Vraag

Nu ben ik klaar ik wil dood


  • Anonymous
  • 0 reacties
Ik snijd me al een tijdje. Zoals ik al eerder had geschreven, perfect leven maar depri en snijden.. ik wil dood. Nee t boeit me niet dat mensen van me houden. Het boeit me niet dat ik een mooi leven heb en toekomst. Ik haat mn school. Ik hoor daar niet thuis, de school waar ik echt naar toe wil daar mag ik niet naartoe. En gister is t shcaamendste ooit gebeurt. Ik voelde me de hele dag depri. In de avond had ik een feestje, ik dronk, drinken en depri zijn laat me domme dingen doen. Iemand liet een biertje vallen, dus ik ruimde t op, toen pakte ik een scherf, en sneed mn arm open. Ik rende naar de wc want het bloede best hard (ik hd dit niet geplanned) toen kwamen mensen binnen en zagen het. Nu weet iedereen het. Ik voel me zo een erge aandachtshoer. Ik heb net oprecht een bak paracetemol gepakt en wou t doorslikken om te od en maar toen zocht ik t op pp internet en dat zijn niet de makkelijkste pillen pm
Mee te oden. Overmorgen moet ik ook voor de eerste keer naar de therapeut. En morgen heb ik school. Ik wil dood. ik ben hier zo klaar mee. Ik zie zowieso geen toekomst voor mezelf. Ik heb al een ballon op mn hand getekend, dus als ik er morgen nog ben, help me dan alstjeblieft.(tekst aangepast door de kindertelefoon ivm forumregel 9 - Mariska)

21 reacties

Lieve annomc,

Pleeg alsjeblieft geen zelfmoord, dit klinkt cliché sorry. ik vind het vreselijk voor je dat je je zo voelt.
Ik snap waar je doorheen gaat, want ik heb dit zelf momenteel ook.
Ik zie mijn leven bijna als vechten, maar momenteel probeer ik twee dingen, die helpen voor mij.
Schrijf alles eens op, hoe je je voelt, wat moet veranderen, wat je afschuwelijk vindt enz. Zelf ben ik erbij creatief gaan doen en dat hielp. (Verven,tekenen of iets knutselen)
Een pot of glas pakken, die helemaal versieren en vervolgens elke dag 1,2 positieve dingen in te gooien die je die dag deed. Dit kan heel klein zijn, maar wat je misschien een beetje gelukkig maakt.
Snijden, ik ken het. Probeer the butterfly eens. (Geloof dat het zo heet) je tekent een vlinder op de plek waar je wil snijden en je zet er een naam bij van een persoon van wie je houdt. Als je de vlinder wegwrijft of weer gaat snijden, gaat de vlinder dood.
Dan misschien een cliché puntje, maar praten. Zelf kan ik dit niet, het wil niet. Maar zoals jij je nu voelt, en je vindt het lastig om naar je ouders te gaan. Kun je op Google: 113online zelfmoord opzoeken. Je kunt dan anoniem naar de crisislijn bellen of chatten.
Heb je goede vrienden, een mentor of vertrouwenspersoon op school? Misschien kun je daar ook langs gaan? Je kunt dan alles op een briefje leggen en het aan hun voorleggen, je mentor of vertrouwenspersoon mogen niks doorvertellen en alles eruit gooien lucht op!
Probeer anders te praten bij je therapeut, waar heb je last ban hebt en misschien: 'ik wil even wat kwijt.' En Dan met behulp van een briefje, lukt het.
Succes! Niet opgeven, want je kan het!
Liefs worldmap
ik wil ook het liefts dood
maar op een rustige niet pijnlijke marnier
helaas zijn dat ook de moeilijkste manieren vaak omdat het dan vaak om pillen gaat die je niet zomaar kan krijgen
ik doe ik mezelf erg graagpijn zoals slaan en hoofd stoten
heb mezelf vaak genoeg blauwe plekken gegeven
@worldmap lief dat je dit zegt. Ik heb wel vrienden maar ik haat praten. Ik haat mijn school. Ik wil met mn ouders praten tuurlijk, maar ja ik wil t ook weer niet. Ik ben echt klaar ik wil proberen wat je zegt echt waar maar ik ben zo een persoon die zig daar niets van aantrekt. Het boeit me niet of die vlinder doodgaat. Ik zou vergeten om complimentjes te schrijven. Maar alsnog bedankt.
@candyyp als je wil praten, mag dat altijd...
Hey,

Pleeg geen zelfmoord! Sorry, hoe erg ik het oprecht vind wat je voelt, wat je hier opschrijft klinkt wel een beetje arrogant. Ja, jouw leven is kut, maar zelfmoord plegen heeft niet alleen maar invloed op jezelf, sterker nog, het heeft meer invloed op je omgeving dan op jou. Als jij zelfmoord pleegt, ben jij overal vanaf, maar je familie heeft verdriet voor de rest van hun leven. Jij kan dit overwinnen, van dit gevoel loskomen en een fijn leven leiden. Daar heb je nu niks aan, maar het is wel een mooie gedachte om je aan vast te houden. Je kijkt naar de verkeerde dingen. Focus je op de positieve dingen. Haal hoop uit kleine dingen, hoe klein ze ook zijn, ze zijn de moeite waard.

