Vraag

Door overlede opa alleen nog maar 5- als cijfers?

  • 12 June 2017
  • 1 reactie
  • 182 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo ook ben een meisje van 11. Sinds dat mijn opa is over leden (3 jaar terug) werd ik heel erg onzeker ik haalde (nu nog steeds) alleen nog maar 5- onv. dus ik weet niet hoe het komt.. Mijn opa heeft 9 jaar lang gestreden tegen kanker want mijn opa had kanker hij wou het zolang mogelijk vol houden voor zijn familie. Hij heeft het 9 jaar vol gehouden maar toen overleed hij aan hart kanker ik schok heel erg elke dag huil ik en haal ik alleen maar nullen op men toetsen ik weet niet wat ik moet doen... Ik zou graag tips willen om betere cijfers te kunnen halen -XXX- een onzeker meisje... ??

1 reactie

Hoi!

Ik weet helemaal wat je meemaakt, ik herken mezelf helemaal in jou!
Probeer er juist kracht uit te halen, dat is ook wat ik deed. Het is namelijk zo. Je opa heeft het voor jou en je familie volgehouden dus zie je ook dat hij echt moeite heeft gemaakt om bij te blijven. Haal daar je kracht uit, denk aan alle goede momenten en denk er altijd aan dat je je opa trots zou maken als hij ziet dat zijn kleindochter zou stralen en mooie cijfers zou halen. Ik was ook heel erg verdrietig en onzeker. Moest echt ook huilen en haalde ook onvoldoendes, maar uiteindelijk werd ik daar ook niet blijer op! Dus dacht ik eraan dat ik mijn best zou doen voor hem, zo hoe hij ook moeite heeft gemaakt voor mij om bij te blijven. Dus probeer het ook zo te zien! Toen ik het zo bekeek is het steeds beter geworden en nu ben ik geslaagd en heb mijn diploma op zak en altijd denkende dat mijn opa super trots op mij zou zijn en ook IS en dat hij echt blij is.

Alles komt goed! Probeer leukere dingen te doen met je vrienden en je familie en praat er ook over met je ouders of familielid waarmee je het best mee kan opschieten en ook naar je luistert! Geen gevoelens voor jezelf houden je mag het best uiten. Als je dat doet ga je vanzelf zien dat het wat beter met je zal gaan.

Veel sterkte en nog gecondoleerd!

Reageer