Is zelfmoord laf?

  • 21 December 2017
  • 13 reacties
  • 690 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo,

Ik heb nagedacht en ik zou zelfmoord willen plegen.
Maar toen bedacht ik me: hoe zouden anderen reageren?
Zouden ze me stom vinden?
Want mijn redenen om zelfmoord te plegen zijn niet heel erg.
Alleen ben ik in de war, ik begrijp niets meer.
Ik zie het leven na mijn 20ste toch niet voor me:
Ik moet nog uit de kast komen
Ik moet nog socialer worden
Ik moet nog betere cijfers halen
En ik heb ruzie met mijn ouders.
Ik zie me als kluizenaar zonder vrienden later.
Als het leven rot is is zelfmoord slecht, maar soms ook goed.
Wat zouden jullie denken als een vriend zelfmoord pleegt?

Wat vinden jullie van zelfmoord?


13 reacties

Hoi!

Ik vind dat niemand zelfmoord zou moeten plegen. Iedereen verdient het om te leven en gelukkig te zijn. Zelfmoord is niet laf. Het doet heel erg veel pijn, mentaal en fysiek, en je moet er veel moed voor hebben. De kans dat het van de eerste keer lukt is niet gegarandeerd.

Het klinkt heel zorgwekkend hoe jij je nu voelt. Zelfmoord is echter nooit de oplossing. Mensen gaan je niet stom vinden als je zelfmoord pleegt. Ze gaan het waarschijnlijk niet begrijpen, en gaan heel erg in de war zijn en misschien zich zelfs schuldig voelen.

Er staan een paar dingen op je to-dolijstje, zoals uit de kast komen en socialer worden. Socialer worden is nu niet bepaald één van mijn specialiteiten, en met uit de kast komen heb ik ook geen ervaring.
Die betere cijfers gaan halen gaat volgens mij alleen lukken als je je problemen hebt opgelost, zoals die ruzie met je ouders. Dalende schoolresultaten zijn vaak een symptoom dat er iets niet goed zit in je privéleven, dus om betere resultaten te gaan halen, los je die problemen best eerst op, zodat je je hoofd weer vrij hebt voor school.

Als een vriend zelfmoord pleegt zou ik er helemaal kapot van zijn. Ik heb een vriend die heel dicht bij zelfmoord heeft gestaan, gelukkig gaat het daar nu al een hoop beter mee, maar het zit nog steeds wel in mijn hoofd. Wat als hij die keer iets verder was gegaan, dan was ik nu één van mijn beste vrienden kwijt. Die gedachte wil ik zo snel mogelijk uit mijn hoofd zetten.

Ik denk dat je moet beginnen met de ruzie met je ouders op te lossen. Uit de kast komen gaat beter gaan als de relatie met je ouders positief is.

Het kan ook helpen om aan je mentor of iemand van school uit te leggen waarom je schoolresultaten dalen. Als ze op school weten dat je met wat problemen zit waardoor je je minder goed kunt focussen op school, kunnen ze al veel meer begrip voor je opbrengen. Ze kunnen je ook helpen met je schoolwerk en eventueel tips geven hoe je de ruzie thuis best aanpakt.

Het kan ook helpen je hart even te luchten bij een persoon. Zie je het zitten om eens te chatten of bellen met de KinderTelefoon? Je bent helemaal anoniem en je kunt er veilig heel je verhaal kwijt. Je telefoonnummer e.d. zijn niet zichtbaar, dus je hebt helemaal niets te verliezen.

Hier is nog een linkje dat jou kan helpen: https://www.113.nl
Dit is de zelfmoordpreventielijn. Zij kunnen jou ook helpen en zijn nog meer gespecialiseerd in zelfmoordgedachten. Dit kan je heel erg helpen.

Geef de moed niet op! Wat er ook gebeurd, het kan altijd beter worden, ook al zie je het even niet meer!

