‘Als ik niet langdurig vurig met alles van je hou, Valt m’n hart aan scherven.’ zei ik vorig jaar en wat moet ik nu?


 • Anonymous
 • 0 reacties

Hi iedereen,

 

ja, dat klinkt misschien een beetje mysterieus. Ik zal het even uitleggen. Soms dan wil je iemand iets duidelijk maken en weet je niet precies hoe je dat op een beetje originele manier kunt doen.

Mijn twin en ik hebben daarom vorig jaar met Vaderdag het liedje dat Sem samen met zijn vader zingt ‘gebruikt’. Ja rustig, ik ga straks wel een linkje geven en vertellen wie Sem is..

Eerst dit ff vertellen.

We hadden een soort van grappig filmpje van de originele videoclip gemaakt. Onze hoofden op die van Sem zijn vader ‘geplakt’ en dan playbackten we en verder deden we ook af en toe dansjes en iets met tekstborden. Nou ja het heeft ons heel veel tijd gekost, maar het was wel leuk om te doen. We hadden dat filmpje op Vaderdag bij de brunch aangezet en toen gingen we ook live mee doen en papa knuffelen enzo.

Papa vond het wel leuk en mama moest huilen (ik denk dat ze jaloers was omdat we Moederdag vergeten waren, nee haha, die waren we natuurlijk niet vergeten :joy:, ze werd emotioneel (weer eens) van/door ons) en onze zus ook en onze broers wilden stoer doen, maar gingen ook een beetje in hun ogen wrijven. Ze zeiden dat dat was omdat we niet konden zingen, maar het was playback…., dus we denken dat ze het ook wel mooi vonden.

We hadden als broers en zus afgesproken om iets leuks te doen, maar wij (twin en ik) hadden nog iets extra’s gedaan en dat wisten ze dus niet van tevoren…. Dus ja, dan krijg je van die reacties.

Het enige wat we afgesproken hadden was dat we allemaal een t-shirt aan zouden doen met de tekst ‘ik ben fan van mijn papa’ en dan ook nog een leuke foto met papa en jezelf erop en daar zouden we een hele dag in rond lopen, overal waar we kwamen. Iedereen mag weten dat we van papa houden, dus dat was niet zo moeilijk om te doen. Dat dus.

 

Maar ja, over een paar dagen is het weer Vaderdag (en volgend jaar ook weer, dus je kunt altijd blijven reageren) en we hebben nog niet echt een leuk idee. Dus, daarom hebben we een vraagje of eigenlijk wel een paar vraagjes:

 

Natuurlijk mogen jullie dit liedje zelf ook gebruiken. Geen dank, dat we jullie op het laatste moment toch nog hebben gered met een origineel Vaderdag’s cadeau, maar we willen er wel wat voor terug:

 1. Wat zouden we kunnen doen of zeggen of maken of geven. Laat maar horen die tips.
 2. Vieren jullie Vaderdag? Waarom wel/niet?
 3. Wat doe je dan?
 4. Geef je ook een cadeautje of alleen een knuffel of …..?
 5. M.a.w. vertel jullie verhaal en probeer ons te helpen met een origineel Vaderdag’s cadeau. Het mag van alles zijn. Een goed liedje of een leuke tekst of gewoon iets anders origineels. Het zou wel lekker zijn als het iets is wat we binnen 2 dagen kunnen maken of in huis kunnen halen. Tenminste voor wat betreft Vaderdag dit jaar. Als het meer tijd kost om te maken is ook niet erg. Dan hebben we alvast wat voor volgend jaar. Alvast bedankt.

 

Hier een linkje naar het liedje van Sem:

 

Xander de Buisonjé ft. Sem van Dijk – Appelboom

Hier ook nog de tekst van het liedje. Dan weet je iig waar het over gaat. Btw, dat stukje over scheiden hebben we er uit gehaald, want papa en mama zijn nog bij elkaar :wink:

Lieve pa,
Luister naar me,
Want deze is voor jou,
Ik kan niet vaak genoeg vertellen,
Hoeveel ik van je hou,
Je staat altijd aan de zijlijn,
Altijd in mijn bijzijn,
Jouw strijd is mijn strijd,
En jouw pijn is mijn pijn,
Ik lijk te veel op jou pa,
Laat dat geen geheim zijn,
En ook al gingen jij en mama uit elkaar,
Ging ik heen en weer,
En viel het mij zwaar,
En ik weet dat het leven dat we leiden niet
Veel meer is dan een droom alsof we vliegen,
En we kijken naar beneden als een droom,
Maar de appel valt niet heel ver van de boom,
Dus zo vader zo zoon,
Slide ik op de microfoon,
Als ik niet volledig even zielsveel van je hou,
Zal ik langzaam sterven,
Ga ik dood aan jou,
Als ik niet langdurig vurig met alles van je hou,
Valt m'n hart aan scherven,
Ga ik dood aan jou,
Bij alle keuzes die ik maak,
Voel ik mijn vader in mijn bloed,
Want hij ... het verschil tussen het kwade en het goed,
Gaf mij de moed om klaar te zijn voor alles wat het leven doet,
Soms was het eb maar meestal was het overvloed,
Je leerde me fietsen,
En je leerde me lopen,
Je leerde me eerlijk te zijn,
Daar is geen woord aan gelogen,
Ik zal er altijd voor je zijn,
Pa dat zal ik beloven,
En ik weet dat het leven dat we leiden niet
Veel meer is dan een droom alsof we vliegen,
En we kijken naar beneden als een droom,
Maar de appel valt niet heel ver van de boom,
Dus zo vader zo zoon, slide ik op de microfoon,
Als ik niet volledig even zielsveel van je hou,
Zal ik langzaam sterven,
Ga ik dood aan jou,
Als ik niet langdurig vurig met alles van je hou,
Valt m'n hart aan scherven,
Ga ik dood aan jou,
Ga je mee, ga je mee vandaag,
(Ik ben er bij, reken maar op mij)
Vieren wij dat we nu samen zijn
(Hang die slingers maar weer op)
Als je weer, als je weer moet gaan
(Ik kom toch altijd bij je terug)
Weet dan, ik ben een deel van jou,
Echt ik weet het en ik zal het nooit vergeten,
Ben jij het mooiste deel van mij,
Pa ik zal er altijd voor je zijn, zoals jij er bent voor mij,
Als ik niet volledig even zielsveel van je hou,
Zal ik langzaam sterven,
Ga ik dood aan jou,
Als ik niet langdurig vurig met alles van je hou,
Valt m'n hart aan scherven,
Ga ik dood aan jou,
Dan ga ik dood aan jou,

 

Wij vinden het een mooi liedje en bovendien vinden we Sem ook wel een leuke jongen. Hij heeft ook een lekker kontje (0.53). Jammer genoeg kennen we hem niet irl, maar ja, hij heeft natuurlijk al zijn eigen vrienden en dat is ook goed. We weten ook niet of hij op jongens valt, maar das een ander onderwerp.

 

We hopen iig dat jullie ons kunnen helpen om Vaderdag minstens net zo leuk te maken als vorig jaar :relaxed:

 

Groetjes,

M&M’s


52 reacties

Hey M en Ms

 

Zo zeg, voor wat een mooi vaderdaggeschenk hebben jullie vorig jaar gezorgd. Nu ligt de lat hoog :slight_smile:  Nee maar, ik vermoed dat jullie je vader (en moeder, en zus, en broers) sowieso dagelijks wel duidelijk maken dat jullie van ze houden. Een speciale dag om dat eren te eren kan altijd wel even, en dan is Vaderdag mooi op zijn plaats.

 

In België was het voorbije zondag Vaderdag. Ik was echter niet zo origineel als jullie, en heb ‘m gewoon wat badproducten van een fijn merk cadeau gedaan. Dat heeft er misschien mee te maken met dat ik niet zo’n super band heb met mijn vader, en dat ik hem weinig zie, maar goed, eens denken wat jullie zouden kunnen doen dit jaar. 

 

Ik ben nog niet goed wakker, dus het eerste wat in me opkomt zijn dan ook vrij suffe dingen, maar misschien bieden ze wel een pad naar inspiratie. 

 

Wat dachten jullie van een gepersonaliseerd iets? Een mooie fles wijn bijvoorbeeld, met daarop in zwierige letters iets als ‘voor de baron onder de vaders’ ofzoiets. Of een gepersonaliseerd pakje M&M’s: dat kan! Heb het opgezocht. ‘Thank you’ M&M’s enzo. Nee maar, misschien dat je gezin die M&M’s niet snapt, als je ze nog niet zo veel over het forum verteld hebt. 

 

Het moet echter wat zijn dat binnen de twee dagen beschikbaar is. Misschien zijn die wijn en M&M’s dan maar voor volgend jaar. Ok ok, wat dan wel. Een boeketje met bloemen en kruiden, en daar een betekenis bij? Laurierblad staat bijvoorbeeld voor succes en wijsheid, en lila symboliseert bescherming. Naar wat ik gehoord heb, is je vader een eervolle en vriendelijke man, die best wat succes verdient. 

