Bang om verkracht te worden: voorbeeld uit Nederlands nieuws

  • 19 July 2018
  • 3 reacties
  • 598 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi, ik zat al even met deze vraag... .. en wil 'm nu toch met jullie delen.
Ik ben (ik denk net zoals veel andere meiden) heel bang om verkracht te worden. Ik woon in een klein dorp, best veilige omgeving, maar toch ben ik altijd heel voorzichtig, fiets zo min mogelijk alleen.

Ik ben altijd al een nieuwsgek geweest, journaal, kranten, online, allerlei onderwerpen, ook politie, rechtspraak en nog veel meer. Ik probeer zo veel mogelijk te volgen.

Nu las ik pas de uitspraak en detail verklaring van een jonge vrouw die verkracht was. Ik kreeg echt buikpijn bij 't lezen vd details. Zo vroeg de verkrachter aan haar heel bruut "kut, kont of mond?"...

In het nieuwsbericht stond niet wat de vrouw als antwoord gaf, maar uiteindelijk moest ze hem pijpen, en is hij ook met vingers en penis in haar vagina geweest. Echt bruut, verschrikkelijk.

Ik hoop echt niet zoiets mee te maken, maar denk nu wel na wat ik als antwoord zou MOETEN geven als verkrachter zoiets vraagt, er van uitgaande dat hij ook echt woord zou houden.

Optie 1 ("kut"): Ben nog maagd, en wil echt echt echt niet dat iemand in mijn vagina gaat zonder dat ik dat echt zelf wil.... ben momenteel wel verliefd, maar nog geen echte seks gehad. Wil wel dat 't heel bijzonder is.
Ook als ik geen maagd meer zou zijn, zou ik echt niet willen dat iemand in mijn vagina gaat.
En als 't onder dwang is, zal ik ook niet nat worden, toch? lijkt me...

Optie 2 ("kont"): Ik denk niet of weet niet of ik dat OOIT zou willen met mijn toekomstige vriend.. gedachte alleen al geeft me buikpijn, lijkt me vies en erg pijnlijk. In porno zie ik 't wel eens, maar mij lijkt 't niets.
Dus zeker onder dwang, nee, echt niet.,

Optie 3 ("mond"): Ik heb nog nooit gepijpt, soms lijkt het me wel leuk/geil om dat bij m'n vriendje te doen, ooit... maar vd ene kant lijkt 't me ook smerig. En dan ZEKER bij een verkrachter, mss heel goor, ongewassen... vooral als hij dan ook nog eens klaarkomt in de mond.

Sorry voor 't lange verhaal, maar ik ga gewoon bij mezelf nadenken wat ik zou "moeten" kiezen. Geen keuze die ik ooit wil maken, maar ik denk dan toch (als die klote verkracht echt woord zou houden) dat ik voor optie 3 (pijpen,mond) zou gaan.

En jullie?

3 reacties

Reputatie 3
Badge +8
Hey,

Het ding is dat als je wordt verkracht je eigenlijk niets te zeggen hebt. Er wordt tegen je wil seksueel bij je binnengedrongen. Als een verkrachter een geweten zou hebben zou hij deze titel niet dragen. Hij zal echt niet luisteren naar de voorkeur van zijn slachtoffer, zoals je ook in 'je' nieuwsbericht en in vele uitspraken kan lezen. Je maakt jezelf alleen maar angstiger door hierover na te denken en alle nieuwsberichten hierover te lezen. Je denkt daardoor (onbewust) dat de kans groter is dat jij ook slachtoffer zal worden, terwijl die kans nog net zo klein is gebleven. Als iemand in twee weken drie keer leest dat er iemand uit een attractie is gedonderd zal diegene toch met een wat akeliger gevoel de volgende dag naar het pretpark gaan. Tenminste als je door die berichten beïnvloedt wordt.

Ik zou er dus als ik jou was niet over nadenken. Je kan zoveel nieuwtjes erover lezen als je wilt, maar dat veranderd niets aan je eigen situatie. De kans is gewoon niet groot dat het bij jou gebeurd en zeker niet als je vaak samen onderweg bent. Natuurlijk is er een kans aanwezig, maar dat kun je over alles zeggen. Je laat je nu leiden door je angst en dat vindt ik iets wat je sowieso niet moet laten gebeuren. Al zal het er wel aan liggen dat ik een jongen ben en hier (zeer waarschijnlijk) niet mee te maken krijg.

Mocht de situatie die jij beschrijft wel voordoen en ik zou het andere geslacht hebben zou ik ook voor optie 3 kiezen.
Dankjewel voor je antwoord Daan. Ik voel me ergens stukken beter+rustiger. Ik trek me veel dingen aan, dingen die ik hoor en lees.. misschien moet ik proberen me daar iets minder van aan te trekken.

De kans DAT er iets gebeurt blijft hetzelfde, of nu veel of weinig lees. Dat zal ik proberen te onthouden. Thanks.
Kijk gewoon wat minder naar het nieuws. Daar komen bijna alleen maar negative dingen in voor, als je er niet naar kijkt hoef je je ook nergens zorgen over te maken. 🙂

Reageer