Groetjes
x
ja, ook al zeggen mensen dat het niet laf is en dat het veel vergt om iemand tot dat punt te brengen vindt ik het wel laf. Het ontnemen van je leven is de snelste manier om aan de pijn en verdriet te ontkomen. Maar dan vraag ik je is het wel waard? is het wel de beste manier om aan die ellende te ontkomen? geef je het op zonder verzet?
Het antwoordt dat je kan geven is nee
Met de juiste motivatie en de juiste inzet kan je van alles bereiken (behalve wereldovername)

dus denk er over na, bel desnoods een hulplijn of spreek met een psychiater als het moet....en als je nog steeds denkt dat zelfmoord de oplossing is dan ben je zwak. Zwakte moet je niet tonen, niet in het gezicht van het leven. Nee je moet je beste kanten tonen. Laat zien dat je sterk bent. Sterker dan iedereen.

ik hoop dat je die gedachtegang kwijt zal raken en verlies nooit de hoop

groeten,
random internetganger
Bedankt voor de reacties.
De to-do list kan ik nooit voltooien, daarom ben ik bang voor de toekomst.
Maar als ik zelfmoord pleeg ben ik bang dat ze dan boos worden.
Ik weet ook niet wat er mis is met me, maar ik weet het niet.
Hoi,

Ik vind zelfmoord plegen iets waar heel veel moed voor nodig is. Je bent een sterk persoon als je op dat punt bent gekomen, want het feit dat je zoveel hebt moeten doorstaan dat je nu aan zelfmoord denkt, is heel heftig. Zelfmoord plegen is namelijk zo ongeveer het moeilijkste om te doen. Je eigen leven beëindigen, dat is echt moeilijk. Zelfmoord is moeilijk. Het is alleen niet de juiste oplossing. Je eigen leven beëindigen... Pfff, dat is erg heftig! Ook al zit je diep in de put, zie je alle dingen die je wilt/moet doen als een berg voor je, je komt er wel doorheen. Zoek een andere weg, niet over de berg, maar langs de berg, of de tunnel in de berg. Er is altijd een andere mogelijkheid! Zelfmoord is niet laf. Uitkomen bij zelfmoord, betekend dat je moedig genoeg bent geweest om de andere opties te passeren, dat je moedig genoeg bent geweest om te denken aan het leven, de betekenis van jouw leven.

Het enige wat nog moediger is, is niet opgeven. Want ja, zelfmoord is opgeven. Zelfmoord is stoppen, de stekker eruit trekken. Voor de berg op de grond gaan zitten en wachten tot de berg weggaat. Je bent pas echt sterk als je aanpakt wat er mis gaat. Als je bereid bent die opties te zien en daar aan te werken. Je hoeft het niet meteen te kunnen, het hoeft niet meteen goed te gaan, als je maar niet opgeeft! Doorgaan! Doorgaan! Er komt een betere dag! Over 24 uur is de aarde weer gedraaid en kun je opnieuw beginnen. Een schone lei, iedere dag. De zon komt op en biedt jouw de mogelijkheid alles opnieuw te bekijken. het enige sterker dan angst is hoop, hoop op een goede, nieuwe dag.

Zelfmoord is niet laf, maar het is ook niet de oplossing. Het leven is het waard.

Gr. Pin
hey!

een tijdje geleden dacht ik zelf ook na over zelfmoord maar k probeerde altijd te denken aan de mensen die om me geven. Ook probeerde ik dus een beeld te maken als ik begraven zou worden. zo kon ik goed zien wie er wel en wie er niet om me gaven.

Wat ook helpt is om te kijken bij studies. maakt niet uit hoe oud je bent. je kan zo kijken of iets je leuk lijkt en of je misschien die studie wilt gaan volgen. op die manier kan je al een beter beeld schetsen voor je toekomst!

