Is het mogelijk mijn geseponeerde aangifte opnieuw op te pakken?

  • 11 december 2017
  • 2 reacties
  • 1670 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi allemaal,

Ik heb een tijdje EMDR gevolgd bij de psycholoog, dit volgde ik omdat ik 3,5 jaar geleden verkracht ben door 2 jongens, ik was toen 14. Nu heb ik dit allemaal meer een plek kunnen geven, maar ik ga er nogsteeds niet akkoord mee dat deze jongens niet strafrechtelijk vervolgd zijn. Deels omdat ik toen pas14 jaar oud was en deels omdat ik weet dat 1 van de 2 meerdere vergelijkbare aangiftes tegen zich heeft gehad en alle zijn geseponeerd om dezelfde reden. Een gebrek aan bewijs. Al 3,5 jaar zit ik hier dagelijks mee in mijn hoofd en door het hele #MeToo verhaal alleen nog maar meer. Daarom hoop ik dat iemand hier ervaring mee heeft. Is het voor mij mogelijk dat deze zaak weer opnieuw opgepakt word zodat ik het echt voor eens en voor altijd af kan sluiten?

Ik ben destijds niet tegenin de seponering in gegaan omdat ik het hier toen erg moeilijk mee had, mij er voor schaamde, ik gaf mezelf de schuld en ik wou het achter me laten. Nu heb ik hier geen last meer van, ik wil dat deze jongens vervolgd worden.

Groetjes,
C

2 reacties

Reputatie 7
Badge +14
Hi XHisBeautyx,

ik weet niet hoe dat werkt met iets dat geseponeerd is, maar mijn twin en ik zijn een jaar lang misbruikt door een aantal jongens, dus hoe misbruik is weten we wel zo’n beetje, al is het voor iedereen anders natuurlijk.

Ik heb even op google gekeken en misschien kunnen ze helpen bij https://www.slachtofferhulp.nl/seksueel-misbruik/Delicten/Seksueel-misbruik/ daar staat iets over juridisch advies. Je kunt met ze bellen of chatten en ze zitten op FB en twitter. Lees maar ff op de site.

Ook kun je even kijken op https://www.verbreekdestilte.nl/
Ik denk dat deze site vooral is voor als je pas misbruikt bent, maar je kunt altijd info vragen daar.

Misschien kan de politie je ook helpen, zie https://www.politie.nl/themas/seksueel-geweld-zedenmisdrijven.html#alinea-title-ik-ben-slachtoffer-wat-zijn-mijn-rechten
en
https://www.politie.nl/themas/slachtofferzorg.html#alinea-title-wat-kunnen-het-openbaar-ministerie-en-slachtofferhulp-nederland-voor-mij-doen
en
https://www.om.nl/onderwerpen/slachtoffers/
hier kun je over je eigen zaak dingen vragen volgens mij

Ik hoop dat die jongens hun straf krijgen. Misschien zijn er nieuwe aanwijzingen of dingen waar je eerder niet aan gedacht hebt of nieuwe aangiftes tegen die jongens.

Veel sterkte en ik ben blij dat je zegt dat je het een plekje hebt kunnen geven, maar het blijft je hele leven op één of andere manier toch bij je.

Groetjes,
M&M’s
Reputatie 7
Badge +14
Ik vond tijdens het zoeken ook nog deze videoclip:

https://www.centrumseksueelgeweld.nl/videoclip-seksueel-geweld-als-jou-overkomt/

Lees eerst even waar de videoclip over gaat, voordat je besluit te kijken.

Ik heb er net met mijn twin naar gekeken en we moesten er keihard door huilen. Het is wel confronterend, zeker als je het zelf meegemaakt hebt, maar we vinden het wel goed dat die clip er is. Voor iedereen. Kijk en luister en dan krijg je een (klein beetje) een indruk van wat seksueel misbruik inhoudt en we kunnen jullie vertellen dat het in het echt nog wel ff wat erger is.

Help het voorkomen als je iets ziet dat niet helemaal goed voelt. Het begint vaak soort van “onschuldig”, lijkt het, maar dat is het natuurlijk niet, het is verschrikkelijk. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn als seksueel misbruik plaats kan vinden.

Alvast bedankt aan iedereen, voor het helpen voorkomen van misbruik, door mensen op hun gedrag aan te spreken.

Groetjes,
M&M’s

Reageer