Ik wil afvallen en heb een stem in mijn hoofd

  • 15 april 2013
  • 6 reacties
  • 513 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
ik ben een meisje van 13. ik wil afvallen al heel lang heb een stem in me hoofd enzo.

alleen heb het tegen me vrienden vertelt en zij zeggen dat ik moet gaan stoppen maar dat wil ik hellemaal niet. ze denken nu dat ik aan  het stoppen ben met afvallen maar dat is niet zo. ik ga juist door. maar het probleem is dat ik niet weet hoe ik het geheim moet gaan houden. dus als iemand het weet zeg het me astjeblieft. x

6 reacties

Misschien kan je hier het beste over praten met een vertrouwens persoon of iemand die hier in is gespecialiseert. Want dit is een begin van een misschien heel somber eind.
Ik ga echt niet te ver ofso alleen mn vrindin wilt het doorvertellen
Heii,

Ik heb precies hetzelfde als jij, mijn vriendje vind het niet goed dat ik afval en zeker niet op mijn manier: 
- niks eten
- kotsen
- afslank pillen ( dat weet niemand )
- veel water drinken.

Het is erg moeilijk als je niemand hebt met wie je je verhalen kan delen omdat dan je slechte ideeen zich gaan opstapelen
Daarom vind ik het fijn om bijv een schriftje bij te houden met hoe je je vandaag voelde, wat je hebt gegeten en hoeveel je weegt, een soort van eetdagboekje.
Ook kan ik helaas geen steun bij mn vriendinnen vinden omdat zij het niet nodig vinden dat ik afval, NOU IK DUS WEL.. 
Hoop dat je idd niet tever gaat en oppast met hoe je ermee omgaat.. 

Ik sta bijv minstens 3x per dag op de weegschaal en gebruik afslank pillen, wil eigenlijk morgen gaan kijken voor laxeerpillen, ben bang dat ik er verslaafd aan ga raken maarja alles voor een platte buik ;)

Xx
( sorry voor mn lange bericht ;o )
Je moet echt stoppen, dit is echt niet gezond.
Het lijkt erop dat je anorexia aan het ontwikkelen bent.
En dat wil je echt niet hoor.
Bereken anders een keer op internet je BMI. Waarschijnlijk is deze helemaal niet zo
slecht als jij denkt. Sowieso denk ik dat het goed is om eens met de mensen van de Kindertelefoon
te gaan bellen/ chatten. Zij kunnen je hierin goed helpen.
Ik heb PRECIES hetzelfde.............:(
Badge +17
Ik zie dit probleem helemaal niet alsof je een anorexiapatiënt bent. Afvallen is juist goed! Het ligt er alleen aan op welke manier je het doet. Als je bijna niets meer gaat eten ga je je heel zwak voelen enzo waardoor je heel weinig beweegt. Door het weinige bewegen val je uiteindelijk weinig af en gaat dit proces maar door en door waardoor het echt ernstig af kan lopen. Maar als je gewoon normale porties eet is het prima. Ga er gewoon veel bij sporten? Dan val je ook goed af. Bereken inderdaad even je BMI op het internet. Let daarbij wel op dat je 3 site's moet pakken, puur ter vertrouwen. Als je BMI goed is, waarom zou je dan afvallen? Als je BMI laag is, waarom zou je dan afvallen? Dan is het alleen maar bedreigend voor je gezondheid.Als je BMI te hoog is, ga dan wel goed sporten en zorg dat je de chocoladerepen even laat liggen en in plaats van chocola, gewoon een lekkere appel eet! Ook lekker.

Reageer