Sticky

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het forum?


Badge +4

 

Kom je vaker op een forum? Dan weet je vast al hoe het werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, hier lees je het antwoord op veelgestelde vragen.

Mis je nog 'veelgestelde vragen' in dit rijtje? Schrijf het in de reacties hieronder.

  

 

1. Veel gebruikte woorden op het Kindertelefoon Forum

Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

 

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen (bijvoorbeeld aantal posts of topics). Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet.

 

Check | Vanwege de veiligheid op het forum controleren wij berichten voordat deze online komen. 

 

Forumregels | In de forumregels staan alle afspraken die gelden op het Kindertelefoon Forum. Met deze regels zorgen we ervoor dat het Forum een veilige en prettige plek blijft voor iedereen.

 

Klavertje vier | Een klavertje vier kun je aan iemand geven die een bericht heeft gepost dat je heeft geraakt. Met een klavertje vier kun je een gebruiker laten zien dat je hem of haar steunt. De vier blaadjes staan symbool voor hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

 

KT | De afkorting van De Kindertelefoon

 

Moderator | Een medewerker van De Kindertelefoon die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie op het forum in de gaten houdt.

 

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Forumregels’ heeft al 15 posts (reacties).

 

Rapporteren | Zie je dat iemand de forumregels overtreed? Dan kun je dit melden bij de moderatoren door het bericht te rapporteren. Je doet dit door op de drie puntjes rechtsonder in een reactie te klikken. Leg altijd uit waarom je een bericht rapporteert.

 

Sticky | een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum.

 

Topic | Dit betekent letterlijk ‘onderwerp’, maar op het forum bedoelen we 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een topic om hier reacties op te krijgen.

 

TS | met TS word bedoeld Topic Starter: iemand die het topic is begonnen..

 

2. Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik me registreren en inloggen?

Iedereen kan op het forum topics bekijken. Om te kunnen reageren op een topic of om zelf een topic aan te maken, moet je je eerst registreren. Dit doe je door rechts bovenin op 'log in' te klikken. En vervolgens op: account aanmaken.

 

Zorg dat je een ‘nickname’ kiest en je niet je eigen naam gebuikt, zodat je niet herkend kan worden. Let er ook op dat je e-mailadres klopt, want hier wordt een bevestigingsmail naar verstuurd. Nadat je die ontvangen hebt kan je inloggen op het forum.

 

Hoe maak ik een topic?

Rechts bovenin, boven de grote oranje balk klik je op 'Start een topic'. Er opent dan een pop up waarin je een bericht kunt schrijven. Je kunt kiezen tussen 'vraag' en 'gesprek'. Vervolgens kies je de categorie waarin jouw onderwerp het beste past, zodat je topic op de juiste plek komt te staan.

 

Hoe reageer ik op een topic?

Wanneer je op een topic klikt en vervolgens helemaal naar beneden scrolt, dan zie je daar een tekstvak staan. Typ daar je reactie en klik dan op de oranje knop met ‘Reageer’. Controleer je reactie voor je deze plaats, je kunt je reactie namelijk niet meer zelf wijzigen.

 

Hoe vind ik informatie op het forum?

Bovenin vind je een zoekbalk met de tekst ‘Zoek in het forum’. Hier kan je onderwerpen invullen waar je naar op zoek bent. Onder deze balk staat de tekst ‘Geavanceerd zoeken’. Via deze optie kan je meer criteria opgeven voor je zoekopdracht.

 

Hoe kan ik de instellingen van mijn profiel aanpassen?

Op het forum zie je rechts boven in beeld je profielfoto staan. Als je daar op klikt kun je naar 'mijn profiel' of 'opties' gaan. Op die plek kan je verschillende instellingen van je profiel aanpassen.

 

Ik vind dat ik teveel mails krijg van De Kindertelefoon, wat kan ik doen?

Je kan zelf instellen of je notificatiemails wilt ontvangen als er nieuwe berichten zijn geplaatst in topics waarin je actief bent. Klik rechts boven op je profielfoto, ga naar 'opties' en dan 'instellingen'. Je kunt daar uitzetten dat je notificaties krijgt van je favorieten. Ook kun je kiezen of topics waarin je actief bent automatisch worden toegevoegd aan je favorieten.