 

In de lagere school, toen we nog super handig op school wat knutselde voor Vaderdag, hebben we eens een bundeltje met bonnen gemaakt. Dan had je bijvoorbeeld een bon voor een klusje in het huis, of een bon voor het wassen van de auto. Die kon de vader dan inzetten wanneer die er zin in had, of jij er dan zin in had of niet. Wat dacht je van een bon voor coniferen knippen? Nee maar, jullie lijken me sowieso gedienstig thuis. Misschien is zo’n bonnensysteem wel niets voor jullie. 

 

Aangezien we al zo dicht tegen de deadline aan zitten, kunnen jullie misschien een dansje in elkaar steken. Eventueel met je zus en broers erbij. Dat kan live opgetreden worden; da’s vaak extra leuk. Het dansje kan dan eindigen met twin en jou die je vader (voorzichtig) optillen en op een ererondje de tuin in dragen. 

 

Gr. Kenshin

Reputatie 7
Badge +13

Hey M en Ms,

wat een leuk en origineel Vaderdag’s cadeau! Hij was er dus erg blij mee zijn te lezen. 

 

 1. Wat zouden we kunnen doen of zeggen of maken of geven. Laat maar horen die tips.ik ben zelf niet echt creatief als het om cadeautjes gaat. Dus eigenlijk heb je aan mij niet veel! Ik kan alleen bedenken dat je bijvoorbeeld omdat je niet veel tijd hebt , dat je naar je bouwmarkt gaat een paar spijkers koopt en een grote brede plank ofzoiets.  En dat je daar de naam van je vader in timmert. Of een tekst die je wilt mee geven aan je vader of zoiets.
 2. Vieren jullie Vaderdag? Waarom wel/niet?wij vieren wel vaderdag, maar niet altijd. Het is vaak zo dat mijn vader dan in het buitenland is, maar als hij er wel is dan vieren we het natuurlijk wel.
 3. Wat doe je dan?als wij het vieren is het elke keer anders. De ene keer zorg ik dat hij gewoon een lekker ontbijtje op bed krijgt en dan verder op de dag leuke dingen gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat we dan naar een mooi plekje gaan , en dan daar lekker gaan wandelen of varen of naar een restaurantje gaan dat mooi uitzicht heeft en daar dan in de loop van de dag gaan lunchen.  En daarna krijgt hij zijn cadeautjes.
 4. Geef je ook een cadeautje of alleen een knuffel of …..?ik geef eigenlijk beide, hij krijgt van mij een knuffel (als hij er is)en een cadeautje.
 5. M.a.w. vertel jullie verhaal en probeer ons te helpen met een origineel Vaderdag’s cadeau. Het mag van alles zijn. Een goed liedje of een leuke tekst of gewoon iets anders origineels. Het zou wel lekker zijn als het iets is wat we binnen 2 dagen kunnen maken of in huis kunnen halen. Tenminste voor wat betreft Vaderdag dit jaar. Als het meer tijd kost om te maken is ook niet erg. Dan hebben we alvast wat voor volgend jaar. Alvast bedankt.oeps...ik denk dat ik het verhaal bij de verkeerde vraag heb gezet.😅.  Ik kan wel nog een voorbeeld geven van een vaderdag van vorig jaar. Hij kreeg in de ochtend een lekker uitgebreid ontbijtje en toen hij dat op had , had ik een mooie auto voor die dag geregeld, omdat we naar een een mooie locatie gingen met veel water en een mooi groot meer, hadden mijn moeder en ik een boot geregeld, en zijn dus toen wezen rondvaren. Het was een mooie grote boot , niet een klein vis bootje maar echt een mooie grote boot. Toen het varen en lunchen erop zat , zijn we met de auto naar een hotel gegaan om daar te overnachten. Maar eerst mocht hij zijn cadeautjes uitpakken, omdat ik niet zo creatief ben met cadeautjes heb ik hem een paket van lekkere parfum gegeven,  en een cadeau bon. En daarna mocht mijn moeder haar cadeau geven. Daarna was het tijd om in het hotel te gaan avondeten.  Daarna hebben we toen het klaar was zijn we ons gaan omkleden en naar een bioscoop gegaan en daar een film gekeken. Toen dat alles was afgelopen was het tijd om naar bed te gaan. En dat was het verhaaltje van vaderdag van vorig jaar.

Je hebt er vast niks aan maar ja.

groetje Gebruiker c

Hi Kenshin.

 

bedankt voor je reactie.

Ik vind het wel lief dat je je je vader zo'n mooi pakketje met bad  producten hebt gegeven. Dat komt toch altijd van pas. Ik zou dan elke keer als ik één van die producten zou gebruiken denken aan diegene waar ik het van gekregen heb. Hij gaat dus vast vaak aan jou denken of gaat ie maar 1 x per week onder de douche of in bad :joy:. Nee, das natuurlijk een grapje. Natuurlijk denkt je vader sws wel vaak aan je, denk ik. Je bent zijn kind, dus das sws speciaal. Sommige ouders laten dat niet altijd heel duidelijk zien of  merken, maar geloof me, ook al zeggen ze het niet altijd, hij denkt vast vaak, die Kenshin is een goeie, maar dan je echte naam natuurlijk.

Mijn papa doet vaak leuke dingen met ons en ook gewoon stoeien en flauwekul uithalen. Hij schept ook vaak op dat ie van alles kan, dus misschien moeten we een challenge doen.

Dar kunnen we nog wel ff in elkaar draaien. Alleen moeten we dan wel leuke opdrachten hebben. Hij zegt altijd dat ie slimmer dan ons is. Is niet zo natuurlijk, maar ok. Verder denkt ie dat ie harder kan lopen. Ja, de eerste 2 meter misschien en dan halen we hem in. Hij denkt ook dat ie sterk is. uhm, van alles zegt ie dat ie kan en weet. Misschien moeten we hem gewoon een testen.

Omdat we weinig tijd hebben, hadden twin en ik al verzonnen dat we een speurtocht kunnen doen naar zijn cadeautje. Dat ie dan elke keer een aanwijzing krijgt en dat ie dan meer info krijgt over waar zijn cadeautje is. Dat kunnen we wel een paar weken uitrekken, denk ik. Hij is toch nieuwsgierig genoeg om dan die opdrachten te doen.

Dan denkt ie dat ie door ons  te kietelen informatie los kan peuteren. Maar dat geven we niet, ook al kunnen we niet meer van het lachen.

Dus een challenge kan. Misschien een opdrachtje met kruiden. Hij schept ook altijd op dat als de kok er niet is (in de zaak)  dat ie dan alles zelf ook wel kan maken. Ja, duh, dat willen we wel eens zien dan. Kruiden kunnen we wel ff in de zaak halen of andere ingrediënten. Dan appen we de kok wel ff of iemand anders die in de keuken werkt.

Papa vindt het ook altijd leuk als ie iets kan winnen, dus een prijs in het vooruitzicht stellen helpt wel dat ie dan een opdracht doet.Dan kunnen we wel tegoedbonnen geven. Bijvoorbeeld een bon voor het knippen van de coniferen die tot augustus geldig is of zo. Haha.

 

Dus we hebben een challenge of eigenlijk eerst een speurtocht, zodat we meer tijd hebben om iets in elkaar te flansen 

Dan moeten we opdrachten hebben. Hij zegt tegen ons altijd dat ie ook kan wat wij kunnen, maar als wij een dansmove doen, dan lijkt het er niet echt op. Hij doet wel zijn best en dan zegt ie dat wij het niet goed doen.

Ik bedenk net dat alle broers en zus dan bijvoorbeeld een opdracht mogen geven en dan ook gelijk jury zijn over die opdracht.

Volgens mij hebben we nu al een beginnetje en weet jij ook nog iets wat we kunnen doen of als prijs geven. Die bonnen is wel leuk, die maken we dan zelf ff op de computer.

Challenge over slimheid, sterk zijn , lenig zijn, lang vol kunnen houden, creatief zijn en ....

Ik denk dat ie verwacht dat Vaderdag een rustig dagje wordt, maar aan het eind van de dag kun je hem wel aanvegen denk ik. Maar ja, moet ie maar niet zo'n grote mond hebben.

Ik ga nog ff de reactie van gastgebruiker c lezen en beantwoorden en alle ideeën zijn welkom. Het hoeft niet per se voor zondag, want we gaan het wel een beetje rekken.

Oh ja, papa weet wel dat ik M&M's heet op KT, maar hij gaat niet mijn reacties lezen, alleen wat tin en ik vertellen en mama ook zelfde. Onze zus helpt wel eens met als we geen inspiratie hebben en een topic willen beantwoorden. Onze pleegbroer ook wel.

In België was het vorige week al. Is de Vaderdag's chocolade nu aan halve prijs in België. Wij vinden die zeebanket wel lekker altijd. Kunnen we ff op de scooter gaan halen..

 

Dansopdrachten zijn altijd leuk. Iedereen zegt dat wat wij doen en kunnen easy is. Dus, nu kunnen we ook onze broers en zus ff testen.

 

Dan heb ik al een boel verzonnen met al die dingen die jij noemde Kenshin. Dankjewel alvast.

Nu nog ff verder uitwerken.

 

Al jij of iemand anders leuke speurtocht dingen weet is ook goed. Die kunnen we wel gebruiken/ Misschien dingen die ook in een escape room zitten.

 

Btw, das ook wel leuk om aan papa te geven en dan zelf mee te gaan om hem te redden als ie er zelf niet uitkomt.

