Vraag

Praten over snijden

  • 6 March 2018
  • 4 reacties
  • 138 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hi,

Ik heb een vraagje. Zijn er sites waar je met andere mensen kunt praten die zichzelf ook pijn doen? Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet uitleggen, maar ik kan er met niemand anders over praten en ik wil er zo graag over praten. En er is niemand je je meer begrijpt dan iemand die in hetzelfde schuitje zit of heeft gezeten.

4 reacties

Hoi 123meisje,

Ik heb zojuist even wat sites voor je opgezocht, en de meeste zijn alleen maar met professionals. Maar ik heb ook een site gevonden genaamd LSZ: Landelijke Stichting Zelfbeschadeging. Daarbij zeggen ze dat je ook met lotgenoten kunt praten. Ik weet niet of het een betrouwbare site is, want ik had er nog nooit eerder van gehoord en heb er dus ook nog nooit gechat.

Ik weet eigenlijk verder geen sites waarbij je met andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt mee kan praten, behalve de Kindertelefoon. Ik doe mezelf ook pijn, en wanneer ik de topics en reacties hier lees merk ik ook dat zij veel meer weten waar ik mee te maken heb dan wie dan ook. Zelfs beter dan een psycholoog.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

~ meisje zonder stem
Hoi, misschien heb je ene goede vriend/vriendin waarmee je er over kan praten. Ik snij mijzelf ook wel eens en ik heb het vertelt aan mijn vriendje en een goede vriend van me die het zelf ook heeft gedaan

Xx mij
Hoi !

Ja , het is waar dat het uiterst moeilijk te begrijpen is als je het zelf niet mee(ge)maakt (hebt) . Het is ook heel positief om er over te praten , je eerste stap is toch wel gespecialiseerde hulp (zoals een psycholoog ) vinden om jou te helpen stoppen .

Als je in je nabije omgeving niemand kent (waarvan je weet dat ) die het doet , dan kan het inderdaad ook fijn zijn online te chatten met iemand . Denk bv. aan fora zoals https://forum.zelfbeschadiging.nl/ of https://www.zelfbeschadiging.be/ .
Wel moet je er zeker voor zorgen dat dit geen trigger voor jou wordt ! Als het jou helpt om erover te praten met anderen die hetzelfde meemaken kan dit zeker , maar zorg dat je niet (onbewust) aangezet wordt om het juist nog vaker te doen !
Probeer het vooral te stoppen , you can do 🙂

Succes !
Groetjes , Lot
Hoi!
Ik doe ook aan zelfbeschadeging. Ik er is te veel in mn leven om er van af te kicken. Maar ik ken iemand op t internet die ik 100% vertrouw. Ik heb dr ontmoet op en game en sinds dien skypen we heel veel, appen we heel veel, gamen we met elkaar (oke, we skypen tijdens het gamen) en nog heel veel andere dingen.
Zij is ook gepest en deed aan zelfbeschadeging, maar ze is 1 van mn 3 vertrouwenspersonen:
1. Die internet vriendin waar k het net over had.
2. Een Belgische vriendin met een kinderpsycholoog als moeder (deze belgische vriendin zit in mn squad)
3. Paarden en pony's hehe.

Maar mijn punt is: zoek een vertrouwens persoon die je heeeeeeeeel goed vertrouwd. Of bel of chat met de kindertelefoon.

You can do this!

Xx
Alli

Reageer