Help een sms van iemand die ik niet ken!


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo ik heb gisteren een sms gekregen van iemand die ik niet ken en het was allemaal in het Engels geschreven dit zei hij (ik zet het in het Nederlands er op niet in het Engels voor de mensen die niet goed in Engels zijn) Hallo ik ben .... .... (noem de naam niet) van de Engelse nationale bank Londen UK stuur me graag een prive email terug op ....... (zijn emailadres) dankje. Dat heeft hij mij gestuurd IEKS !!! Ik heb toen geantwoord : Hoe kom je aan mijn nummer (in engels). Het is misschien een beetje dom dat ik heb gereageerd maar ik wist niet wat ik anders moest doen dus daarom heb ik maar gereageerd. Ik heb het aan niemand vertelt behalve mijn 2bffs op whatsapp want daar hebben we met zijn 3 een groep zij zeiden tegen mij vet scary hopelijk reageerd ie niet enzo. Ik zie hun morgen pas weer en ik weet niet wat ik met die sms aan moet! Ik heb nu typex over de camara op de voorkant van mijn mobiel gedaan zodat er niemand stieken foto's van me kan maken (is geen zonde voor die mobiel want die camara deed het toch al nooit). Hij heeft nu nog niet gereageerd maar ik vind het heel erg eng wat moet ik hier mee!!! PLEASE REAGEER

15 reacties

please reactie's ik ben echt heel bang!!
Aahh wss is het niks gewoon zo'n skkltje die niks heeft te doen. Niet druk maken.
oke...... meer reactie's graag
Kan je het nummer niet blokken. Als hij je gaat lastigvallen heel erg lastigvalt ga dan naar de politie. Echt doen! X Anoniem
niks op uit doen had ook iets van 3 keer een paar van die polen die belde heb gewoon opgehangen
Niks mee doen het kan een nep bankier zijn die zo achter je bankrekening kan komen!!!
Mensen, ik ben niet meer op die sms ingegaan en heb hem ook geen mail gestuurd. Heb nu gelukkig niks meer van hem gehoord .Bedankt voor de.reactie's
Indd maximan2 Ik heb een sms gehad dat ik 2mill pond gewonnen had en dat ik alleen mn rekening nummer door moest sturen dit gebeurt allemaal via een computer die random smsjes stuurt
Dat zijn neps sms net als mails, 
Het zijn  geen mensen die niks te doen hebben. 
Maar altijd mensen die geld willen hebben.
Voral als het gaan om iets met een bank accounts. Je kan ze heel goed herkennen aan gebrekkig Nederlands of Engels, omdat ze het vertalen en die programmas vertalen alleen woorden geen zinnen dus die zinnen klopen helemaal niet.
En banken sturen nooit mails, bellen niet en sturen geen sms.
Hoi!

Niet bang zijn, het is vast iemand uit jouw omgeving die je kent, en een grapje met je wilt uithalen.
Je kunt het nummer blokkeren, en als diegene nog contact met jou zoekt kun je altijd de politie inlichten. Zij helpen jou graag hiermee verder.

Veel succes!
Haha, waar ben je bang voor. Ik heb dit al 3 keer gehad ik doe altijd mee met hun spelletje en hang een mooi lulverhaal op. Niks om je zorgen om te maken.
Je hoeft niet bang te zijn. Dit zijn van die reclame dingen uit het buitenland. Ik kreeg een keer een slecht engels sprekende man aan de lijn die zei dat mijn computer kapot was. Ik moest toen in Windows iets doen en naar een website gaan en daar gegevens invullen. Hij zij dat hij van microsoft was. Ik vond dat maar raar en heb toen opgehangen. Microsoft belt geen mensen en de Engelse bank gaat echt geen meisje van 14 smsen. Je hoeft echt niet bang te zijn maar reageer er gewoon niet op. Je zou het kunnen melden bij je provider (KPN, T-Mobile ofzo, welke je ook hebt). Zij kunnen misschien het nummer achterhalen en blokkeren ofzo?
Badge +17
Ja dit is allemaal gefaked. Ik kreeg ook een keer een nep SMS dat ik zogenaamd kinderporno heb gekeken, wat dus niet zo is..
de mensen die dit doen zijn vissers. het klinkt mischien een beetje raar. maar in de computerwereld is dit een term van PHISHING. criminelen sturen je een mail of een smsje of bellen je om je betaalcodes. je kan er maar beter niet op reageren. dan houden ze vanzelf op. deze mensen gaan dan winkelen op JOU BANKREKENING. als je gebeld word door een engelse bank of engelse microsoft, dan moet je altijd ophangen. ik heb zelf ook telefonisch gepraat met dit soort lui. ze vroegen of ik een computer had. dat heb ik ook. maar direct na die vraag hing ik meteen op en ze hebben nooit meer terug gebeld. zorg er in iedergeval voor dat er geen malware (malware zijn ook virussen.) op je mobiel staat. want virussen komen ook op je mobiel voor. er zijn vele anti-virus apps voor android en andere smartphones. die kunnen kijken of je daadwerkelijk een virus hebt die je telefoonnummer doorsturen. en om even zeker te weten dat je geen malware hebt, scan je je computer ook even op deze kwaadaardige software. ik heb zelf heel veel verstand van computers. en help andere mensen heel graag.

ik hoop dat dit je een stuk meer informatie geeft. anders zoek je even op wat meer op over phishing.

yirnick.
Blokeer het nummer! Als dat niet werkt maak Screen Shot van de sms. Dan heb je altijd nog bewijs!!

Succes!

Reageer