Vraag

Ik kan mijn aanranding niet loslaten

  • 15 April 2018
  • 2 reacties
  • 909 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hey, ik ben 14 en 3kwart jaar geleden ben ik aangerand door een vriend van me waarmee ik nu natuurlijk geen vrienden meer mee ben. Hij gaf me steeds knuffels en trok me tegen hen aan terwijl hij een stijve had. Ook ging hij onder m'n shirt en onder m'n pyjama broekje. (We waren met een groep vrienden aan het logeren in iemands achtertuin.) Ook trok hij me op zich en moest ik hem een kus geven. Ik heb het uiteindelijk best snel aan m'n ouders vertelt en aan de vrienden die er toen ook waren. Ik kwam erachter dat hij het ook bij een ander meisje had gedaan. Ik heb er geen moeite mee om hierover te praten en ik heb therapie gehad maar ik moet nu de laatste ijs er weer veel aan denken en ik word dan boos dat deze jongen nog zonder straf rondloopt. Ik heb goeie vrienden met wie ik er over kan praten en ik heb het aan m'n hele klas vertelt. Ik heb een gesprek met die jongen moeten voeren maar op een of andere manier blij ik er heel veel aan denken.
Ik hoop dat er mensen zijn die weten hoe dit voelt en wat je eraan kan doen. Ik ken namelijk maar weinig mensen die zoiets mee hebben gemaakt en er is niemand die het echt begrijpt, daardoor voel.ik me zo afgesloten van de wereld.

2 reacties

hey,
Het is logisch dat dit je niet zomaar loslaat. Het is dan ook niet zomaar iets. Wel heel goed dat je meteen hulp hebt gezocht. Dat scheelt al heel veel. Kennelijk heeft de therapie toch nog niet helemaal genoeg geholpen. Misschien kun je vragen of je met iemand kan praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Ik denk dat dat je weer eens tuk verder zou kunnen helpen.
Blijf praten en dan kom je er sowieso weer bovenop.
Jonah
Hi Inguhhtje,

@Jonahhf heeft je al goed advies gegeven, maar misschien heb je ook nog iets aan mijn aanvulling.

goed dat je er gelijk over gepraat hebt en hulp hebt gehad. Maar ik snap dat zoiets niet zomaar uit je gedachten is.

Mijn twinbroertje en ik zijn een jaar lang verkracht en op andere manieren misbruikt door een aantal jongens en wij hebben ook hulp gehad en er over gepraat, maar soms komen dingen weer terug en moet je er wat mee doen. Je kunt er niet gewoon niet aan denken of doen alsof het niet gebeurd is.

Er is altijd iemand waar je terecht kunt, zoals Jennie Lena zingt, zie
https://www.youtube.com/watch?v=R5uWGxKv_Yk

Dit liedje is onderdeel van een campagne voor meer aandacht voor slachtoffers van seksueel geweld, zie: http://www.alshetjouoverkomt.nl/

Ik heb ook nog een andere link https://www.verbreekdestilte.nl/
Hieronder een quote van die website:

Als slachtoffer of getuige van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, kunt u met uw verhaal en vragen - anoniem - terecht bij de Hulplijn van Slachtofferhulp Nederland.
Einde quote

Als je wat naar onder scrollt op bovenstaande website kun je kiezen voor verschillende categorieën, dus ook voor misbruik in het verleden en dan kom je op deze site https://www.verbreekdestilte.nl/Misbruik-in-het-verleden/

Natuurlijk kun je er ook nog eens met je familie over praten of je huisarts of iemand anders die je vertrouwt. Het is niet raar of vreemd dat je er nog mee zit en je kunt er altijd met iemand over praten.

Ook kun je met iemand van de kindertelefoon, dus één van de vrijwilligers die hiervoor opgeleid is, chatten of bellen. Alle info hierover vindt je via deze link https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/
Je vindt daar ook de tijden waarop ze bereikbaar zijn.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes,
M&M's

PS ik zou het mooi vinden als anderen bovenstaande linkjes ook gebruiken om iemand die dit ook overkomen is te helpen. Het gaat erom dat iedereen weet waar hij/zij terecht kan. Ik heb niet het alleenrecht op de linkjes, dus copy/paste ze als je er iemand mee kan helpen. Voel je niet bezwaard, ik vind het alleen maar mooi als ik zie dat anderen ook verwijzen naar die sites.

Reageer