Twin en ik gaan ff verder nadenken. Als jullie dat ook allemaal doen en dingen posten, dan moet het wel lukken.

 

Groetjes voor nu,

twin en M&M's

Hi @Gebruiker c,

 

dankjewel voor je reactie. Nou, natuurlijk hebben we WEL wat aan jouw reactie. 

Ik lees over die boot en das ook wel een leuk idee. Iets op het water of in het water. Een rondvaart of waterfietsen dat je zelf moet trappen. Maar ik weet niet of dat hier in de buurt kan, van die waterfietsen. Misschien net over de grens ergens in België. Idk of dat bijvoorbeeld in Brugge zou kunnen door die grachten / kanaaltjes in de binnenstad.. Of iets met duiken. Papa vindt snorkelen wel leuk dus een duikcursus is misschien ook wel wat. Is niet erg als het een beetje geld kost, want we hebben pas nog best veel verdiend met modellenwerk.

Uhm of je hebt ergens dat je met een bus het water in kan rijden. Ja, ik hoor het je al zeggen, dat kan overal. Dat klopt maar het is wel de bedoeling dat papa en iedereen die in de bus zit het overleeft. Er zijn speciale bussen die er uit zien als een touringcar bus, maar die dan via zo'n aflopend weggetje het water in kunnen rijden en dan is het ineens een boot. Dan gaat die rondjes varen ofzo en na een tijdje gewoon weer uit het water rijden en daarna op de weg. Daar zou ik zelf ook wel eens in  willen zitten.

Oh, nou moeten we eten, lekker dan, was ik  net lekker aan het typen, dus de rest ga ik later sturen.

Misschien kun je al iets met mijn antwoord. Nog meer ideeën posten zou wel leuk zijn :relaxed:  Tenminste als je nog zin hebt en tijd en inspiratie enzo.

 

We cool dat je zelf zo'n uitje cadeau hebt gegeven.

Twin en ik zaten nog te denken aan Chateau Meijland, maar je kunt er niet meer naar toe geloof ik. Idk. 'Moet je horen’ ik ga dat nog wel opzoeken ofzo.

We gaan macaroni eten. Is wel lekker altijd.  Twin heeft het gemaakt. Nou ja, hij heeft een paar zakjes open gescheurd en wat water erbij en dan warm gemaakt ofzo. Ik weet het niet precies, maar is wel lekker. 'Wat gooeeed’.  Tussen ‘’staan wat Meijland uitdrukkingen haha.

 

Tot later.

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +18
 1. Wat zouden we kunnen doen of zeggen of maken of geven. Laat maar horen die tips. Zwembadparty, er komt toch een hittegolf.
 2. Vieren jullie Vaderdag? Waarom wel/niet? Vaderdag vieren gaat moeilijk zonder vader?
 3. Wat doe je dan?  NVT 
 4. Geef je ook een cadeautje of alleen een knuffel of …..? NVT
 5. M.a.w. vertel jullie verhaal en probeer ons te helpen met een origineel Vaderdag’s cadeau. Het mag van alles zijn. Een goed liedje of een leuke tekst of gewoon iets anders origineels. Het zou wel lekker zijn als het iets is wat we binnen 2 dagen kunnen maken of in huis kunnen halen. Tenminste voor wat betreft Vaderdag dit jaar. Als het meer tijd kost om te maken is ook niet erg. Dan hebben we alvast wat voor volgend jaar. Alvast bedankt. Vroeger standaard op school met de hele klas zeepjes maken in de leeftijd 6-10 jaar ofzo.

Pvd alles weg wat ik had getypt. Dan maar opnieuw.

Hey M&M's,

Mijn vader vindt Vaderdag volgens mij wel belangrijk. Ik zie mijn vader niet zo veel, dus ik denk dat het daar aan ligt. Dat hij ons graag ziet op zo'n moment.

Als we niet naar onze vader kunnen in het weekend van Vaderdag, doen we soms een brunch/lunch of we zien elkaar eventjes ergens. Soms doen we het gewoon een andere keer.

Er wordt tegenwoordig van ons verwacht dat we een cadeau hebben. Het is zo'n onuitgesproken verwachting. Mijn zus en ik snappen dat ook niet helemaal, maar goed.

Zo'n cadeau hoeft niet per se iets te zijn wat we kopen. We kunnen ook iets van een ontbijtje maken of iets knutselen ofzo. Als het maar uit ons komt. Vaak appen we de vrouw van onze vader voor ideeën of we gebruiken zijn oude verlanglijstje van zijn verjaardag of van Kerst/Sinterklaas. Vaak weten we wel of hij dat al heeft of niet en anders checken we het bij zijn vrouw. 

Echter, dit jaar had ik een geniaal idee. Mijn zus en ik vonden een oude foto van ons terug. Het is mijn favoriete foto van ons. We hebben besloten deze na te maken. Hij is lang niet zo leuk als de originele en best wel mislukt (gezichtsuitdrukkingen waren moeilijk en we hadden niet echt de juiste kleding), maar het is wel grappig. Nu geven we hem een lijstje met de oude en de nieuwe foto.

Jullie zouden zoiets kunnen doen of het onderdeel maken van de zoektocht. Dat het een foto met jullie vader erbij is en dat hij mee moet doen. Dat jullie alles klaarleggen met kleding enzo en dan even die foto. Dan krijgt hij 'm later nog uitgeprint in een mooi lijstje :) 

Nu kan ik mijn foto natuurlijk niet delen voor inspiratie. Gelukkig hebben anderen dat wel gedaan. Mijn inspiratie kwam origineel van een post waarin een verzameling van zulke foto's was gedeeld. Ik heb die post natuurlijk niet opgeslagen 😒 en toen ik er naar ging zoeken verdween mijn reactie dus 😒 Gelukkig vind je ook genoeg leuke dingen als je "people who recreated their childhood picture" ofzo intypt. 

Zeker origineel, misschien lastig met jullie deadline. 

Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Gr. Pin

Reputatie 7
Badge +13

Hi @Gebruiker c,

 

dankjewel voor je reactie. Nou, natuurlijk hebben we WEL wat aan jouw reactie. fijn om te horen!

Ik lees over die boot en das ook wel een leuk idee. Iets op het water of in het water. Een rondvaart of waterfietsen dat je zelf moet trappen. Maar ik weet niet of dat hier in de buurt kan, van die waterfietsen.

ik weet natuurlijk niet waar je woont, maar ik denk , omdat je zei dat jullie dis op de scooter naar België kunnen om van die Belgische chocola te halen. (Of iets in die richting) ga ik er even van uit dat jullie een beetje dicht bij de grens wonen. Je zei ooit dat jullie vlak bij een vakantie park wonen,  ik weet niet of ze daar een meertje hebben zo ja , je kan kijken of ze daar ook waterfietsen verhuren. Verder, in brugge is wel een mogelijkheid, mijn neef die ging daar met een vriendengroep daar een waterfiets huren, dat was 2 jaar geleden dus weet niet of dat nu nog steeds zo is. 

Misschien net over de grens ergens in België. Idk of dat bijvoorbeeld in Brugge zou kunnen door die grachten / kanaaltjes in de binnenstad.. rondvaartboot kan altijd wel daar, (voor zover ik weet) ik weet dat mijn leraar Duits daar dat heeft gedaan toen. 

Of iets met duiken. Papa vindt snorkelen wel leuk dus een duikcursus is misschien ook wel wat. Is niet erg als het een beetje geld kost, want we hebben pas nog best veel verdiend met modellenwerk.

dat is ook wel leuk om te doen als hij dat leuk vind! Ik kon het persoonlijk niet laten dus heb even wat duikscholen opgezocht. Je moet maar kijken wat je er mee doet, het is ook een beetje om het te vergelijken. 

Deze is in Breda .

https://www.divesenses.nl/duikopleidingen/open-water-diver-duikbrevet-halen-leer-duiken/?gclid=CjwKCAjwxLH3BRApEiwAqX9arWz_-RYbTwUn8aTJttZR49oPBFdKfWDShS3S5-bYI-5XM-chTaXRZBoCrZEQAvD_BwE

En de volgende is in in de provincie Zeeland en zuid Holland.

https://www.sealanddiving.nl/portfolio/snorkel-cursus-zeeland-grevelingenmeer-rotterdam/

En hier is er nog eentje om een beetje te vergelijken. 

http://www.snorkelen.nu/

En misschien een tip om iets te zoeken in je eigen omgeving.https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g188622-Activities-c61-t194-South_Holland_Province.html

 

 

Uhm of je hebt ergens dat je met een bus het water in kan rijden. Ja, ik hoor het je al zeggen, dat kan overal. Dat klopt maar het is wel de bedoeling dat papa en iedereen die in de bus zit het overleeft. Er zijn speciale bussen die er uit zien als een touringcar bus, maar die dan via zo'n aflopend weggetje het water in kunnen rijden en dan is het ineens een boot. Dan gaat die rondjes varen ofzo en na een tijdje gewoon weer uit het water rijden en daarna op de weg. Daar zou ik zelf ook wel eens in  willen zitten.

dat is ook een leuk idee!