Oja die slechte cijfers.... de enige persoon die wat aan die cijfers kan doen ben jij!! ben je je nou echt rot aan het werken voor school dan moet je misschien een niveautje lager gaan doen wat niet erg is hoor! Sommige mensen houden zichzelf ook voor de gek. die zeggen dan tegen iedereen dat het goed gaat op school terwijl dat niet zo is. en mocht je niet veel voor school doen zeg dat dan ook eerlijk tegen je mentor als hij/zij er naar vraagt! Mocht je nou niet weten hoe je het beste kan leren dan moet je hulp zoeken bij een docent of je mentor!!

ik hoop dat je hier wat aan hebt!!
xx Day
Laf is het niet.
Het lijkt mij erg lastig om die keuze te maken en het uit te voeren, maar het valt niet te bewonderen.

@Lemac,

Is er iemand die jou hiermee kan helpen?
Erover praten lijkt mij een goed begin.

Bang zijn voor de toekomst is OK, maar de toekomst is op zich zelf niet slecht.
Dit is voor mijn doen te optimistisch, maar of de toekomst goed of slecht uitpakt, jij kunt daar zelf ook voor zorgen.
En anders helpen anderen daarbij.

"Wat zouden jullie denken als een vriend zelfmoord pleegt?"
Ik zou geschokt zijn, want zo ver ik weet staan zij er beter voor.
Voor hen kan het het idee van een oplossing zijn, maar zo zie ik dat niet.
Bedankt, nope niemand kan mij helpen.
Alleen online vrienden en daarvan heb ik er echt weinig.
Ik wou er over praten met 1 iemand online.
Maar die begon mij ui te schelden, die heb ik geblockt.
Je zegt dat niemand je kan helpen. Dat vind ik heel jammer om te horen, maar volgens mij zijn er nog steeds opties.

Eerst even over die onlinevriend. Je hebt helemaal gelijk dat je die geblokkeerd hebt, als die je begint uit te schelden. Heel respectloos van die persoon.

Je kunt nog geholpen worden. Jij praat graag online. Ik ook, en daarom vind ik dit forum zo geweldig. Je kunt hier personen helpen en geholpen worden.
Chatten of bellen met de KinderTelefoon is ook nog steeds een optie. Zij zijn er voor je, en zullen hun best doen om je zo goed mogelijk te helpen.
De zelfmoordlijn staat ook altijd voor je klaar: https://www.113.nl
Deze linkjes had ik ergens hierboven ook al eens geplaatst, maar ik wilde je er nog even aan herinneren dat ze er voor je zijn. Je hebt nog steeds je mentor op school. Iemand op school die je helpt is ook heel nuttig. Je kunt ook op een leraar afstappen die niet per se je mentor is, maar waar je je goed bij voelt. Een leerlingenbegeleider kan ook nuttig zijn.

Groetjes
x
Ik sluit me helemaal aan bij @100divergent11, er staat altijd iemand voor je klaar. Misschien zijn het ook niet de eerste mensen waar je aan denkt, maar er zijn genoeg mensen in je omgeving bereid je te helpen. Je moet ze alleen binnenlaten.
Gr. Pin
Ik wil niet lullig overkomen maar jij merkt nergens meer iets van na je dood. Als mensen boos worden dan merk jij dat niet meer. Ik snap niet dat je zelfmoord wilt plegen. Spaar jouw goede leven my friend :)

Greetings,
From here ^_^
thx 🙂
Waarom zou je dat doen?! (Ik weet niet hoe oud je bent maar je vast nog heel lang te leven). Bovendien, mensen houden van je. Je had mij bovendien geholpen met mijn probleem (Als je begrijpt wat ik bedoel). Niet doen man. Als je nog steeds gedachtes erover (Als je gepest wordt etc). Zou ik het melden aan je Mentor/docent. Of, als de school niks doet, naar de directeur, of naar de psychiater gaan om mentale hulp te krijgen. Anyway, good luck man :)


-Robin
Haha, thx robin 😛.

Reageer