Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics of reacties?

Topics of reacties die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic of reacties wordt wel verwijderd als:

· Het in strijd is met de forumregels.

· Het je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics of reacties door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou belangrijk is dat jouw topic(s) of reactie(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Een algemeen forum waar je zou kunnen kijken:

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


1039 reacties

Reputatie 7
Badge +7

hoi, ik heb een vraagje. 

waarom worden sommige van mijn comments gecontroleerd door de moderator en andere niet? 

ik wil soms snel een bericht plaatsen maar dan duurt het heel lang voordat deze geplaatst word..

Reputatie 6
Badge +7

 Hoi @kwakend1tje,

Hier is een topic over, aangezien hier in het begin wat problemen over waren (die nu trouwens zijn opgelost:slight_smile: ). Het topic van Flopflop14:

Hierin staat, in een reactie van Carolien_, het volgende:

Vanwege de veiligheid van het forum kiezen we ervoor om sommige berichten eerst te bekijken voordat ze geplaatst worden. Dit heeft niets te maken met de lengte van een bericht, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. We doen ons best om berichten die niet direct geplaatst worden alsnog z.s.m. te plaatsen, maar dit kan soms wel even duren. We hopen dat de melding die je hoort te krijgen snel in alle gevallen werkt, zodat dit meer duidelijkheid geeft.

Hopelijk geeft dit al wat meer duidelijkheid. Wat ik begreep was dat sommige woorden/zinnen een trigger geven om even naar het bericht te kijken. 

 

Groetjes,
Paardebloem

Reputatie 7
Badge +7

@Paardebloem83 

Ah oke, dat geeft wat meer duidelijkheid! 
thx!

In deze casus gaat het om een topic inzake een docent die seksueel overschrijdend gedrag vertoond. Iemand reageert hieronder dat de TS ‘er gewoon voor moet gaan’, iets dat objectief onverstandig en bovendien illegaal is. Valt dit dan onder forumregel 9 of een andere forumregel?

 Hi @Carolien_ ,

 

@eenanoniemejongen1

Ik ga het uitzoeken, maar wat Britta zegt klopt helemaal!

 

Groetjes,

Carolien

en, is er al iets meer bekend hierover?

 

Groetjes,

M&M's

Reputatie 5
Badge +2

Hallo  eenanoniemejongen1,

Bedankt voor je vraag over het topic inzake van een docent die seksueel overschrijdend gedrag vertoond. Inderdaad was de reactie in strijd met Forumregel 9 en hebben we de reactie verwijderd.

Vriendelijke groet,

Karin, De Kindertelefoon

Goedemorgen, ik heb weer eens een (nieuwe) gebruiker met een ongepaste naam: Tabon Yemek. Dit is Marrokaans (komt voor in straattaal) voor ‘Je moeders kut’ en hoort volgens mij dus niet echt thuis op het forum. Kan de KT hier even naar kijken? Geen halszaak, maar wel iets om te handhaven.

Reputatie 6
Badge +4

Hoi eenanoniemejongen1, 

Goed dat je aangeeft dat de gebruikersnaam volgens jou een forumregel overtreedt. We hebben naar de gebruikersnaam gekeken en deze inmiddels aangepast. 

Fijn dat je ons helpt om het forum veilig en overzichtelijk te houden!

Groetjes, JanneB van De Kindertelefoon

 

Reputatie 7
Badge +4

Als je je gebruikersnaam aanpast, behoudt je dan nog wel je statestieken en topics enzo?

Hallo @De Dichtende Puber :)

Als je je gebruikersnaam aanpast blijf je gewoon je statistieken en topics behouden.

-TheMightySlayer <3

Reputatie 7
Badge +4

Jeej dan ga ik zo vragen of ze mn naam kunnen veranderen in iets simpelers

 

Hoii

 

Ik heb een klein vraagje.. Er is niks ergs aan de hand ofzo, maar het viel me de afgelopen tijd op dat er in het sub forum school en studie een gewoon topic staat vastgepind waardoor die altijd bovenaan de forumpagina blijft staan (zie foto). Is het wel helemaal de bedoeling dat dit topic staat vastgepind?