Hier een linkje .https://www.waterbus.nl/specials

En anders deze. https://www.weekendplanner.nl/dagjeuit/rotterdam_dordrecht_waterbus.htm

Oh, nou moeten we eten, lekker dan, was ik  net lekker aan het typen, dus de rest ga ik later sturen. eetsmakelijk! (Ben nu al vast te laat maar oke😄)

Misschien kun je al iets met mijn antwoord. Nog meer ideeën posten zou wel leuk zijn :relaxed:  Tenminste als je nog zin hebt en tijd en inspiratie enzo.

ik kan zeker iets met je antwoorden!  Ik ga nog wel even wat ideetjes bedenken. Ik heb natuurlijk zin en inspiratie ervoor , en ik maak wel wat tijd! Ik verzin wel iets😉.

ik heb al een ideetje,  misschien kan je er iets mee. Jullie kunnen natuurlijk met z'n allen een paar fietsen huren of je eigen fietsen gebruiken en dan gaan rond fietsen in het bos bijvoorbeeld en dan dat jullie weer terug fietsen en dat jullie met de auto naar Rotterdam gaan(als daar voor jullie mogelijk is) want ik weet dat Rotterdam heel veel leuke dingen te doen zijn. Je kan zoals je al aangaf een rondvaart maken , maar ook met die touringcar in het water natuurlijk hier een foto van de bus.https://images.app.goo.gl/iAhwYQoK2nQm9hjg9 . Je kan dit ook in Amsterdam doen. Anders kun je ook naar de Euro mast gaan. Dat is ook erg leuk. Je kan daar ook overnachten. En zo zijn er nog tal leuke dingen in Rotterdam.  (Ik kom zelf niet uit Rotterdam , maar een paar mensen van de familie woont daar ook ) 

We cool dat je zelf zo'n uitje cadeau hebt gegeven.hij was er ook erg blij mee, dus ja , waarom dan niet toch. En ik heb ook veel contacten die wel weten en wat dingen regelen als dat nodig is. Ik kan zelfs 4 jetski's huren voor een dag voor een mooi prijsje. En ik heb in mijn telefoon ook genoeg mensen die reisgids zijn en leuke weetjes weten.

Twin en ik zaten nog te denken aan Chateau Meijland, maar je kunt er niet meer naar toe geloof ik. Idk. 'Moet je horen’ ik ga dat nog wel opzoeken ofzo.

hier heb je een linkje van het Chateau.  Misschien heb je er wat aan.

https://nl.chateaumarillaux.com/

We gaan macaroni eten. Is wel lekker altijd.  Twin heeft het gemaakt. Nou ja, hij heeft een paar zakjes open gescheurd en wat water erbij en dan warm gemaakt ofzo. Ik weet het niet precies, maar is wel lekker. 'Wat gooeeed’.  Tussen ‘’staan wat Meijland uitdrukkingen haha.

macaroni vind ik zelf ook altijd lekker, maar ik moet ook een beetje op mijn gewicht letten dus maak ik het niet erg vaak, maar het is altijd erg lekker. Ik maak ook vaak met een eigen recept en een paar geheime ingrediënten.  Omdat ik toch bijna elke dag kook voor mijzelf ben ik een soort van proefkonijn voor mijn eten 😄.

Tot later.tot later .

Groetjes,

M&M's

groetjes Gebruiker c 

Ps. Ik zal nog wel even kijken voor wat ideetjes.  En over de escape room. Je kan kijken als je bijvoorbeeld in het thema van een oude fabriek wilt,  dat je dan gewoon wat gereedschap ergens neerlegt met onder sommige dingen een boodschap of een raadsel erin.

 

Hi allemaal,

vet leuk al die reacties!!

Dank jullie wel alvast voor wat jullie gepost hebben. Nu wordt kiezen nog moeilijker :rofl:

Ik ga al die dingen maar even ergens bewaren, wie weet kunnen we die ook nog ergens voor gebruiken als we nu maar een deel uitkiezen.

 

 1. Wat zouden we kunnen doen of zeggen of maken of geven. Laat maar horen die tips. Zwembadparty, er komt toch een hittegolf.

da's wel een goeie, is ook leuk voor iedereen en we hebben een zwembad. Misschien kunnen we ook challenges doen in/over/onder water

 

 1. Vieren jullie Vaderdag? Waarom wel/niet? Vaderdag vieren gaat moeilijk zonder vader?

ow, sorry, ja das niet fijn :disappointed_relieved:

 

Hey M en Ms

Zo zeg, voor wat een mooi vaderdaggeschenk hebben jullie vorig jaar gezorgd.

dankjewel, das lief dat je dat zegt. ik hoorde dat liedje al een paar maandjes voor Vaderdag en toen dacht ik, wow, das wel een tof nummer en natuurlijk ook omdat Sem (van Dijk) er in zit. Wij vinden hem sws leuk en hij durft het ook wel mooi te zeggen/zingen/rappen. In het begin dachten we dat we het niet konden gebruiken omdat het over scheiding gaat, maar voor de rest kon wel zei twin, dus hebben dat gedaan :relaxed:

 

Hey M en Ms

Nu ligt de lat hoog :slight_smile: 

Ja, dat klopt, maar we hebben de oplossing. We gaan de lat dit jaar heel laag leggen, dan is het volgend jaar ineens makkelijker, als we dan nog thuis mogen blijven wonen :rolling_eyes:  

Maar, wacht eens even we kunnen de lat wel heel laag of steeds lager leggen als we LIMBO gaan doen. We gaan gelijk ff oefenen. Oh twin valt al achterover. Nou ja we hebben nog ff en wij weten het al, dus we kunnen stiekem oefenen. Btw is Limbo leuk voor iedereen, denk je

 

Hey M en Ms

een gepersonaliseerd pakje M&M’s: dat kan! Heb het opgezocht. ‘Thank you’ M&M’s 

we wisten niet wat het precies was, dus we hebben ff gekeken en das echt cool. We hadden blauwe en rode gekozen en met 2 hartjes (wow voor een twin wel cool, of je kunt ook uitleggen dat het één van ons is met papa), je kan een foto uploaden en we hadden er met ichi-go ichi-e gemaakt…..

we hebben ze alleen nog niet besteld, want we weten niet waar we ze naar toen moeten sturen, anders was wel leuk cadeautje voor jou van ons, toch

 

Hey M en Ms,

dat je naar je bouwmarkt gaat een paar spijkers koopt en een grote brede plank ofzoiets.  En dat je daar de naam van je vader in timmert. Of een tekst die je wilt mee geven aan je vader of zoiets.

ja is wel grappig, ik dacht eerst dat je bedoelde met die punten van de spijkers, maar je bedoelt vast dat je die koppen van de spijkers ziet. Vroeger hadden we zo'n ding met een heleboel van die zilverkleurige pinnetjes en meeste kinderen duwden hun hand er dan in, maar wij niet natuurlijk, wij deden onze (nee, die niet, nou ja, die ook wel een keertje maar ik bedoel) gezichten erin.

 

Ik ga die andere reacties in een volgende post beantwoorden. Anders wordt deze zo lang.

 

Groetjes,

M&M's

 

Hi Pin,

 

Pvd alles weg wat ik had getypt. Dan maar opnieuw.

Oeps, Murphy still in town?

 

Zo'n cadeau hoeft niet per se iets te zijn wat we kopen. We kunnen ook iets van een ontbijtje maken of iets knutselen ofzo. Als het maar uit ons komt.

ja, precies. Wij vinden het ook het leukste om zelf iets te bedenken, nou ja, met hulp van jullie hier allemaal dan :thinking:  Maar soms als we toch geld over hebben willen we ook wel iets geven voor papa en mama 

Toen we klein waren hadden we een keertje aan oma gevraagd waar je een dooie mus kon kopen, want we hadden gehoord dat papa eens gezegd had zoiets van dat ze hem blij konden maken daarmee. Wisten wij veel dat je niks aan een dooie mus hebt :rolling_eyes:

 

Echter, dit jaar had ik een geniaal idee. Mijn zus en ik vonden een oude foto van ons terug. Het is mijn favoriete foto van ons. We hebben besloten deze na te maken. Hij is lang niet zo leuk als de originele en best wel mislukt (gezichtsuitdrukkingen waren moeilijk en we hadden niet echt de juiste kleding), maar het is wel grappig. Nu geven we hem een lijstje met de oude en de nieuwe foto.

dat is wel een leuk idee, brings back memories :relaxed:

Alleen waar vind ik zo snel een berenpak, een pinguinpak en  een indianenpak. Ja, we waren in de tuin aan het kamperen ofzo en papa was de indiaan en ik de beer en mijn twin de pinguin. Ik zat op papa's rechter knie en twin op zijn linker knie en mama had er toen foto's van gemaakt, omdat ze ons zo schattig vond. Ja, toen wel :wink:

Is het de bedoeling dan dat je die ‘oude’ foto precies nadoet, alleen dan hoe je er nu uitziet? Of moet je je haar dan ook zo doen als vroeger?

 

"people who recreated their childhood picture" ofzo intypt. 

Zeker origineel, misschien lastig met jullie deadline. 

we kunnen die deadline wel een beetje opschuiven of een soort tegoedbon geven….