 

Hoe stuur ik een privébericht?

De Kindertelefoon heeft ervoor gekozen om het versturen van privéberichten onmogelijk te maken. Dit heeft twee hoofdredenen:

1. De reacties die je op het forum zet zijn op deze manier voor alle forumgebruikers zichtbaar, waardoor anderen met een gelijksoortig probleem ook geholpen kunnen worden door je reacties.

2. Op deze manier kan De Kindertelefoon vertrouwelijkheid garanderen, waardoor je op het forum op een veilige manier alles kunt bespreken wat je maar wil. Om die reden is het ook niet toegestaan om via het forum op zoek te gaan naar andere manieren om contactgegevens uit te wisselen.

 

Hoe kom ik in contact met De Kindertelefoon?

Je kan een medewerker van De Kindertelefoon een vraag stellen over het forum door je vraag te stellen in het forum Over De Kindertelefoon. Een moderator van De Kindertelefoon zal hier dan op reageren.

 

Wil je contact met een medewerker van De Kindertelefoon om over een andere vraag of een probleem te praten? Bel dan naar 0800-0432 of chat met een van onze medewerkers via de website.

 

Waarom checken jullie berichten?

We checken alle berichten dit is onderdeel van ons systeem om het forum veilig te houden. 

Wij checken de berichten de op verschillende momenten en doen ons best de berichten zo snel mogelijk te plaatsen.  Weet dat als je bericht aan de forumregels voldoet deze zeker geplaatst wordt en dat wanneer dit niet het geval is, je hier altijd over bericht wordt.  

 

Ik ben het niet eens met een waarschuwing of ban, hoe kan ik bezwaar maken?

Je kunt  bezwaar maken door een mail te sturen naar forum@kindertelefoon.nl en daarbij uit te leggen waarom je het er niet mee eens bent. De community manager bekijkt dan de waarschuwing en/of ban en jouw argumentatie en laat dan weten of de waarschuwing wel of niet wordt teruggedraaid. Bezwaren worden niet afgehandeld op het forum zelf.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een bericht in het topic account verwijderen. Wij verwijderen dan jouw account. Je reacties op het forum blijven wel gewoon staan, omdat deze alsnog behulpzaam kunnen zijn voor anderen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn account laat verwijderen of als mijn account verwijderd is?

  • Je kunt niet meer inloggen op het forum.
  • Alle accountgegevens die De Kindertelefoon van jou heeft worden verwijderd.(emailadres, geboortedatum, geslacht, IP-adres).
  • Je gebruikersnaam wordt verwijderd. Je gebruikersnaam is niet meer zichtbaar boven je berichten. In plaats daarvan staat ‘Anonymous’
  • Je berichten blijven online staan, maar anoniem.

 

Verwijderen jullie topics of reacties?

Topics of reacties die je plaatst worden in principe niet verwijderd. Andere forumgebruikers kunnen topics lezen om informatie uit te halen en nieuwe reacties kunnen een topic weer nieuw leven inblazen.

 

Er zijn drie uitzonderingen. Een topic of reacties wordt wel verwijderd als:

· Het in strijd is met de forumregels.

· Het je anonimiteit in gevaar brengt.

· De Kindertelefoon verwijdert alle topics waar langer dan 6 jaar geen reactie op is gekomen.

 

Je hebt het recht als forumgebruiker om een verzoek in te dienen om een of meer topics of reacties door De Kindertelefoon te laten verwijderen als dat voor jou heel belangrijk is. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar forum@kindertelefoon.nl. In dit bericht kun je uitleggen waarom het voor jou belangrijk is dat jouw topic(s) of reactie(s) verwijderd worden. De Kindertelefoon bekijkt per verzoek of we ermee akkoord gaan.

 

Kan mijn accountnaam behouden blijven als ik te oud ben?

Sommige gebruikers willen graag hun accountnaam houden om te voorkomen dat anderen een account maken met ‘hun’ naam.  We kunnen in sommige gevallen jouw naam blokkeren. Je kan dan geen gebruik meer maken van het forum, maar niemand kan jouw naam kiezen. Je krijgt voordat we je account verwijderen, via een (standaard) mail, een instructie hoe je hier gebruik van kunt maken.  

