gevoel het werkt een soort van rustgevend en het maakt je blij. Apenstreken wie heeft die niet uitgehaald toen die klein was de straffen herinner ik me niet meer zo goed.

Dat had ik ook wel eens maar ja dat gebeurt gewoon.

Iets wat ik van iemand een keertje hoorde: een vriendelijk woord in de vroege morgen verwarmt het hart de ganze dag.
Oftewel al is het een klein compliment iemand kan er met een lach de hele dag mee door.

Dat hoop ik wel ☺️. Ik hoop ook dat jij zo gezegd de ‘ware’ vind.

Ik zal je advies gebruiken en ik zal de topic ook nog wel bekijken.

Bij mij thuis is het net een dieren tuin waaronder mijn broertje de Tasmaanse duivel.?
Als je de rest van de dieren wilt weten zeg je het maar.?

Knap hoor ik heb het wel eens geprobeerd 3D tekenen en het liep niet goed af.

Creatief is iedereen wel alleen willen sommige mensen hun creativiteit op hun manier uiten.

Ooit ik zal ik mijn droomprins vinden en zullen wij tweeen ons eigen liefdesverhaal schrijven (figuurlijk gezegd) en natuurlijk elkaar wakker kussen en heerlijk verwennen in bed?.

Ik vind sporten ook wel leuk moet er alleen neer tijd voor vrijmaken.

Ja ik heb nu mensen die achter me staan waaronder jullie en mijn ouders.

Ik moet trouwens zeggen dat ik veel van mijn moeder hoor over dat vrienden van mijn ouders, hun kinderen en een aantal van mijn familieleden al voor mij een beetje doorhadden dat ik homo ben wel een beetje grappig en interessant vind ik.

Dat vind ik fijn zo’n trotse ‘virtuele’ hand op mijn schouder die mij zoveel steunt?. Ik verheug mij op de ontmoetingen en het chatten met andere gay jongens?.

Wat is je gebruikers Na aM van insta of jong& Out
Gebruik hoofdletters en kleine letters door elkaar en zet de letters uit elkaar dan breek je feitelijk geen van de regels?.

Groetjes,
St fvd 15
Reputatie 7
Badge +14
Hi St fvd 15,

Ja, gewone apenstreken heeft iedereen wel gedaan, maar ik denk niet dat iedereen al eens door de brandweer van het dak van een gebouw af is gehaald midden in de nacht of dat iedereen al eens uit een rijdende vrachtwagen is gesprongen. Dat soort apenstreken heb ik het over.

Aanrakingen, bepaalde blikken en kleine complimentjes doen zoveel goeds. Dan kan ik er gelijk weer tegenaan. Daarom kussen we elkaar ook elke morgen en avond (papa, mama, broers en zus) en mogen we niet gaan slapen voordat we een ruzie hebben opgelost. Soms mogen we er wel één nachtje over slapen als het niet anders kan en het beter is.

Twin en ik sturen papa en mama en opa en oma iedere morgen een selfie voordat we naar school gaan.

Daarom is het ook wel fijn om de rest van je leven met een leuke jongen te zijn en voor die tijd leuke contacten op te doen en een beetje rond te kijken wie en wat je allemaal leuk vindt.

Een Tasmaanse duivel en een kat in één huis lijkt me wel spannend, maar ik zou ze allebei willen houden. Die ene omdat die je broertje is en die andere omdat je daar altijd alles bij kwijt kunt.

Ja, van die verhalen hoor je later wel meer. Dat anderen wel al eens gedacht hadden dat je op jongens zou kunnen vallen, terwijl je het zelf op dat moment misschien nog niet eens wist.

Misschien had je niet elke dag die regenboogtrui aan moeten trekken naar school en de jongens uit je klas niet elke morgen moeten kussen haha, nee is natuurlijk een grapje.

Had je mama dat gelijk al tegen je gezegd toen je uit de kast kwam? Of heeft ze er nadat je uit de kast gekomen bent met vriendinnen enzo al over gepraat?

Wat heb je met je mama en papa afgesproken over aan anderen vertellen dat jij op jongens valt? Dat je het goed vindt dat zij dat doen of dat ze het (nog) niet mogen zeggen?

No can do dat laatste, ik heb er geloof ik al twee en wil geen derde, snappie, want dan is het voorbij.

Groetjes,
M&M’s
Badge +2
Hi M&M’s

Dat zijn inderdaad apenstreken op een geheel ander level. Hoe hebben jullie dat überhaupt voormekaar gekregen?

Bij ons thuis hebben wij ook zoiets.

Ik stuur niet zo vaak foto’s naar anderen laat staan berichtjes ik ben niet zo met social media bezig.

Ja dat is waar gewoon erachter komen op welk soort type mannen je valt.

Nou ik weet het niet zo met de Tasmaanse duivel. Ik bedoel ze zijn wel schattig en zien er leuk uit maar ze zijn zo agressief. Maar ja als je het op die manier stelt zou ik ze ook beide willen houden.

Haha nou ja het zou vast wel eens bij iemand op die manier zijn gebeurd.

Ik zou het echt niet weten maar wat ik wel weet is dat ze er sinds ik 6 jaar of zo met andere over praat en dan zegt (heeft ze mij pas verteld) ja hij is op dit moment een metroman
Of zoiets.

Dat zij het nog niet vertellen want ik wil dat met de meeste op mijn eigen tijd doen.

Dat is te snappen hoor is oké.

Ik ben eindelijk volledig ingelogd op jongenout!!?
Het lukte telkens niet met legetimatie laten zien.

Groetjes,
St fvd 15

Reageer