 

Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

wij ook :bear::penguin:

 

Groetjes,

M&M's

@Gebruiker c,

 

je hebt echt veel linkjes voor ons opgezocht, dankjewel

Sommige dingen mogen met corona misschien niet, bedenken we ons nu, maar sws wel handig om van alles wat te weten.

 

Ik wist niet dat Meiland anders heet, maar het zijn ze wel. Ik zie alleen maar streepjes door de data als je wilt boeken. Volgens mij kun je niet meer reserveren. Best wel duur ook haha voor een Vaderdag cadeautje

 

 

dat jullie met de auto naar Rotterdam gaan(als daar voor jullie mogelijk is) want ik weet dat Rotterdam heel veel leuke dingen te doen zijn. Je kan zoals je al aangaf een rondvaart maken , maar ook met die touringcar in het water natuurlijk hier een foto van de bus.https://images.app.goo.gl/iAhwYQoK2nQm9hjg9 .

 

Rotterdam is iets van 160 km  ofzo, dus kan wel, maar voor een paar uurtjes is het wel ver. Is idd wel mooi met die hoge gebouwen en winkels en ja, das die bus die ik bedoel. Gewoon zo'n echte bus

 

Ps. Ik zal nog wel even kijken voor wat ideetjes.  En over de escape room. Je kan kijken als je bijvoorbeeld in het thema van een oude fabriek wilt,  dat je dan gewoon wat gereedschap ergens neerlegt met onder sommige dingen een boodschap of een raadsel erin.

oh dankjewel alvast, oh ja als we thuis escape room willen doen, goeie tip

 

Groetjes,

M&M's

Hey M en Ms

 

Oh dus, jullie gaan de deadline wat verleggen door middel van een zoektocht. Slim. Misschien hier wat ideetjes:

 • Je blinddoekt je vader, en vult drie glazen met kruiden. Als hij dan toch zo’n keukenkoning is, moet hij er het juiste kruid dat jullie noemen uit kunnen halen. Heeft hij het juist, krijgt hij een hint naar de volgende stap. Kies maar wat zeldzamere kruiden uit; daar kan die kok vast mee helpen. 
 • Je zet op een avondje erg attent een kommetje M&M’s voor je vader neer. Heeft hij die op, vraag je hoeveel blauwe M&M’s in het kommetje zaten. Zit hij in de buurt met zijn gok, krijgt hij de volgende hint. 
 • We hebben al iets met ruiken en proeven (nou ja, voor zover je de kleur van een M&M kan proeven). Dan maar iets met horen. Jullie zingen een liedje maar vervangen de lyrics door het woord ‘papa’, en je vader moet dan raden over welk liedje het gaat. Kan hij dat raden, krijgt hij een hint. Kan hij meezingen, krijgt hij er een knuffel bovenop. 
 • Misschien nog iets met zien. Wat dachten jullie ervan om een mondmasker om te doen, identiek dezelfde kleren aan te trekken, jullie haar hetzelfde te doen, en je vader dan te doen raden wie wie is? Jullie kunnen ook de hele dag zo rondlopen, om te kijken of jullie vader (en andere gezinsleden) jullie uit elkaar kunnen houden, zo identiek gekleed en met mondmasker. 

 

Die opdrachten verspreid je dan over verschillende dagen. Bekijk maar welke timing jullie het beste uitkomt. 

 

Was leuk geweest hé, als we elkaar pakjes konden sturen. In ieder geval lief dat jullie aan die ichi-go ichi-e M&M’s dachten. Het heeft me kunnen doen glimlachen :slight_smile:

 

Gr. Kenshin

Reputatie 7
Badge +13

 

 

Hey M en Ms,

dat je naar je bouwmarkt gaat een paar spijkers koopt en een grote brede plank ofzoiets.  En dat je daar de naam van je vader in timmert. Of een tekst die je wilt mee geven aan je vader of zoiets.

ja is wel grappig, ik dacht eerst dat je bedoelde met die punten van de spijkers, maar je bedoelt vast dat je die koppen van de spijkers ziet. Vroeger hadden we zo'n ding met een heleboel van die zilverkleurige pinnetjes en meeste kinderen duwden hun hand er dan in, maar wij niet natuurlijk, wij deden onze (nee, die niet, nou ja, die ook wel een keertje maar ik bedoel) gezichten erin.

haha das ook leuk. Je kan altijd ook voor de lol een keer dan glow en de dark draad kopen . En dat je dat dan doet verbinden , maar dat was een klein ideetje.

Groetjes,

M&M's

 

groetjes Gebruiker c 

Reputatie 7
Badge +13

@Gebruiker c,

 

je hebt echt veel linkjes voor ons opgezocht, dankjewel haha, was toch niet zoveel. 😄 graag gedaan. 

Sommige dingen mogen met corona misschien niet, bedenken we ons nu, maar sws wel handig om van alles wat te weten.

dat is zeker belangrijk.  Ik had bij een duikcursus wel gezien dat er bij de een een cursus was waarbij ze de 1.5 meter wel kunnen garanderen, maar dat is wel handig voor de volgende vaderdag. 

Ik wist niet dat Meiland anders heet, maar het zijn ze wel. Ik zie alleen maar streepjes door de data als je wilt boeken. Volgens mij kun je niet meer reserveren. Best wel duur ook haha voor een Vaderdag cadeautje

ja, ik wist dat het anders heette , en ik doe ook voor werk soms ook dingen opzoeken waarvan dit ook vaak vanpas komt. En ik weet ook wel wat contacten die dingen weten . (Heeft er denk  ik mee te maken maar oke)  het is inderdaad wel duur ja,  zover ik weet wouden ze aan het einde van de zomer weg , maar denk dat dat nu moeilijk word. Maar ja misschien kan het een cadeautje worden van het hele gezin. 

 

dat jullie met de auto naar Rotterdam gaan(als daar voor jullie mogelijk is) want ik weet dat Rotterdam heel veel leuke dingen te doen zijn. Je kan zoals je al aangaf een rondvaart maken , maar ook met die touringcar in het water natuurlijk hier een foto van de bus.https://images.app.goo.gl/iAhwYQoK2nQm9hjg9 .

 

Rotterdam is iets van 160 km  ofzo, dus kan wel, maar voor een paar uurtjes is het wel ver. Is idd wel mooi met die hoge gebouwen en winkels en ja, das die bus die ik bedoel. Gewoon zo'n echte bus

dat is wel ver voor die uurtjes dat je daar bent. Misschien kan je dan dat je die dag een avondje daar verblijft.  In de euro mast ofzo.   Zo'n bus is wel leuk dus ja, ik weet dat het een leuk tochtje is, dus ja moet je zelf kiezen. 

Ps. Ik zal nog wel even kijken voor wat ideetjes.  En over de escape room. Je kan kijken als je bijvoorbeeld in het thema van een oude fabriek wilt,  dat je dan gewoon wat gereedschap ergens neerlegt met onder sommige dingen een boodschap of een raadsel erin.

oh dankjewel alvast, oh ja als we thuis escape room willen doen, goeie tip

graag gedaan!  Als je zo'n kamer wilt maken kun je altijd op marktplaats kijken voor dingen. Die zijn echt wel goedkoop. Als je zoiets zou willen

Groetjes,

M&M's

groetjes Gebruiker c 

@Kenshin ,

Oh dus, jullie gaan de deadline wat verleggen door middel van een zoektocht

dat is wel de bedoeling. We gaan natuurlijk strakjes wel al wat doen, maar we komen tijd tekort om alles op tijd klaar te hebben, dankzij onze goede voorbereidingen :rolling_eyes:  Dan kunnen we verder zien wat we allemaal kunnen doen. Papa vindt alles wel leuk als we iets verzinnen en hij hoeft ook nooit een duur cadeau, maar dit jaar is misschien het laatste jaar dat we  nog allemaal thuis zijn op Vaderdag, dus we willen eigenlijk wel iets extra's doen.

Onze oudere broer gaat voor een tijdje naar Australië. Door corona moest ie dat uitstellen. We weten nog niet precies wanneer ie weg gaat. We gunnen het hem wel, maar we gaan 'm sws ook heel erg missen.

 

Misschien hier wat ideetjes:

 • met die kruiden gaan we wel doen. maar denk je niet dat alleen er aan ruiken niet te moeilijk is? Dat we behalve er aan ruiken ook er aan voelen of proeven moeten toestaan? Of misschien verschillende rondes en dan in de eerste ronde alleen ruiken, in de tweede ruiken en proeven en in de derde ronde ruiken, proeven, voelen
 • die met die M&M's is echt heel moeilijk, denk ik, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Hoeveel procent ernaast mogen we goed rekenen?
 • de tekst van een liedje vervangen door ‘papapappa’ is wel een goed idee,maar twin en ik zijn niet ‘de beste zangers van Nederland’, dus daar moeten we nog even over denken :thinking:
 • op school zou dat wel werken, maar papa (en mama) kennen ons wel uit elkaar, ook al hebben we een mondkapje op en dezelfde kleren aan. Mama kan het al horen aan hoe we lopen en ze ruikt het ook aan ons. Idk hoe dat werkt. We hebben ook wel al eens met papa gedaan dat ie alleen aan ons mag voelen, dus gewoon aan ons gezicht en borst, zeg maar bovenlichaam en dan had ie het ook super vaak goed. Hij kan het ook ruiken aan ons haar volgens mij, ook al gebruiken we dezelfde shampoo, tandpasta en deo

Die opdrachten verspreid je dan over verschillende dagen. Bekijk maar welke timing jullie het beste uitkomt. 

we zijn een soort overzichtje aan het maken voor ons zelf nu

 

Was leuk geweest hé, als we elkaar pakjes konden sturen. In ieder geval lief dat jullie aan die ichi-go ichi-e M&M’s dachten. Het heeft me kunnen doen glimlachen :slight_smile:

kijk, daar worden wij nou blij van; als we iemand zich (ff) beter kunnen laten voelen :hugging:

 

Btw hoe vind je ze er uit zien?

en deze

 

Of wil je andere kleuren? Je mag er twee kiezen.