 

Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal punten waar we naar kijken:

  • Je hebt minimaal 1000 reacties 
  • Je geeft goede reacties/bijdragen 
  • Je bent regelmatig actief 
  • Het is jouw eigen keuze

 

We kunnen hier vanaf wijken als daar goede redenen voor zijn. Uiteindelijk bepaalt de community manager of we een verzoek goedkeuren.

 

Welke andere forums zijn er als ik te oud ben voor het Kindertelefoon forum?

Er zijn diverse forums te vinden, vanuit De Kindertelefoon is het lastig om een volledige lijst te bieden. Let bij het zoeken naar een ander forum altijd op jouw (online) veiligheid. 

Een algemeen forum waar je zou kunnen kijken:

JongIn forum: www.dreamersforum.nl  

 

Hoe pas ik mijn gebruikersnaam aan?

Plaats een bericht in het topic gebruikersnaam aanpassen. Geef daarbij aan wat je graag als nieuwe naam wil hebben en wat de reden is dat je je naam wil veranderen. Een moderator van De Kindertelefoon bekijkt dan of dit mogelijk is.

 

Kunnen andere gebruikers mijn geboortedatum zien?

Nee, je geboortedatum is onzichtbaar voor andere gebruikers.

Alleen jijzelf en de moderatoren kunnen je geboortedatum zien. De moderatoren gebruiken de datum om te kijken of je binnen de leeftijdsgrenzen van het forum valt.


1056 reacties

@Ronald2001
Misschien dat het inmiddels is aangepast, maar bij mij staat ''verkrachting'' er überhaupt niet bij.
nee, het zal aan mij hebben gelegen denk ik(lekker optijd deze reactie.. lees het nu pas omdat ik weer een vrag heb).

Hey,
ik had dus de vraag of er een e-mail is van de kindertelefoon waarin je vragen kan stellen, dit zijn dan wel vragen die niet op het forum kunnen(betrekking tot persoonlijkheid en andere zaken), ik weet dat dit e-mail adress al een keer is gegeven maar kan het dus nergens terug vinden dus of ik ben zo scheel en lees eroverheen of hij is weg.
Dat e-mailadres is er niet, daarom kan je het waarschijnlijk niet terugvinden...
Er is alleen een e-mailadres voor ''zakelijke'' dingen. Bv als je een waarschuwing hebt gekregen en je in protest wil o.i.d. Dat is vgm landelijkbureau@kindertelefoon.nl
ja vgm was t zoiets en aangezien het wel als een soort zakelijk iets is, moeilijk uit te leggen hier
''Voor zakelijke of andere vragen is het landelijk bureau van De Kindertelefoon te bereiken op:
Telefoonnummer: 030 34 104 00
E-mailadres: landelijkbureau@kindertelefoon.nl''

https://www.kindertelefoon.nl/contact/
ik ben dus wel scheel...
Ty Pin
Reputatie 3
Badge +3
Heey Kindertelefoon,

Ik vroeg me eigenlijk iets af, namelijk
In hoe verre zijn wij Anoniem? en Hoe Anoniem is de Kindertelefoon eigenlijk?

Ik las ergens iets van jullie dat jullie onze IP- adres niet kunnen zien, maar het wordt wel opgeslagen in geval als er misbruik is met de KT. Maar wie zegt dat jullie niet precies weten wie wij zijn?

Een verpleger waar ik mee praatte vandaag zei dat je via de IP alles kan achterhalen van de persoon waarmee je zit te chatten. Zo kunnen ze zien waar je ongeveer woont, kunnen ze zien welke accounts je nog meer gebruikt. Hoe je dus écht heet. Met wie je omgaat, waar je werkt, etc. Ze kunnen dus alles van ons weten.

Ook zeggen jullie dat onze IP- adres niet zichtbaar is voor de medewerkers, maar blijkbaar is die dat dus wel. Want als iemand jullie meerdere malen belt en uitscheld of gewoon te veel belt, dan kunnen jullie diegene blokkeren, maar dan moeten jullie de IP- adres wel weten.