 

Groetjes,

NaamNietBekend

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @NaamNietBekend,

Dankjewel dat je zo goed op let en het ons hebt laten weten. Ik heb het gewijzigd zodat deze post niet meer vast bovenaan de lijst staat.

Groetjes Tess_  van De Kindertelefoon

Heyy

 

Heb weer een vraag. Ik heb afgelopen zaterdag (19 februari) een mail naar de kindertelefoon gestuurd met het verzoek om 2 topics te verwijderen. Ik heb nog geen antwoord gekregen en dat is helemaal niet erg (ik hoop trouwens wel dat jullie mijn mail hebben binnen gekregen), maar het zit me een beetje dwars dat mijn account woensdag wordt verwijderd. 
 

Stel ik krijg voor woensdag geen mailtje terug en mijn account wordt van het forum verwijderd. Is het dan nog wel mogelijk om die 2 topics te verwijderen en sturen jullie dan nog wel een mailtje terug?


Groetjes,

NaamNietBekend 

Ik heb een mailtje terug gekregen van jullie en het is allemaal geregeld. De vragen die ik gisteren stelde zijn daarom ook niet echt meer aan de orde :)

 

Groetjes,

NaamNietBekend 

Gedicht liefde is opeens dubbel

 

X Zelle 

Reputatie 7
Badge +4

Hey @Zelle 

dit gebeurt wel vaker met meerdere topics, maar als je er op klikt kom je in beide gevallen op dezelfde uit. Heeft waarschijnlijk te maken met de knop meer topics dat hij soms de laatste opnieuw meepakt

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Zelle,

Wat goed dat je dat hier deelt, dankjewel!  We gaan er naar kijken.


Groetjes, 
Laura | De Kindertelefoon

 

Lucasss is er nog !!

Hij is toch al achttien 

Reputatie 7
Badge +19

Ja weet ik ook niet? Jullie KT

Heb ik een mail gestuurd????

Hey @Zelle en @wilhelmavemela 

Ik denk dat ze bij Lucas het account niet verwijderd hebben, maar alleen de toegang geblokkeerd. Dus zijn naam enzo blijven staan, maar hij kan niet meer inloggen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk het wel.

~Ikke13

Het kan nu niet meer 

Kijk maar :

 

Schreef Marieke

Hoi @DaVinci ,

 

goede vragen hoor.

Worden accounts standaard verwijderd? Ja, twee keer per jaar wordt er een soort ‘opschoonactie’ gedaan waarbij een moderator alle accounts verwijdert van gebruikers die 18 of ouder zijn. Het account wat jij noemt, zal dan dus ook verwijderd worden. 

Is de keuze er nou wel of niet om het te laten staan?

Nee, die keuze is er tegenwoordig niet meer. Omdat ook De Kindertelefoon zich aan de AVG moet houden, verwijderen we de accounts en alle gegevens. Iedereen wordt daardoor ‘Anonymous’. Wat er wel mogelijk is, is om aan te vragen dat jouw naam niet mag worden hergebruikt door nieuwe forumgebruikers. Dat kan iemand alleen voor zijn/haar eigen naam aanvragen door te reageren op de mail waarin  de KT aankondigt dat over 2 weken je account verwijderd zal worden, of door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl  .

 

Hopelijk zijn je vragen hiermee beantwoord?

Groetjes,

 

Marieke / De Kindertelefoon

Oh dan weet ik het ook niet

Reputatie 7
Badge +7

Hi @Zelle ,

 

inmiddels is zijn account verwijderd, ik heb het even nagekeken. Het verwijderen van de 18-jarigen is allemaal handwerk dus ik denk dat een moderator er nog mee bezig was…

Goed gezien van je trouwens!

 

Groetjes,

Marieke / De Kindertelefoon

Reageer