Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Ben ik strafbaar?

  • 5 april 2018
  • 3 reacties
  • 618 Bekeken

Hoi,
Ik heb een probleem... ik ben een jongen van 16 die onder een verzonnen naam op een anoniem chatmiddel gezeten en heb vervolgens op Snapchat met die verzonnen naam verder gepraat. Maar hij stuurde na een tijdje ook naaktfoto’s (ik vroeg hem daar niet dwingend toe) en vervolgens zei ik dat ik ging en dat ik een nepnaam had gebruikt en toen zei hij dat hij me ging aangeven en dat ik super strafbaar bezig was en dat hij mijn snapnaam aan de politie zou geven...
nu zit ik al sinds gister constant met de gedachte in mijn hoofd dat ik met de politie in aanraking zal komen....
ben ik strafbaar?

3 reacties

Reputatie 5
Badge +16
Naaktfoto's zijn nooit zo slim, maar als jij ze verweidert en niet verspreidt , dan doe je niet zo veel fout.
Behalve dat jij er naar vroeg.....

Die nepnaam hoeft ook niet slecht te zijn, tenzij jij je voordoet als persoon B. , dan gaat het de richting op van identiteitsfraude.

Dus ik denk :
Nee, tenzij je nog meer hebt gedaan.
Reputatie 5
Een nepnaam is niet strafbaar. Heel veel mensen doen dat om anoniem te blijven online.

Die naaktfoto is niet slim. Het is officieel kinderporno, maar aangezien jij ook nog een kind bent, ligt dat weer anders.

Als je de foto inderdaad verwijdert, is er niet zo veel aan de hand denk ik. Pas als je het zou verspreiden is het strafbaar denk ik.

Stel hij zou je aangeven, grote kans dat de politie niet eens aan je zaak toekomt... En verder denk ik ook dat je max een waarschuwing krijgt aangezien je minderjarig bent en het allemaal nog wat onschuldig is.

Gr. Pin
Badge +5
Iedereen hier op het forum zit ook met een nepnaam. Op Twitter zit ik ook niet onder mijn eigen naam.

En zolang jij niks doet met dit foto's (van je computer of telefoon verwijderen kan natuurlijk ook!) is er niks aan de hand.

Reageer