maatschappelijke stage bij de kindertelefoon mag dat?

  • 24 November 2017
  • 8 reacties
  • 759 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
heyy,

ik heb een vraagje is het mogelijk/toegestaan om je maatschappelijke stage bij de kindertelefoon te doen ook al ben je pas 14/15 jaar, want voor sommige leerlingen uit de 3e klas vinden het lastig om een goede stage plek te vinden. nou ja het ligt er ook aan wat de school allemaal toestaat qua stage's, want bij ons op school moet je stage lopen bij een bedrijf/organisatie waar het niet gaan over winst maken. er word dus best wel wat afgekeurd door onze docent en dat maakt het dan ook zo lastig voor sommige leerlingen.

ik ben gewoon heel nieuwsgierig. :D

groetjes
Naam-loos

8 reacties

Reputatie 2
Badge +3
Hoi Naam-loos,

Wat een leuke vraag!

Helaas is 14/ 15 jaar iets te jong om stage te lopen bij de Kindertelefoon. Je kunt als vrijwilliger bij de Kindertelefoon werken en dus ook stage lopen, vanaf ongeveer 19 jaar. Daarnaast hebben we in Rotterdam, Almelo en Tilburg plekken voor jonge vrijwilligers, van 16 tot 19 jaar. Hier kun je meer informatie vinden: Werken als stagiair.

Succes met het vinden van een leuke plek!
Hey

Bendank voor het antwoord en Jammer, zelf wordt ik over 2 maanden 16, maar volgende maand moeten we een plan van 15 uur al hebben. Misschien lukt het wel om uitstel te krijgen en dan nog maar effe wachten tot ik wel 16 ben. En anders maar een andere plek zoeken.

Groetjes
Naam-loos
Reputatie 2
Badge +3
Hoi Naam-loos,

Ik raad je aan om eerst via de link die ik je stuurde contact op te nemen met de Kindertelefoon om te kijken of er plek is! Straks krijg je bijvoorbeeld uitstel en is er misschien geen plek voor nieuwe vrijwilligers en stagiaires. Er zijn ook een paar eisen, zoals dat je minimaal een jaar lang beschikbaar moet zijn. Dit is de brochure voor jonge vrijwilligers .

Groetjes,

Hester
Heyy

Ik weet van de eisen en alles af en had nog niks in gevuld maar dat zal ik wel effe doen dan.

Groetjes
Naam-loos
@Hester van de Kindertelefoon,

om één of andere reden werkt jouw link Dit is de brochure voor jonge vrijwilligers (jouw 2e link) bij mij niet en deze, die ik vond op http://www.kindertelefoon.nl/over-ons/ik-wil-graag-werken-als-stagiair/ werkt wel https://www.kindertelefoon.nl/app/uploads/sites/4/2016/11/Brochure-De-Kindertelefoon-jonge-vrijwilliger-2.pdf

Voor zover ik kan zien zijn de urls van mijn en jouw link hetzelfde, dus ik weet niet waarom de jouwe dan niet werkt. Ik heb hem in verschillende browsers geprobeerd en nergens werkt jouw link.

Ik kwam ook nog deze link tegen https://www.kindertelefoon.nl/app/uploads/sites/4/2017/09/Brochure-De-Kindertelefoon-jonge-vrijwilliger-1.pdf. Die staat op https://www.kindertelefoon.nl/over-ons/ik-wil-graag-werken-als-vrijwilliger/

Ik heb de tekst niet letter voor letter vergeleken, maar zie in de url wel een verschillende datum, dus is de inhoud dan ook anders, want dat kan verwarrend zijn.

Verder viel me ook iets anders op. Als je op de brochure kijkt (allebei de links die ik naar de brochure noemde) staat er op elke pagina een knop "Meld je aan via enz" en als je op die knop drukt kom je op de overzichtspagina van de kindertelefoon, dus op https://www.kindertelefoon.nl/, daar kun je dan wel weer klikken op "werken bij" en dan kom je uiteindelijk (als je het nog niet opgegeven hebt) op https://www.kindertelefoon.nl/over-ons/werken-bij-de-kindertelefoon/, dus dat klopt volgens mij niet. Mijn voorstel zou zijn om de link even aan te passen, zodat je direct op die laatste pagina komt.

Nog een ander vraagje. Als ik op Werken als stagiair (jouw 1e link) klik, kom ik op een pagina waar 3 (dezelfde) linkjes staan om te solliciteren en dan kom je op https://www.kindertelefoon.nl/over-ons/ja-ik-wil-me-graag-inzetten-voor-de-kindertelefoon/
Op deze pagina kun je je gegevens invullen en daar zie ik bij geslacht de keuzemogelijkheid Man of Vrouw. Nou weet ik dat ik toen ik me aanmeldde op het forum van de KT veel meer keus had en nog steeds heb, nl jongen, meisje, transgender (jongen naar meisje), transgender (meisje naar jongen) en non-binary. Is het een ideetje om dat formulier net zo aan te passen als op het forum met meer keuzemogelijkheden?

Ok, nu houd ik ermee op en ga ik gewoon weer een topicje beantwoorden ofzo. Ik heb hier wel weer ff genoeg geklikt.

PS
Oh ja, wel een goeie vraag van jou @Naam-loos :):)

Trouwens ook een goeie reactie van jou @Hester met die linkjes een beetje reclame (of hoe zeg je dat) maken voor hoe je als vrijwilliger etc. bij jullie kunt werken. :):)
Ik snap ook wel dat jij niks aan die "foutjes" in de links enzo kunt doen, behalve dan er voor te zorgen dat het opgelost wordt (das grappig bedoeld, dat je niet boos wordt hè) ;)


Groetjes,
M&M’s
Reputatie 7
Badge +7
Hoi M en M's,

scherp opgemerkt! Waarom de tweede link van Hester niet werkte, ook geen idee. Fijn dat je alsnog de juiste link hebt gevonden. De inhoud is hetzelfde dus dat komt goed.
Jouw opmerkingen over het onlogische doorlinken en de man/vrouw keuze zal ik doorgeven aan de website bouwers. Ik denk niet dat er op hele korte termijn iets aan gedaan kan worden, maar hopelijk neemt men het mee bij de eerstvolgende aanpassing.

Bedankt, en groetjes van Marieke / De Kindertelefoon
@Marieke,

bedankt voor je antwoord.
Ik snap dat sommige dingen meer tijd kosten dan andere, maar het aanpassen van de link is binnen 5 minuten te regelen voor iemand die weet waar die "verkeerde" link staat :)

Groetjes,
M&M's
Reputatie 2
Badge +3
Hoi,

Er zat een foutje in mijn link. Hij doet het nu als het goed is wel.

Groetjes,

Hester

Reageer