Je gaat naar een therapeut. Echt super dat je daarheen gaat! Als je daar niet heen gaat, dan kun je niet zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Je hebt zoveel kansen, maar je hebt maar 1 leven. Ga er zuinig mee om.

Als het je niet boeit dat mensen van je houden, dan kan het je vast ook niks schelen dat mensen je als een aandachtshoer zouden zien? Of wel? Gebruik die haat en zet het om in iets positiefs, gebruik het in jouw voordeel! Het gaat er niet om wat zij van je vinden, maar wat jij van jezelf vind. Jij weet wat je redenen zijn. Je probeert te stoppen, je zet jezelf in, you can do it!

Goed dat je jezelf afleid met bijv. een feestje. Als je zelf weet dat drinken niet handig is, is dat idd iets wat je beter achterwege kan laten. Houd je grenzen goed in de gaten en respecteer ze.

Lieverd, je kan er niet altijd iets aan doen dat je je rot voelt. Jij vraagt hier niet om, het is sowieso niet jouw schuld en je bent alles behalve een aandachtshoer. Jij bent het waard te leven en je bent het waard gelukkig te zijn. :)

Gr. Pin
@candyyp als je wil praten, mag dat altijd... Praten heeft geen zin meer
@pin ja ik weet het is inderdaad arrogant. Maar ik vind dat ik moet leven omdat ik wil leven. Ik weet dat ik mensen kwets en ja dat kwetst mij nogmeer alleen ik heb elke dag pijn, elke dag probeer ik niet voor de trein te springen die voor me stopt. Elke dag probeer ik niet dat mesje in mn pols te doen maar het lukt niet. Ik heb zo veel pijn. En niet eens zulke goede redenen. Ik voel me gewoon zo kut, ik weet niet waarom. Ik kan natuurlijk soms lachen, dus ik probeer aan die momenten te denken, alleen als ik daar aan denk dan denk ik door en aan de momenten erna (die zijn namelijk zo kut) ik wil me gewoon niet meer kut voelen. Ik wil vooral niet meer naar school daar ben ik al helemaal klaar mee. Ik haat mijn school. Ik heb geen school vrienden. Ik zit alleen op deze school omdat ik niet naar een andere mag van mijn ouders. Ik voel me niet oke.
ik ben ook alleen hoor ik heb ook niemand zelfs me ouders niet die laten me toch weg rotten in mijn kamer
Lieve schat je bent het waard om te leven laat andere lekker denken wat ze denken zelfmoord is niet de oplossing ik weet hoe je je voelt je bent niet alleen. Hoe zullen je ouders denken dat je zonder een voor hun merkbare reden zelfmoord hebt gepleegd. Voor alles is een oplossing. Ik weet dat het Soms nutteloos is want ik heb ook wel een keer bijna voor een trein gesprongen. Srry voor het warrige antw?be strong???❤️?
hi,
Ten eerste vind ik het super knap dat je al een therapeut hebt gevonden en ik hoop dat dit werkt voor je. Wat de rest betreft, probeer de tijd uit te zitten. Dan kom je steeds meer positieve dingen tegen om voor te leven. Zeker als het traject met je therapeut dadelijk eenmaal loopt, zul je zien dat je leven het waard is, want precies zoals je het zegt: Je leven is mooi. Je moet het alleen even leren te zien. En dat gaat je echt lukken!
Als je depressief bent, raad ik je wel in om in ieder geval een beetje minder te drinken dan je normaal zou doen eigenlijk, maar daarin kan ik je niks verbieden natuurlijk!