Tip: je kunt ze misschien uitprinten of er behang van laten maken :rofl:

 

@Gebruiker c,

xx

Je kan altijd ook voor de lol een keer dan glow en de dark draad kopen . En dat je dat dan doet verbinden , maar dat was een klein ideetje.

 

kleine ideetje zijn ook leuk :slight_smile:

 

Voor wat het 'grote cadeau’ moeten we nog even nadenken hoe en of we dat nu nog voor Vaderdag voor elkaar kunnen krijgen of dat we het later, apart gaan doen, maar we houden jouw tips in gedachten :relaxed:

 

@iedereen,

(last minute) tips mogen altijd nog gegeven worden. We hoeven niet alles alleen op Vaderdag zelf te doen. Kan ook wat later.

 

Groetjes,

M&M's

In principe zou een kok kruiden bij geur uit elkaar horen moeten kunnen houden. Da’s tenslotte waar je ze voor gebruikt; het aroma. Maar sure; proeven en voelen kan ook. Door de kruiden tussen je vingers te wrijven komt de geur beter vrij. In een bonusronde zouden jullie misschien zelfs kruiden kunnen mengen. Rozemarijn en basilicum bijvoorbeeld. 

 

Haha, de ronde met M&M’s zou dan ook meer een grapronde zijn. Niet echt serieus. Je zou dan ook vrijwel elk antwoord goed kunnen rekenen, aangezien het meer gaat rond het ‘oh wacht, nu heb ik die M&M’s al op’-moment. 

 

Kan één van jullie, jullie allebei of een gezinslid een instrument bespelen? Want dan zou die jullie instrumentaal kunnen begeleiden. Dat helpt bij het zingen, en kan jullie vader ook meteen helpen bij het raden. 

 

Ha, dat had ik moeten weten, dat jullie ouders jullie prima uit elkaar kunnen houden. Da’s ouderinstinct. Was anders wel grappig geweest, dat jullie ze wat voor de gek hadden kunnen houden, door elkaars rol over te nemen. 

 

Wauw, die M&M’s zijn geweldig :slight_smile:  We zouden er kunnen maken met de profielfoto’s van alle forumleden, of toch alvast degene die we wat beter kennen, en die hier gereageerd hebben. Wat een gezellige boel wordt dat :slight_smile:  

 

Jullie oudere broer gaat voor een tijd naar Australië: cool! Echter begrijpelijk dat jullie hem zullen missen. 

 

Gr. Kenshin

Reputatie 7
Badge +13

Hey, @M en Ms .

Ik weet niet of jullie dit leuk vinden, maar het is wel een leuke unieke ervaring.

https://www.belevenissen.nl/cadeau/zelf-rijden-in-een-lamborghini-gallardo?gclid=CjwKCAjw57b3BRBlEiwA1ImytleFzRHbHIoj5bnQRCRBpz3W1K0xmSZm0OzokBsrYlWO7q4okNH9axoCjiMQAvD_BwE

En hier nog eentje.

https://www.belevenissen.nl/cadeau/off-road-rijden

Of jullie kunnen kiezen voor een anti slip cursus. 

Maar wat ook een leuk ideetje kan zijn is, de link hieronder. 

https://www.surprisefactory.nl/cadeau/powerboatvaren/

Hier komt er nog eentje, maar deze is weer wat kleiner.😋

https://www.feestartikelen4u.nl/a-56257096/borrelplankje-fun/borrelplankje-papa/#description

 

De vraag is wel, willen jullie voor het grote cadeau , iets unieks geven? Ik denk het wel. 

Ik kan nu even geen groot cadeau bedenken maar, ik heb wel wat kleine dingen gevonden . Zoals: een gepersonaliseerde parkeerkaart, foto mok .

 

Echt leuk voor je oudere broer dat hij naar Australië gaat! Mijn neef en zijn vriendin zijn daar vorig jaar ook geweest. Zijn vrouw en hijzelf waren daar voor stage omdat, ze beide laborant willen worden. Ze zijn daar 1 jaar geweest. En mijn nicht is er 3 jaar geleden naartoe ge gaan.  Die zou er 5 jaar bij vrienden verblijven. (Ze zit daar nog steeds nu) en ik krijg alleen maar leuke dingen te horen. Maar onthoud wel dat je daar in de avond niet met eten over straat moet lopen en opletten voor de insecten daar. Maar dat weet hij vast wel  en hij heeft denk dan ook nog zo'n prik. 

word vervolgd! 

Hopelijk heb ik wat nu nuttigs gegeven. En maak er een mooie dag van!

 

Groetjes Gebruiker c 

Ps.doe ze maar de groeten van mij. 😊

 

 

Hi,

ff een update.

 

Het is hier wel gezellig en we hebben net zo'n beetje de brunch op, nou ja, is meer lopend buffetachtig en af en toe doen we ff 5 minuten een challenge en dan weer gewoon ff kletsen en wat eten of drinken.

Meeste is natuurlijk voor de grap en om papa uit te dagen. We hebben de 'kruidentest’ al gedaan en papa had de meeste wel goed na het ruiken. Toen hadden we nog een 'proefronde’  gedaan en die ging ook wel goed. We willen natuurlijk niet dat papa er al te makkelijk door heen ‘fietst’ dus hadden we als laatste Madame Jeanette’ gegeven. Nou die gaat ie niet vergeten :triumph:

Papa eet ook af en toe van de M&M's en heeft volgens ons niks in de gaten wat daar de bedoeling van is….. Daar komt ie straks wel achter. Mister know it all….

 

Straks gaan we nog een filmpje laten zien dat twin en ik vannacht nog in elkaar geflanst hebben. Gewoon leuke foto's van papa en ons, ook broers en zus en pleegbroer en dan met een muziekje eronder.

 

Er zijn dus een paar dingen die we sws gaan doen en voor de rest doen we wat er in ons op komt.

Elke keer als papa een challenge goed heeft gedaan krijg ie een papiertje met een letter en aan het einde van de challenge (we hebben nog geen idee wanneer dat is :yum: ) moet ie van die letters een woord of een zinnetje maken en dan weet ie wat de prijs (ongeveer) is. Zelf weten we het woord/zinnetje ook nog niet, omdat we niet weten wat we nog allemaal gaan doen. Het moet gewoon gezellig en leuk zijn en af en toe doen we een opdrachtje. We hebben nu de letters voor het woord 'prijs’ alleen nog maar klaar liggen, maar dat kan ook nog bijvoorbeeld ‘je hebt geen extra prijs gewonnen met al deze ‘challenges’ om maar iets te noemen.

Twin en ik hebben vroeger wel pianoles gehad, maar we doen er al jaren niks meer mee, dus das niet echt een optie, maar Newt komt straks ook nog en die kan wel lekker improviseren. We hebben 'm al geappt welke liedjes ongeveer en ja, dat wij niet kunnen zingen, das dan jammer. We gaan het gewoon doen. Broers en zus gaan vast ook wel meedoen als we voorzeggen welk liedje we gaan doen (zonder dat papa het weet natuurlijk). Het gaat toch om de gezelligheid.

Oh ja, we gaan ook een dans challenge doen. We dachten aan wat dansjes uit Saturday Night Fever.

 

en

en

 

Mama zit in het complot en die heeft ook zo'n foute blouse voor papa en gel voor in z'n haar.

We gaan gewoon een half uurtje disco dansen of. Ook wel leuk voor oma’en opa, want het is natuurlijk uit de tijd dat die jong waren en papa en mama geboren zijn.

Nou ja, ik hoop dat iedereen het leuk vindt. we zien wel wat er nog komt verder.

 

Oh ja, M&M;s voor iedereen is wel een goeie. Ik ga die nog wel maken en dan posten.

 

Rijden met zo'n dure sportwagen is wel cool, zolang het niet afloopt als dit filmpje:

 

we gaan weer verder met de party….

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

Hey, 

Zo te horen is het erg gezellig daar!

Ik wist niet dat jullie ook piano konden spelen. 😉😊.  Welke kunnen jullie nog spelen?(denken dat jullie kunnen spelen of ooit konde spelen) ben wel benieuwd,  omdat ik ook piano kan spelen.

Gezellig dat Newt nog even piano komt spelen

Over De sportwagen.

Ja , haha dat is wel erg jammer en erg zonde. Het is zoizo al zonde als er schade is aan zo'n auto. Ik weet dat de onderdelen daar heel erg duur voor zijn😄😋 .(ik ben gewoon nieuwsgierig in dingen.) Hopelijk heeft hij ook een casco auto verzekering😄. Anders heeft hij wel dure factuurtje voor het maken. Dan te bedenken dat al een nieuwe voorruit al een paar duizend is . Word hij niet blij van. 