Ook vroeg ik me af hoe ver is het forum anoniem? Iedereen heeft een verzonnen naam dat klopt. Maar werken jullie ook samen met de overheid? Met de politie bijvoorbeeld? Want stel er is iemand op het forum die verteld dat hij of zij iemand heeft aangerand of misbruikt/ mishandeld, iets ernstig tenminste. Dan zou je zeggen dat jullie samen met de politie deze persoon kunnen opsporen, of doen jullie dat dan ook niet, omdat de KT Anoniem is? Of als iemand duidelijk maakt dat hij/zij morgen om 11.11 in pietjesdorp een einde maakt. Grijpen jullie dan in? Of verwijderen jullie alleen de topic/ reactie en is het jammer dan?

Als 1 na laatste vroeg ik me af, jullie zeggen dat als je je account verwijderd dat al je bijbehorende gegevens gewist worden, maar worden die wel echt gewist, of slaan jullie die nog voor bepaalde tijd op?

En stel iemand krijgt 3 waarschuwingen, en wordt van het forum gestuurd, en ik neem aan dat zijn account ook wordt verwijderd, kan diegene dan met dat zelfde e-mail adres een nieuwe account aanmaken en zo dus weer opnieuw beginnen? Of wordt de e-mail dan wel opgeslagen?

En kunnen jullie ook via een mailadres zien hoeveel accounts deze persoon al heeft gemaakt? Dus stel ik verwijder deze en maak een nieuwe aan, en verwijder die dan ook en maak weer een nieuwe aan. Dan is er dus 3x een account aangemaakt met dit mailadres?

En oké dit is echt de laatste vraag, stel ik heb nu 2 waarschuwingen, en ik verwijder me account, en maak daarna gelijk een nieuwe aan, onder een andere naam, zijn dan A. De gegevens van me vorige account verwijderd? En B. Heb ik dan ineens weer 0 waarschuwingen, of heb ik dan nog steeds 2 waarschuwingen? Als A ja is, dan zou je zeggen dat B nee is.

Sorry voor de zovele vragen. Maar ben best wel nieuwsgierig.

^
Future
Reputatie 3
Badge +8
Ik zal alvast een klein antwoord geven op je eerste vraag

Zo kunnen ze zien waar je ongeveer woont, kunnen ze zien welke accounts je nog meer gebruikt. Hoe je dus écht heet. Met wie je omgaat, waar je werkt, etc. Ze kunnen dus alles van ons weten.

Het kan allemaal ongetwijfeld achterhaald worden als de politie onderzoek doet, maar volgens mij is het verder vrij onschuldig. Met enkel een IP-adres kun je eigenlijk vrij weinig. Behalve dat het een identificatiecode is dat door sommige websites wordt geregistreerd. In principe kan ik hier mijn IP neerzetten, want jij en ook alle andere bezoekers zullen daar niks (betrouwbaars) van kunnen afleiden. De Kindertelefoon is ook niets anders dan een organisatie met werknemers (goh) en geen opsporingsbedrijf. Ik neem aan dat De Kindertelefoon ook totaal niet de middelen, interesse of bevoegdheid heeft om verder persoonlijke gegevens te achterhalen.

Een IP-adres is niet gekoppeld aan een persoon. Het is slechts een adres of telefoonnummer van een netwerk. Voor het gebruik maken van de website van De Kindertelefoon heb je dus niets te vrezen.

P.S. Ik vraag me ook wel af wie je toch bedoeld met ‘ze’...
Reputatie 3
Badge +2
Hi @Future,

Wat een goede vragen zeg! Goed dat je ze hier stelt en dat je daar over nadenkt! Ik zou je voor de antwoorden op je vragen willen doorverwijzen naar onze privacystatements. Hierin vind je precies welke gegevens wij hebben van onze gebruikers en wat we hiermee doen. Lees ze eens rustig door.

Privacy statement forum: https://www.kindertelefoon.nl/app/uploads/sites/4/2018/06/Pivacystatement-forum_De-Kindertelefoon-1.pdf

Privacystatement chat: https://www.kindertelefoon.nl/app/uploads/sites/4/2018/05/Privacystatement-chat_De-Kindertelefoon.pdf

Privacystatement telefoon: https://www.kindertelefoon.nl/app/uploads/sites/4/2018/05/Privacystatement-telefoon_De-Kindertelefoon.pdf

Hopelijk zijn je vragen hiermee voldoende beantwoord.

