Vraag

Stress op school

  • 21 June 2017
  • 3 reacties
  • 172 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hooi,
Ik heb echt super veel stress en ik weet even niet wat ik moet doen ben 10x absent dat is dat je 10 x heb gespijbeld en nu ben ik bang dat ik tijdens inhaalweek in de vakantie naar school moet ik weet dat het mijn schuld is maar ik stress me echt dood hier ik weet niet wat ik nu moet doen en me cijfers zijn ook zo slecht misschien ga ik nu ook onder niveau staan en dat wil ik echt. Door deze stress krijg ik ook hoofdpijn en kan niet slapen enz weet het echt niet meer wat moet ik doen !! 😞

3 reacties

heey,

Misschien is het een goed idee om hier met iemand over te praten op school bijv. je mentor, decaan of een andere leraar. Die kunnen je echt wel helpen, want veel kinderen hebben hier last van (ik ook). Je kunt hier ook met je ouders over praten misschien weten zij ook wel een oplossing.

Wat je zelf kunt proberen is om pauzes te nemen tussen het leren. Met dit warme weer is het ook goed om veel te drinken misschien wordt je hoofdpijn dan ook wel minder. En paracetamol of iprobrufen (geen idee hoe je het schrijft) kan je natuurlijk altijd nemen.

Groetjes anoniempje6
Hoii

Ik denk dat je t beste hierover kan gaan praten. Mischien kunnen ze je dan wel helpen. T komt vast goed. Succes
Heyhey,

Haal eens diep adem.

Als je tien keer hebt gespijbeld en dat dan moet inhalen is dat terecht, dus maak je daar niet te druk om. De volgende keer gebeurt het dan vast niet nog eens. Je zou met je mentor kunnen overleggen wat er mee gaat gebeuren, eventueel kan je ook proberen de inhalen nog voor de inhaalweek in te halen. Het liefst ook voor de toetsweek/toetsen die je krijgt. Dan kun je in het uur dat je moet inhalen gaan leren.

Wat het leren betreft:
Mij helpt het altijd het vak er bij te pakken en de wifi op al mijn apparaten uit te zetten. Even een kopje thee er bij en gewoon een uurtje goed blokken. Heb ik in dat uurtje goed doorgeleerd? Dan even pauze. Heb ik te veel genikst? Dan ga ik nog maar even door.
Misschien kun je zelf zoiets proberen. Ik weet dat bij mij een systeem van straffen (doorgaan met leren) en belonen (pauze nemen) goed werkt, maar dit zal voor iedereen anders zijn. Het helpt overigens ook als er een consequent persoon naast je zit, dan moet je wel.

Je moet inderdaad van die stress af, met zo veel stress gaan prestaties ook achteruit. Ik weet niet hoeveel je per etmaal slaapt, maar wellicht helpt het hier een beetje op te letten, tevens helpt sporten tegen stress. Na een uurtje hardlopen kom ik vaak wel minder gestresst thuis. Je kan het allemaal uitproberen en misschien vind je wel iets dat voor jou werkt. Succes!

Xxxx,
Ziemo

Reageer