 

Zal vast nog meer Gezelliger worden! 

Groetjes Gebruiker c 

Hi Gebruiker c,

 

Ik wist niet dat jullie ook piano konden spelen. 😉😊.  Welke kunnen jullie nog spelen?(denken dat jullie kunnen spelen of ooit konde spelen) ben wel benieuwd,  omdat ik ook piano kan spelen.

ja konden haha, we hadden een klassieke piano opleiding met bach, mozart, beethoven, you name it, maar toen we wat ouder waren wilden we  popliedjes kunnen spelen , maar dan mochten we your song van elton john leren spelen:

 

en whiter shade of pale van procol harem:

 

 

Dat zijn wel mooie liedjes, maar we wilden meer van boybands, omdat we die vaak keken, vanwege de jongens haha, zoals deze van Marcus en Martinus - Make you believe in love

 

 

maar ja tussen willen en kunnen zit een groot verschil, dus dat ging ons niet snel genoeg en eigenlijk vonden we dansen toen wel cool en zijn dat gaan doen.

Wel jammer dat we niet door zijn gegaan met piano, want dan hadden we nu zelf kunnen spelen ipv Newt.

 

Newt kan echt alles spelen volgens mij. Als ie iets hoort dan kan die gelijk het spelen. Papa kende lang niet alle liedjes, want we hadden ook veel liedjes van nu gedaan. Gewoon omdat wij die leuk vinden, maar het was voor de gezelligheid wel leuk. Newt speelt ook liever liedjes van nu. Ook van Coldplay en Di-rect, echt gaaf als je dat kan.

Di-rect - Soldier on

Wij kunnen nog de vlooienmars en Für Elise en Your song en nog een paar.

 

We gaan zo nog bbq-en met z'n allen en tussendoor nog een kwisje ofzo.

Tot later.

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

Hi Gebruiker c,

 

Ik wist niet dat jullie ook piano konden spelen. 😉😊.  Welke kunnen jullie nog spelen?(denken dat jullie kunnen spelen of ooit konde spelen) ben wel benieuwd,  omdat ik ook piano kan spelen.

ja konden haha, we hadden een klassieke piano opleiding met bach, mozart, beethoven, you name it, maar toen we wat ouder waren wilden we  popliedjes kunnen spelen , maar dan mochten we your song van elton john leren spelen:

leuk toch! Konden , ja je kan wel zeggen dat je het hebt gekund. Ik zelf speel vanalles van klassieke tot moderne hits van nu. Ik snap wel dat jullie op den duur wel meer modern wilde spelen. Was vast leuk dat je dat mocht spelen.

Dat zijn wel mooie liedjes, maar we wilden meer van boybands, omdat we die vaak keken, vanwege de jongens haha, zoals deze van Marcus en Martinus - Make you believe in love. Dat zijn zeker mooie liedjes!  Dat is ook een mooi lied!

 

maar ja tussen willen en kunnen zit een groot verschil, dus dat ging ons niet snel genoeg en eigenlijk vonden we dansen toen wel cool en zijn dat gaan doen.

Wel jammer dat we niet door zijn gegaan met piano, want dan hadden we nu zelf kunnen spelen ipv Newt.

ja, daar zit wel een verschil in ja. Je moet gewoon doen wat je leuk vond en dat heb je ook gedaan! Zelf heb ik vaak gewoon dat als ik iets WIL spelen,  dan probeer ik er zoveel mogelijk te doen zodat het wel lukt. En uiteindelijk kan ik het dan wel.

ach ja, je kan de tijd niet terug spoelen. Dat was dan wel leuker geweest

Newt kan echt alles spelen volgens mij. Als ie iets hoort dan kan die gelijk het spelen. Papa kende lang niet alle liedjes, want we hadden ook veel liedjes van nu gedaan. Gewoon omdat wij die leuk vinden, maar het was voor de gezelligheid wel leuk. Newt speelt ook liever liedjes van nu. Ook van Coldplay en Di-rect, echt gaaf als je dat kan.

Di-rect - Soldier on

nice! Dat is in deze gevallen altijd handig. Zelf moet ik er even voor oefenen om een liedje te kunnen spelen. Maar zo te lezen heeft hij het snel door hoe het werkt.

Wij kunnen nog de vlooienmars en Für Elise en Your song en nog een paar.

zijn ook mooie liedjes! 

We gaan zo nog bbq-en met z'n allen en tussendoor nog een kwisje ofzo.

Tot later.

lekker, veel plezier!  En eetsmakelijk.  (Ja is een beetje laat)

Groetjes,

M&M's

groetjes Gebruiker c 

sorry voor dat de update een beetje laat is, maar ja gisteren hadden we het druk en er niet echt tijd voor. Bovendien is er iets gebeurt waarvan we nog een beetje van onderste boven zijn. Wel goed nieuws hoor, dus no worries. Ik ga het in een volgende reactie nog wel posten, want we moeten zo weer al ergens naartoe.

 

Ok, nog ff een update over wat we bij en na de bbq nog gedaan hebben.

Het was gewoon een hele dag gezellig, beetje eten, beetje kletsen, af en toe een kwisje of een doe-opdracht, zoals disco dansen en limbo hebben we ook nog gedaan. Das nog best wel moeilijk om echt laag te gaan. Maar aangezien wij wel ongeveer de lenigste zijn van ons allemaal, hebben we papa bij deze challenge verslagen.

Na de bbq wilde papa toch nog naar de zaak om zijn gezicht ff te laten zien aan de gasten. 's Middags was ie ook wel al ff heen en weer gelopen.

Dus hij had zich al weer omgekleed van die 'foute disco blouse’ naar zijn 'nette kleren'.

Wij waren toen net op  ons handen aan het lopen (ja, wij vinden aandacht best wel leuk :stuck_out_tongue: ), waar hij natuurlijk weer een opmerking over moest maken. Tsja, dat moet je niet doen papa, want voor je het weet heb je weer een challenge aan  je mooie broek.

Hij zei dat het easy was om op je handen te lopen  gewoon op de vlakke vloer. Hij daagde ons uit om over de rand van ons zwembad te lopen. Nou dat had ie beter niet kunnen doen.

De challenge was dat als hij dat ook kon, dat wij dan zijn auto zouden wassen.

Dus wij easy over die rand lopen en toen moest papa met zijn mooie kleren aan. Dus hij gaat op zijn handen staan (ja, hij kan het ook wel een beetje) op de rand van het zwembad en gaat nog een beetje stoer lopen doen en toen hadden twin en ik wel genoeg gezien en hebben we hem een zetje gegeven :joy: .

We moeten nu wel zijn auto wassen, maar dat hebben we er graag voor over. Hij was een beetje te veel aan het opscheppen vonden we. Eigenlijk heeft ie niet echt laten zien dat ie het kon, maar ja. Wij vonden dit leuker :grin:

Natuurlijk kon papa er ook wel om lachen en ging ons huggen toen die weer uit het water was geklommen, tenminste zo leek het. Hij had ons toen ook nog in het zwembad gegooid maar das alleen maar leuk. Wij hadden toch alleen maar een sportbroekje en t-shirt aan.

Dus, alles bij alles was het wel een leuke dag met de familie.

Nadat papa weer terug thuis was wilden we  de dag een beetje afronden ook al wisten we niet precies hoe en of we nu al een cadeau gingen geven of niet  en toen gebeurde dit:

oh ja, ik heb nu geen tijd om dat te vertellen want we moeten nu echt weg :smirk:

ik zou zeggen, als je benieuwd bent naar hoe dit afloopt, stay tuned

 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne middag en tot later…….:raised_hands_tone2:

 

Oh ja, nog even iets over dat liedje van Di-rect:

'Soldier on' is about courage. It’s an ode to anyone who dares to stand out, and claim their place in this fear-ridden world we’re living in.

 

Ik hoop dat jullie er ook kracht uit halen en jezelf durven te zijn en te tonen aan de wereld. Jullie zijn goed zoals jullie zijn….

 

Hier een paar regels van de lyrics:

Ain't nobody out there as brave as you
You're holdin' your own
A million different voices
That are trying to break you
Just listen to one
The one that's inside you
And soldier on

Bron:

 

Ok, dat was ‘m weer.

Nou moeten we echt rennen, want mama zit al in de auto op ons te wachten… Same old story, we hebben altijd nog net ff wat te doen als we daar eigenlijk geen tijd voor hebben… dankjewel voor je geduld met ons, lieve mama :two_hearts:

 

 

@Gebruiker c,

 

hier heb je nog iets om te oefenen. Newt is het ons ook aan het leren :relaxed:

en ook nog dankjewel voor al je reacties tot nu toe :wink:

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 7
Badge +13

Dus, alles bij alles was het wel een leuke dag met de familie.

dat is het belangrijkste naar mijn mening.

 

ik zou zeggen, als je benieuwd bent naar hoe dit afloopt, stay tuned

ik kan niet wachten😉

 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne middag en tot later…….:raised_hands_tone2:

jullie ook!

