Zenuwachtig voor het werken

  • 4 August 2017
  • 4 reacties
  • 2817 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo allemaal,

Sinds kort heb ik een baantje. Hoewel ik nog niet vaak heb gewerkt ken ik al mijn taken en die taken zijn ook makkelijk te doen. Toch ben ik elke keer bloedzenuwachtig voordat ik moet werken, het begint de avond van te voren. In mijn hoofd bedenk ik steeds allemaal negatieve scenario's, bijvoorbeeld dat ze vergeten zijn dat ik moet werken en dat er dan een ongemakkelijke situatie ontstaat. Deze gedachtes maken mijn zenuwen alleen maar erger.

Zijn er mensen die dit herkennen? Ik zie het echt niet zitten om altijd nerveus te zijn.

4 reacties

Hoihoi!

Aahh, dat is niet leuk! Mijn zus heeft sinds een tijdje een baan bij de kassa (supermarkt). Ze was eerst ook elke keer bloednerveus. Gaande tijd is dat langzaam weggeëbd. Ik denk dat dat bij jou ook gebeurt. Als je meer praktijkervaring opdoet, zal het minder stressvol worden. Daar heb je nu niks aan, maar het is wel een fijn vooruitzicht!

Gr. Pin
Hoi!

Ik herken dit heel erg. Ik heb ook een baantje en dat baantje is op zich niet zo moeilijk. Als ik letterlijk doe wat de opdrachtgevers zeggen, kan ik niets verkeerds doen. Toch blijf ik zenuwachtig, want het is toch een verantwoordelijkheid. Ik doe dit baantje nu al een jaar en ben er intussen aan gewend. Als ik een iets grotere opdracht heb ben ik wat meer nerveus, maar vetrouw ik erop dat ik mijn taken ken, dat ik de opdracht ken en dat ik weet wat ik moet doen.

Volgens mij ben je zenuwachtig omdat het iets nieuw voor je is. Alles is nog wat onwennig, not wat onbekend en dat is een beetje stresserend, dat is begrijpelijk. Kun je je baas een mailtje sturen dat je zo zenuwachtig bent? Hij of zij kan je dan geruststellen of er nog strikter op toezien dat alles goed verloopt. Je baas zal vast tevreden zijn dat jij je baantje zo serieus neemt, dat is een teken van een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Succes met je baantje!

Groetjes
x
Bedankt voor de reacties,

Ik ben heel verlegen en vind het daardoor lastig om collega's te ontmoeten, dit zorgt ook voor extra spanning. Tijdens het werken zelf heb ik gelukkig geen tot heel weinig spanning.

100divergent11 het idee van de mail is goed bedacht maar dit kan ik niet doen. Ik zit namelijk nog in de periode waarin mijn werkgever mij kan ontslaan zonder reden, en ik wil niet ontslagen worden door mijn stommme probleem.

Zodra ik voor een langere periode werk zal ik weer reageren op dit topic met een update. Als je herkenning in dit topic vind is een reactie altijd welkom.
Hoi!!
Mij eerste stage was ook spanend.
ik dag ook altijd vantervoore na wat er fout kan gaan.
Ik hed faalangst dus ik ben sowieso bang dat er iets fout gaat.
En dat kan heel erg verveeld zij want daar pieker je over en dan durf je het niet.

De beste tip die ik je kan geefen is

Bekijk het positief. en leef wat meer in het heer en nu.

Ik moet zeggen het is heel lastig dat snap ik.
Ik zou je heel gaag willen helpen maar ik zit heer ook best wel vast sorry!!!

Ik hoop dat het vantervoore denken bij jou over gaat.
Sorry dat ik je niet verder kan helpen.

Gr angelv

Reageer