ik hoop dat je hier wat aan hebt. Ik ben er voor je!
mvg,
Anonieme Kip
pff Posivtif leventje betaat niet meer dat is ver zoeken zeg
Dit komt misschien onaardig over maar ik vind 't echt niet kunnen als je jezelf gewoon in het openbaar opensnijd? Dan komt het wel een beetje over alsof je aandacht zoekt. Ik kan het wel begrijpen dat je aandacht wilt en dat je wilt dat mensen begrijpen hoe je je voelt maar doe het dan niet op deze manier. Praat met iemand en je komt er uiteindelijk wel overheen. Wat je nu voelt duurt niet voor eeuwig. Er zijn mensen die het VEEL erger hebben dan dat jij het hebt maar die gewoon niet opgeven en met een glimlach door het leven gaan. Dit komt misschien hard over maar dit is wel gewoon de waarheid.
Hey @annomc,
in jouw ogen is leven niet leven meer, maar overleven.
Elke dag vraag je je af wanneer dit stopt en niet óf je de dag nog doorkomt.
Positief staat niet meer in jouw woordenboek, vooral omdat je nergens meer om geeft.
Het lijkt alsof de wereld een put is geworden waar je in zit en er niet uit kan. De put lijkt eindeloos, omdat alles donker en ellendig is. (Zo denk ik dat jij je voelt; ik zeg niet dat dit 100% waar is, want jij voelt je op je eigen manier)
Maar wat als er licht zou schijnen? Dan zie je dat er wel degelijk een eind is in die o zo diepe put.
Op een of andere manier heeft die mindset me houvast gegeven.
Elke keer wanneer ik weer ik die rotput viel, voelde ik een stem die zei: overeind jij.
Elke keer wanneer ik die schaar in mijn hand vasthad, voelde ik door dat kleine lichtpuntje een kracht die me tegenhield
om niet door de grote ader te gaan.

Een poosje geleden ontmoette ik een meisje op school via een vriendin. Ze zat in een andere klas, maar door een paar gezamenlijke activiteiten van school, leerde ik haar kennen.
We mochten elkaar en spraken af. De tweede keer dat we afspraken, braken we beide onze 'geheimhouding' en vertelden elkaar over onze knopen in de touwen.
We sneden allebei.
We huilden allebei.
We wisten op dat moment, dat we elkaars houvast waren.
We hebben urenlang achter elkaar gepraat over alles wat ons zwaar valt. Dat alles te veel is.
We voelden allebei zo'n opluchting en zo'n gevoel van thuiskomen.. We waren beide een eenling. We zagen dat iedereen op school (voor zover we iemand ontmoet hadden) een masker aan het dragen was en niemand eens 'echt' was.
Behalve wij twee. Wij durfden het weg te trekken. We hadden elkaar gevonden.
En op dat moment sprong dat lichtpuntje aan, als een lampje dat er eigenlijk al de hele tijd was, maar die nooit opgemerkt was.
We hadden nog steeds onze donkere momenten en tijden, maar die steun maakte veel dingen lichter, letterlijk en figuurlijk.

Daarom hoop ik heel erg voor jou, dat jij dat lichtpuntje ook vindt en dat je er veel steun uit kan putten.
Je kan het, annomc.

Groetjes, imhere4u
@IMHERE4U , wat fijn dat je iemand heb gevonden die precies voelt zoals jij je voelt , iemand waarmee je de hele wereld mee aan zal kunnen,
Ik ben super jaloers op jou!
momenteel zit ik al in 4de klas van mijn school en alles is super slecht.
ik heb 1 vriendin op school maar ik heb het gevoel dat ze niet echt een vriendin is maar een beetje een hou vast ( dat klinkt gemeen maar zo bedoel ik het totaal niet)!
Veder heb ik ook een andere vriendin maar zei vind het belangrijker om veel vriendinnen te hebben dan mij.

Ik voel mij eigen heel erg eenzaam
heel erg.
ik doe er alles aan om nieuwe vriendinnen te maken maar het lukt niet.
niemand wil mij , niemand wil met het 'eenzame leilijke gepeste kleine meisje' omgaan
Ik wil dood (klinkt hard maar ik weet niet hoe ik het zachter zal moeten vertellen) maar ik durf het niet.

Ondanks dit vind ik je berichtje prachtig en zat ik met een huil hoofd weer te lezen , het heeft me beetje hoop gegeven

Gr Noa
- Onnodige quote verwijderd -

Lieve @Noaatje123,

Ik heb ook een periode gehad waarin ik me heel erg eenzaam heb gevoeld. Een soort sluipende kou, zoals ik het noem.
Maar sinds ik weer wat warmte heb gevonden bij mensen, door mijn 'persoonlijke negatieve barriere' te doorbreken, gaat het beter met me.
Ik dacht ook heel lang dat niemand me wilde hebben en dat ik voor niemand goed was. Maar dat was helemaal niet waar het om ging.
Ik hoefde op dat moment eerst mezelf goed vinden, in plaats dat anderen dat maar moesten doen. Ik probeerde mezelf stukje
bij beetje op te krikken en mezelf niet meer de grond in te praten. Nu zie ik die periode als donker, waarin mijn zelfbeeld totaal naar beneden was gedonderd en kapot gesprongen op een koude, kille vloer. Ik hoop dat jij dit ook in begint te zien, Noa, want je bent het echt, echt waard.

Imhere4u

Reageer