 

Oh ja, nog even iets over dat liedje van Di-rect:

'Soldier on' is about courage. It’s an ode to anyone who dares to stand out, and claim their place in this fear-ridden world we’re living in.

Ik hoop dat jullie er ook kracht uit halen en jezelf durven te zijn en te tonen aan de wereld. Jullie zijn goed zoals jullie zijn….

Ik zal het onthouden. 

 

@Gebruiker c,

hier heb je nog iets om te oefenen. Newt is het ons ook aan het leren :relaxed: ik ga ermee aan de slag 😅😋😉👍

Groetjes Gebruiker c 

Hi iedereen,

 

ik had jullie nog een update beloofd, dus hier komt ie dan.

 

Zondag op Vaderdag was het heel gezellig met eten en drinken en spelletjes, maar voor wat betreft dat papa moest raden naar een cadeautje en met die papiertjes met letters als hij iets goed had gedaan is een beetje in de soep gelopen. We hadden het ook niet zo goed georganiseerd, dus ja, dan gaat er wel eens iets mis.

Uiteindelijk hadden we papa de volgende dag pas een cadeautje gegeven en dat was een paar dagen kamperen met ons ergens in de buurt, denk Ardennen ofzo, maar dat zien we wel. Dat zal wel een last minute beslissing worden, zo van ‘zullen we morgen 3-4 daagjes weg gaan met de tent? Ja, ok, waar gaan we heen? Idk, ik ook niet. Hmm,  kijk ff op internet. Ja, ok , Nou Ardennen met kano enzo. Is dat leuk. Ja doe maar. Nou pak je spullen dan maar dan gaan we strakjes weg. Meestal gaat het zo haha. Dan kan papa ff een paar daagjes tussendoor weg en dan gaan we gelijk. Is altijd wel leuk.

 

Ik denk dat we misschien ook nog wel een keertje off-road gaan rijden, maar dat zien we nog wel. Papa zegt dat wij misschien nog niet mogen omdat we nog geen 18 zijn en nu alleen nog maar onder begeleiding mogen rijden op de openbare weg, dus ja. Maar hij kent wel een paar Belgen die klant zijn en die hebben ergens zo’n terrein, dus wie weet.

 

Oh ja, dus het was heel leuk en papa was ook blij en mama en iedereen, maar toen kwam papa ineens met een verrassing en die hadden wij niet zien aankomen.

 

Als eerste had hij onze zus iets moois gegeven, een mooie ketting en onze oudere broer kreeg iets voor als zijn reis naar Australië door gaat, idk precies wat ie nou kreeg, een debetcard ofzo idk hoe dat werkt, jongere broertje kreeg een lang weekend met papa, hij mag zelf uitkiezen waar naartoe (ergens in Europa ofzo) en toen kwam papa met een verrassing voor ons.

 

Dat was echt een verrassing die je niet in geld uit kunt drukken. Wij waren en zijn er nog een beetje van slag door.

Nou zijn jullie vast benieuwd wat die verrassing was.

 

Vorig jaar hadden wij (twin en ik) papa verrast met een mooi liedje en een speciale videoclip erbij. Dat heb ik aan het begin van dit topic uitgelegd.

 

Papa had nu zoiets voor ons gemaakt.

Jammer genoeg kan ik jullie die clip niet laten zien, want ja, dan zie je allemaal foto’s en filmpjes van ons van dat we klein zijn tot nu.

 

Papa had allerlei oude foto’s en filmpjes gebruikt van ons en ook van hemzelf toen hij klein was.

Alles was gemonteerd op de muziek en tekst van Diggy Dex. Op het nummer ’10 seconden’. Als je goed naar de tekst luistert dan is het alsof papa ons een verhaal vertelt en wat er dan gebeurde enzo.

 

Ik zal de lyrics hieronder zetten:

 

Tien Seconden

Diggy Dex

Okay nog eentje dan
Nog eentje voor het slapen
Nog één verhaaltje voor ik weer naar beneden ga
En jij vertelt over alles wat je deed vandaag
Die avonturen die je al hebt meegemaakt
En al die vragen in je hoofd die blijven komen
Vertel me Pap, wat is het verschil tussen goed en kwaad
Ik zeg ik weet het ook niet
Het hangt er net van af
Alles wat ik weet is iedereen heeft zijn verhaal
We praten honderduit over alles wat passeert
Fantaseren over dingen over dertig jaar
Van onzichtbaar-makende machines
Tot zelf kunnen vliegen
Terwijl ik denk bij mezelf, ik hoop liefde

Pak je spullen en we gaan
We vergeten deze tijd
Laten wij opnieuw beginnen
Met wat er overblijft
Waarom spelen zonder zorgen?
Tot er dromen zijn gedeeld
Voor ik weer vooruit kijk
Ben ik tien seconden stil

En ik zie hoe jij verzonken in gedachten bent
Als daar een pen ligt dan pak je
En maak wat in je hoofd zit
Om het daarna uit te werken tot iets groots
En ik kijk vol van trots naar hoe jij de wereld ziet
Elke dag opnieuw, misschien wel eerlijker dan ik
Zie een versie van mezelf van zo'n dertig jaar geleden
Rennend in de zon op de paden, onbetreden
Een boom dat was een schuilplaats
Verborgen in het niets
Slechts zo bezig in mijn eigen fantasie
En je vraagt me, Pap, zal ik laten zien wat ik zie
Kom maar mee, we tellen samen nog een keer tot tien

Pak je spullen en we gaan
We vergeten deze tijd
Laten wij opnieuw beginnen
Met wat er overblijft
Waarom spelen zonder zorgen?
Tot er dromen zijn gedeeld
Voor ik weer vooruit kijk
Ben ik tien seconden stil

Neem me mee
Neem me
Neem me mee
Neem me

Pak je spullen en we gaan
We vergeten deze tijd
Laten wij opnieuw beginnen
Met wat er overblijft
Waarom spelen zonder zorgen?
Tot er dromen zijn gedeeld
Voor ik weer vooruit kijk
Ben ik tien seconden stil
Pak je spullen en we gaan
We vergeten deze tijd
Laten wij opnieuw beginnen
Met wat er overblijft
Waarom spelen zonder zorgen?
Tot er dromen zijn gedeeld
En voor ik weer vooruit kijk
Ben ik tien seconden stil

Bron: Musixmatch

Songwriters: Marcel Tegelaar

 

Als je de tekst leest dan zie je dat het over iedereen kan gaan. Een papa die zijn kinderen naar bed brengt en dan nog even de dag door neemt en onze vragen beantwoord en mee gaat in onze dromen. Ons de wereld laat ontdekken, onze fantasie probeert te volgen en ons vrij laat, zonder dat we in 7 sloten tegelijk lopen. Zoiets. En dan met allemaal beelden van ons erin.

Dat vonden we zo lief en indrukwekkend, dat we er de eerste nacht bijna niet van hebben kunnen slapen. Jammer genoeg kunnen jullie onze happy smile koppies niet zien, maar kijk naar de kinderen in de videoclip en je hebt al een aardig ideetje van hoe wij er uit zien en rond springen.

Alle kinderen zouden zo’n onbezorgd leven moeten hebben, maar helaas is dat niet voor iedereen weg gelegd. Wij hebben dat geluk wel gehad en nog steeds en wij willen er ook alles aan doen dat anderen dat ook mee kunnen maken. Kinderen moeten kunnen spelen en dromen en de kans krijgen om de wereld te ontdekken en hun fantasie te volgen.

 

Ik weet dat het voor jullie lastig te begrijpen is hoe het voor ons voelt als we zo’n filmpje van papa krijgen.

 

Maar wij zijn er iig superblij mee.

 

Laat je eigen fantasie maar zijn/haar gang gaan bij het kijken naar de clip van Diggy Dex met ‘Tien seconden’:

 

 

Af en toe moet je gewoon 10 seconden stil zijn en dromen…..

 

Groetjes,

M&M’s

Hey M en Ms

 

Wat hebben jullie er een mooie dag van gemaakt. Alvast veel plezier gewenst in de Ardennen, of waar jullie uiteindelijk ook heen besluiten te gaan :deciduous_tree::evergreen_tree::seedling:  Wat een prachtige verrassing ook, die jullie vader voor jullie had. Ik kan me voorstellen dat jullie daar emotioneel van werden, en even emotioneel bleven. Koester dat filmpje maar.

 

Gr. Kenshin

Reputatie 7
Badge +13

Hey M en Ms

 

Zoals Kenshin al zei:Wat een mooie dag hebben jullie gemaakt !

Ik wens jullie veel plezier waar jullie dan ook naartoe gaan! Ik kan mij goed voorstellen dat jullie daar emotioneel van werden, het is ook een mooie verassing.  

Zoals kenshin al zei . Koester dat filmpje maar.

Het is altijd leuk voor later en misschien kunnen jullie hem zelfs wat dingen elke keer toevoegen. Waardoor jullie door de heen steeds meer veranderen.

Zo'n filmpje is ook altijd leuk om te hebben voor wat dan ook. 

 

En over het liedje. Het is zeker een mooi en goed lied voor Zo'n filmpje.  Ik ken zelf het liedje wel , maar heb hem niet zovaak gehoord.  Maar het is een lekker lied voor dit.

Groetjes Gebruiker c 🍀

Reageer