Groetjes,
Willemijn (De Kindertelefoon)
Reputatie 3
Badge +3
Heey,

Willemijn,

Bedankt voor het doorsturen van de linkjes. Nu ben ik meer op de hoogte van jullie privacy. En de privacy van mij (ons).

Super bedankt!

^
Future
hi,

ik heb een vraag:
soms zijn er kinderen die onder veel topics in kleine tijd hun email/instagram of andere contactgegevens neerzetten.
is het dan het beste om er maar 1 van de reacties te rapporteren of gewoon alles?
Badge +2
HI Ronald2001, al je rapportages worden gewaardeerd en gelezen. het is oké om de topics te rapporteren die jou opvallen ook al gaat het om dezelfde persoon.
En soms ga je gelijk op met de moderator. Fijne dag gr Sandra De KIndertelefoon.
okey bedankt!

En soms ga je gelijk op met de moderator.

haha ja ik had het gemerkt. dat was vrij snel verwijderd in ieder geval👍🏻
hey,
ik ga weer even irritant zijn.
ik heb dus weer dat ik bij veelgebruikte tags dingen heb staan maar meer dan 3/4de geeft geen zoekresultaat,(zie bijlage)

hoe kan dit? en ligt dit aan mij?

ronald

ps. het is geen erg iets ofzo het valt me meer op en vraag me af waardoor dit komt
Badge +4
Hoi

Wat gek, als ik op de tags klik dan krijg ik gewoon zoekresultaten.
Ook bij de zoekopdracht 'contact met geesten'.

Bedankt voor de melding. Als meer forumgebruikers hier last van hebben hoor ik het graag.
Dan kan ik het doorgeven aan de helpdesk.

Met vriendelijke groet,

Suzanne_
De Kindertelefoon
Badge +4
Aanvulling: ik zie nu zelf ook iets geks gebeuren.
Er komen inderdaad ineens wat woorden bij de tags ('hoofd gestoten') , en die leiden niet naar resultaten.

Ik ga het melden.
Dank voor het doorgeven!

Met vriendelijke groet,

Suzanne_
De Kindertelefoon
geen dank, ben tenminste blij dat ik dan niet de enige ben die dit heb
Wow @Ronald2001 jij hebt echt veel tags! Zo veel heb ik er niet....

@Pin ik denk dus dat daar een fout bij zit, aangezien ik redelijk vaak dit heb. degene die jij heb staan heb ik ook vaak maar soms komen er 6 bij ofzo
Ja, idk... @Suzanne_ had ook die tags...
Reputatie 3
Badge +3
Heey Kindertelefoon,

Ik had een vraag over iets.

Wat betekent die ster bij het begin van de topic? Zoals hier onder is weergegeven
Je hebt die klavervier om mensen te steunen, dan om te reageren, en dan dus die ster. Maar waar voor is die? Er gebeurd niks als ik er op klik.

^
Future
Hi Future,

misschien maakt onderstaand plaatje (desktop) duidelijk waarvoor de ster is:Als de ster helemaal gekleurd is, dan volg je het topic en wordt je op de hoogte gehouden via de mail van nieuwe reacties

Als alleen de buitenrand zichtbaar is, zoals in het plaatje hierboven volg je het topic (nog) niet.

Door op de ster te klikken verander je die keuze.

Groetjes,
M&M's

Reputatie 3
Badge +3
Heey,

@M en Ms Je bent weer terug! Goed om te zien, Ik heb je wel gemist hoor in die 3 maanden. Ik ben blij dat je terug bent!

Thnx voor de uitleg. Ik zit voornamelijk op mijn telefoon dus dan zie je dat niet, hebben we toch nog een soort van volg- knop.


^
Future
@Future,

np en thnx, ik hoop jou hier in de "future" ook nog tegen te komen

Groetjes,
M&M's
Reputatie 3
Badge +3
Heey Kindertelefoon,

Ik had eigenlijk geen vraag, maar wou het gewoon even zeggen.

Ik wens alle medewerkers en forumgebruikers hele fijne kerstdagen. Maak er een leuke dag van morgen!

^
Future.

Reageer