Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Misselijk van eten

  • 25 augustus 2016
  • 28 reacties
  • 406 Bekeken

Hoi iedereen, weer een topic van mij.. Sorry. Ik heb een klein probleem, ik word de laatste tijd namelijk erg misselijk van eten. Dit is hoe het begon, ik wou graag afvallen dus begon ik minder te eten. Nu bijna niks meer (niet echt expres) Omdat ik steeds minder begon te eten begon ik het moeilijk te vinden om wel weer veel/normaal te eten en word ik er heel misselijk van als ik wel wat eet. Ik kan echt niet tegen het idee dat dat spul ik mij zit en voel me er helemaal niet fijn bij en word dus misselijk.. 😕 vandaag heb ik wel een boel gegeten en moest ik dus echt overgeven en ik schaam me kapot! Ik loop hier echt half te huilen 😞 ik heb geen eetstoornis of zo want ik ben niet dun (48 kilo nu en 1.70 m) ik ben al wel een heleboel af ge vallen want ik woog eerst 56. Maar ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen want ik kan het niet aan mijn ouders vertellen, ik heb wel wat meer problemen en ik kan ze hier niet mee lastig vallen. Ze zouden trouwens toch alleen maar boos worden.. Tips zijn heel erg welkom! xx Rosie

28 reacties

Oeps! Ik heb het perongeluk onder het verkeerde thema gezet.. Ik wou het eigenlijk onder lichaam & gezondheid zetten.. Ik ben zo onhandig
Badge +2
Hoi Rosie,

We hebben je topic onder het juiste thema gezet.

Groeten Floor
De Kindertelefoon
Bedankt Floor! Dat is echt heel fijn, ik wist niet dat jullie deze dingen ook deden haha xx Rosie
Reputatie 2
' Zoveel afvallen, niet meer eten, misselijk worden van eten'
Rosie......je hebt een heeeel groot probleem
Want wat je hier noemt...... Is een Eetstoornis
Je wilde expres afvallen door niet te eten en nu heb je zoals op Wikipedia staat bij Eetstoornis; Voedselweigering, dus als je iets eet wordt je bijv. Misselijk,
Je denkt waarschijnlijk nu..... Oh maar ik weeg toch nog geen 35 kg
Maar Als je niet iets aan je probleem doet.....dan kan dat wel gebeuren
PS Wat is je leeftijd want ik ga je BMI Berekenen, want jij denkt nu dat je gezond bezig bent, maar ik ga kijken of dat ook zo is
Ik ben 14 maar ik heb toch geen eetstoornis..? Sorry maar ik snap het niet helemaal want ik heb wel is gekeken of ik het had maar bij alles stond laag gewicht enz
Wat ik dus niet heb
Reputatie 6
De uitwerking van een eetstoornis is een laag gewicht. Als je te zwaar bent en je krijgt een eetstoornis, dan duurt het nog wel even voor je ondergewicht hebt.

Ik ben 14, 1.70m en weeg 67 kilo. Ik heb gezond gewicht... Ik kan me niet voorstellen dat met bijna 20 kilo minder jij nog gezond gewicht hebt. Maar goed, ik weet daar ook niet veel over.

Ik ben het met Angovis eens en denk ook dat jij een eetstoornis hebt. Je kunt eens met de KT chatten of bellen. Ik raad je aan om het er ook eens met je ouders over te hebben of iemand anders. Praten is goed!

Gr. Pin
Ik ga proberen met de kindertelefoon te chatten.. Niet dat ik denk dat helpt maar proberen kan geen kwaad
Reputatie 6
Wat goed van je! Je kunt het inderdaad pas weten als je het probeert.
Gedaan, het had niet echt zin..
Reputatie 6
Hmmm. Wat kwam eruit?
Dat ze me niet konden helpen en ze stuurde allemaal linkjes naar sites.. Geen idee wat ik ermee moet
Reputatie 6
Erop kijken. Meestal bieden sommige sites wel een oplossing. Ze vertellen je wat je het best kan doen. Misschien hebben ze je wel naar een site gestuurd waar je met gespecialiseerde mensen kunt chatten, misschien helpt dat wel?

