Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

Zelfmoordpoging gedaan

  • 27 mei 2017
  • 7 reacties
  • 294 Bekeken

Ik heb een probleem, wss kun je t al aan de titel zien maar ik heb idd een zelfmoordpoging gedaan en heb de neiging om t zeg maar nog een keer te doen.. mijn beste vriend weet t en daar hebben we ook een gesprek over gehad.. ik moest aan hem beloven dat ik het echt niet zou doen (zelfmoord plegen) en ik heb toen gezegd dat ik dat niet kon omdat ik het soms gwn echt niet meer trek.. hij is heel bezorgd over mij en ik wil niet dat ik hem een rot gevoel ofzo geef ik wil gwn van de gedachten af, van de gedachte dat t beter is om er niet meer te zijn dan te leven, helaas kan ik t niet. Kunnen jullie miss helpen want ik hou zeg maar alles wat er thuis enz gebeurd allemaal voor mezelf maar ik kan t niet meer. Ik wil t ook wel tegen hem zeggen wat er allemaal gaande is maar ik ben bang dat hij dan anders naar mij gaat kijken zeg maar...

7 reacties

Zelfmoord is nooit de oplossing
Ik ben iemand kwijtgeraakt hierdoor en het is heel zwaar
Dus doe het niet
Hallo ikkexox,

Ten eerste vind ik het heel erg voor je dat je je zo voelt!
Ik herken jou situatie wel, ik heb dan niet een poging gedaan maar ik krop ook alles op. Ik weet niet of je beste vriend bij je op school zit, maar anders kunnen jullie samen of alleen naar je mentor of vertrouwenspersoon gaan. Als je het lastig vindt, kun je steekwoorden opschrijven of van tevoren zeggen dat je het lastig vindt om te beginnen!
Misschien is het ook een optie om het aan je ouders of huisarts te zeggen. De moeilijkste stap, maar het lucht echt op. Een huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog.
Krop niet alles op, maar praat erover met je vriend. Eventueel kun je ook alles opschrijven en uitwerken, dan ben je het kwijt in je hoofd en staat het mooi op papier.
Als je weer zo voelt, en je kan er met niemand over praten. 113online.nl is ook een hele goede site die je kan raadplegen. Zij luisteren naar je en kunnen je dingen adviseren! Je kan het!
hey ikkexox,

Ik vind het super knap van je dat je het je beste vriend hebt durven te vertellen. Dat is al een enorme stap.
Ik ben trots op je daarvoor, en ook voor het feit dat je hier nog steeds bent en dat je nogsteeds aan het vechten bent.
Het is super moeilijk als je het idee van zelfmoord niet uit je hoofd krijgt en de wens om dood te zijn en van alle pijn en verdriet af te zijn blijf hangen.
Zelf heb ik ook last van zelfmoord gedachten en heb meerdere pogingen gedaan.
Als je je beste vriend niet durft te vertellen hoe alles zit, kan het misschien helpen om het eerst voor jezelf op te schrijven, en als het lukt om die brief dan aan hem te laten lezen. Zo weet hij wat er gaande is en hoef je het niet in woorden te vertellen, want dat is meestal nog moeilijker.
Ik denk dat het verstandig is als je het hem vertelt, en kijkt of je samen met hem misschien in gesprek kan gaan met een volwassen die je vertrouwd. Het is heel eng, maar wel nodig denk ik.
Zoals Jelle07 al zei, zelfmoord is niet de oplossing.
Niet alleen omdat je je pijn naar de andere om je heen doorschuift en zelf niet meer zult mee maken hoe het is om te leven zonder deze maten aan pijn en verdriet, maar ook doordat je waarschijnlijk niet dood wilt.
Het punt met zelfmoord is, je doet het niet omdat je zo graag dood wilt. Je doet het omdat je wilt ontsnappen aan alle problemen, alle negativiteit, alle verdriet en pijn. Je wilt eigenlijk een gelukkig leven kunnen leiden, zonder je zo opgesloten te voelen in jezelf.
Alleen zelfmoord helpt je niet met die wens te vervullen, zelfmoord maakt de opties voor positieve veranderingen kapot.
Er is altijd hoop, zonder hoop zou je er nu niet meer zijn. Ik weet dat je heel moedeloos er van kan worden omdat je niet vooruit komt zover je ziet. Maar geloof me, je gaat langzaam vooruit. en het feit dat je aan ons om hulp durft te vragen bevestigd dat.
Je kan dit, ik geloof in je, het leven heeft nog mooie dingen te bieden aan jou.

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Ik ben er voor je

xxx Gevoelens
Hoi!

Zelfmoord is inderdaad nooit de oplossing. Alle problemen kunnen opgelost worden. Het is al heel goed dat je met je vriend gepraat hebt.

Als je niet meer voor jezelf wilt leven, kun je je misschien motiveren om voor die vriend te leven. Die geeft echt om je.

Je hoeft niet per se met hem over alles te praten, als je bang bent dat 'ie je dan anders gaat bekijken. Je kunt ook met een mentor op school, een buurvrouw of een huisarts praten. Die huisarts kan je dan ook meteen doorsturen naar iemand die gespecialiseerd is in jouw problemen op te lossen.

Het lijkt nu waarschijnlijk een onmogelijke opdracht, maar als je alles één voor één aanpakt, wordt het al veel overzichtelijker.

Je kunt een lijstje proberen te maken, met daarop ideeën over hoe je je problemen kunt oplossen. Je kunt er ook eentje maken met redenen waarom je geen zelfmoord wilt plegen. Waarom je wilt leven. Kan die vriend misschien een lijstje maken met redenen waarom je moet blijven leven? Dat kan heel motiverend zijn.

Het leven is zo interessant. Blijf leven om te bewijzen aan jezelf dat je iets van je leven gaat maken.

Als ik het even niet meer zie zitten, probeer dan benieuwd te zijn naar de toekomst. Wie weet wat gebeurt er nog in deze wereld. Wie weet welke gekke spullen er nog allemaal worden uitgevonden.

Blijf leven. Zelfmoord is geen oplossing. Het pauzeert je problemen, maar lost ze niet op.
Niemand weet wat er is na de dood. Daarom moeten we van het leven genieten.

Groetjes
x
@100divergent11 wetenschappelijk gezien is ee niks na de dood: je ziet niks, denkt niks voelt niks enz. Maar in verband met de forumregels moet ik positief blijven, dus kom op! Blijf leven. Anders mis je je hele toekomst die voor je ligt. Het enige wat je moet doen om die toekomst te 'unlocken' is te blijven leven. Blijven doorgaan. Dan heb je die toekomst echt verdient
Dankjewel voor al jullie reacties ik ga proberen om mijn beste vriend om hulp te vragen! Ik weet zeker dat hij me wilt helpen maar nu moet ik zelf alleen nog die stap zeggen om het te vragen, dit gaat moeilijk zijn maar ik ga heg proberen!

xx Ikke

Reageer