Vraag

Vriendin heeft heel veel problemen

  • 13 juni 2018
  • 2 reacties
  • 76 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Één van mijn vriendinnen heeft heel veel problemen-> ze sneed zichzelf (zoals ik al vertelde in mijn vorige topic) dat is geluk ongeveer voorbij maar nu heeft ze anorexia en ik heb nog een vriendin (Lotte) en wij zijn eigenlijk zo een hecht groepje met ons 3 maar zei heeft het enkel aan Lotte verteld en Lotte dan aan mij. En zij weet dus niet dat ik het weet maar als ik zo probeer signialen te geven dat ik het weet negeert ze mij en de laatste tijd babbelt ze bijna nooit meer en schermt zich van iedereen af (ze zicht heel de tijd op haar telefoon) ik denk echt dat het niet goed met haar gaat? Wat moet ik doen?

2 reacties

Ze heeft trouwens ook achter haar rug tegen Lotte zitten vertellen dat ze me haat en ik heb het daar met haar over gehad ik heb effe ruzie met haar gehad en dan was het weer goed en nu negeert ze mij weer en begint het weer opnieuw terwijl ik echt normaal/ super vriendelijk tegen haar doe ?
Reputatie 7
Badge +19
Hoi,

Het zou best kunnen dat jullie vriendschap nu wat minder loopt door haar problemen. De 'haat' die jij voelt, kan heel goed komen door haar problemen en niet uit haarzelf komen. Dat is moeilijk te bepalen.

Ik heb voor jou 3 sites die info bevatten die je kunnen helpen. Dit gaat over wat je als 'naaste' kan doen bij een depressie, zelfbeschadiging en een eetstoornis. Wellicht heb je er wat aan.
https://www.omgaanmetdepressie.nl/iemand-steunen
https://www.zelfbeschadiging.nl/handvatten-voor-het-omgaan-met-zelfbeschadiging-2/
http://www.proud2bme.nl/Artikelen_voor_ouders/Hoe_help_je_iemand_met_een_eetstoornis

Misschien kunnen jullie met z'n drieën een keer rustig praten, maar probeer het niet te forceren. Misschien zijn er zwaardere dingen aan de hand waardoor ze zo reageert.

Probeer het ook niet persoonlijk op te vatten dat ze jou niet in vertrouwen heeft genomen. Zoiets vertellen is gewoon heel erg lastig en misschien floepte het er per ongeluk uit bij Lotte en durft ze het verder niet te vertellen. Nogmaals: je weet het niet.

Gr. Pin

Reageer