Ik raad je nog steeds aan met je ouders te gaan praten.

Gr. Pin
Ik heb op de site proud2beme gekeken vervolgens 2 uur gewacht in een chatroom maar kwam er gewoon niet tussen.. Had er dus niet veel aan
Ik heb het trouwens ook tegen mijn moeder gezegd die blijft volhouden dat het een buikgriepje is. Horen buikgriepjes 3 maanden te duren?
Reputatie 6
Nee, dat hoort niet. Misschien kun je er met vrienden of iemand op school over praten?
Ga eens met je klqchten naar de huisarts de kans is aanwezig dat je een eetstoornis hebt
Ik durf niet naar de huisarts, ik woon in een heel klein dorp en iedereen kent elkaar en het is gewoon raar.. Ik ga naar een nieuwe school (beetje persoonlijk) en heb niet echt vrienden XD school is nog niet begonnen voor mij dus ik ben een beetje hopeloos denk ik. Wel lief dat jullie reageren!
Probeer anders gewoon om van kleine porties naar wat meer te gaan. Op den duur zou dat moeten lukken zou je zeggen toch..?
Ik denk dat het toch redelijk tussen je oren zit, persoonlijk.
En dan is iedereen hier zo van, "JE HEBT EEN HEEL GROOT PROBLEEM", nou nou, dames en heren, even rustig aan. Mag wel wat minder dramatisch eerlijk gezecht

Wat vind je nu echt lekker eten?

Begin met eten, in kleine hoeveelheden en begin geleidelijk, meer te eten.

Dus bijv. om 9 uur begin je met 1 boterham, om 14 uur nog een boterham, dan rond 18 avondeten en 's avonds nog wat lekkers.

daarna, om 9 uur 1 en een halve boterham, om 14 nog een ander halve boterham, dan rond 18 uur avondeten, en 's avonds nog 2x wat je erg lekker vind.


etc.

etc.

Vooral veel water blijven drinken.

Je moet het zo aanpassen als jij wilt maar je MOET meer eten dan de dag ervoor, elke dag weer!!

Al is het 1 ei, of 1 halve boterham erbij, dat is genoeg, totdat je misselijk word.

Je moet ook gewoon van je eten genieten, als je het niet lekker vind word je er sneller misselijk van, maar je moet niet alleen maar op zachte broodjes blijven leven met hagelslag of alleen maar frikandellen.

Anders met ouders erover hebben meid!

gr,
Ik kan het mij wel voorstellen probeer het dan zelf op te lossen en als dat niet lukt
Toch maar heen gaan. Maar het klinkt niet als heel erge eetstoornis dus misschien lukt het je zelf idd wel
Oomg dit heb ik ook! Alleen ben ik nog niet zoveel afgevallen en kan ik nog wel eten omdat ik t vet lekker vind maar ik word er ook snel misselijk van!
Dus ik heb t zelfde maar minder erg alleen eigenlijk wil ik nog leer afvallen maar dat zeg ik maar nog even niet tegen iedereen
Als je misselijk word van eten heb je niet meteen eetstoornis
Hoe lang heb je dit al?
Wat is het dan...... zucht
Hoi!

Ik ben geen dokter, maar ik denk dat je maag nog niet gewend is aan zo veel in 1 keer eten. Begin op vaste tijdstippen te eten en altijd net een beetje meer, zodat je maag zich rustig aan kan 'rekken'. Zo kan je zelf ook weer wennen aan het idee om te eten.
Als het dan nog niet beter gaat, zou ik eens naar de dokter gaan. Je hoeft je ouders niet per se te vertellen over dat je van het eten misselijk wordt, zeg gewoon dat je last hebt van je maag.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt 🙂

Reageer