Vraag

Ik wens dat ik nooit heb bestaan.


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi mensen. Ik ben de laatste tijd steeds depressiever geworden. Ik haat mezelf, krijg flashbacks van dingen die ik wil vergeten en moet over een paar weken door een zware tijd. Kan iemand me uitleggen waarom je zou leven? Waarom je überhaupt nog op deze oneerlijke gruwelijke wereld rondloopt? Ik wil geen pijn meer. Ik wil geen ruzie meer door mijn pddnos (autisme). Ik wil ook gewoon mooi zijn.
Ik wil gewoon dood.
Eenaardigpersoon

49 reacties

Nou ik ben zelf niet depressief maar misschien kan je denken aan wat je later wil worden of een plek op aarde die je graag zou willen zien.

Sterkte
Hoi m34084. Bedankt voor je reactie! Later wil ik graag iets met computers doen, maar daar ben ik niet echt goed in.
Ik heb echt een hekel aan reizen: al die drukte, reistijden koffers enz enz.
Gr. Eenaardigpersoon
Oke ik hoop toch dat het hielp
Bedenk een plek met je fantasie waar je wilt zijn richt het helemaal in (bv in het bos met lampionnen en waar het rustig is) dat is je rustige plek als je je niet lekker voelt ga dan ergens liggen op je rug sluit je ogen en bedenk dat je er bent xx bij mij werkt het hopelijk bij jou ook
Hoi Eenaardigpersoon,

Ik weet niet of je het door hebt, maar je hebt al aardig wat reacties op het forum geplaatst! Je hebt best veel mensen geholpen, zo ook mij!

Ik denk niet dat het hetzelfde is als jouw flashbacks, maar ik zie vaak hele scherpe herinneringen voor me van gebeurtenissen die ik wil vergeten. Wat ik dan doe is even in en uit ademen en aan iets anders denken. Een fijn verhaal maken in mijn hoofd, net als @anoniem.meisje beschrijft.

De wereld is oneerlijk, autisme is oneerlijk, maar zoals jij mij vgm hebt verteld, heeft autisme ook positieve kanten. Ik weet zeker dat jij ze hebt! Ook heb je met jouw ervaringen met jouw autisme mensen kunnen helpen!
Jouw autisme maakt je anders. In een wereld waarin iedereen normaal en hetzelfde probeert te zijn, is het de kunst te ontdekken wat jou uniek maakt!

Je hoeft niet goed te zijn in iets om er je passie van te maken. Als je in jezelf geloofd, dan kom je er wel. Autisten zijn goed met computers! ;)

Waarom vind je jezelf niet mooi? Van wat ik op het forum heb gelezen, vind ik jouw innerlijk prachtig!

Gr. Pin
Hoi Pin,
Sorry dat ik al die tijd niet heb gereageerd. 😞 Wat fijn dat ik je heb geholpen met mijn reactie. Zoals je weet is deze wereld erg hard. De eerste indruk is altijd het uiterlijk en nooit het innerlijk. Hoe aardig je ook bent, dat maakt op het eerste gezicht niet uit. Dat is een nadeel, maar ook een voordeel omdat je aan mij niet kan zien dat ik autisme heb. Het is helaas wel iets om rekening mee te houden om misverstanden te voorkomen.
Wat ik niet mooi aan mezelf vind dat zijn een heleboel dingen, maar het is vooral dat ik klein ben en te dik. Ik ben namelijk ongeveer 1 hele kop kleiner als de rest van mijn klas. Mensen zeggen wel tegen mij dat ik niet te dik ben en dat je goed bent zoalsje bent bla bla bla... maar ze hebben het fout. Dat hele bmi verhaal vind ik maar onzin. Mijn ouders hebben bv allebei een beetje en buikje, en zeggen tegen mij dat ik ook veel meer en vaker moet eten zoals mijn broer. Hij eet zelfs s avonds brood, terwijl ik aan 2 sneetjes s' oochtends en 2 s' middags genoeg heb.
Het nadeel is een beetje dat ik op het vso zit met mensen die allemaal goed zijn met computers. Ik wil dat ook wel kunnen, maar de echt goede mensen (zegmaar de nerds die bij Microsoft of Apple werken) die zitten al vanaf hun 10e 24/7 achter hun pc te klooien. Van mijn ouders mag dat natuurlijk niet. Bovendien heb ik ook niet echt geld om een betere pc te kopen zoals de andere jongens in mijn klas, want ik krijg super veel stress van een baantje dus doe ik dat liever niet. Mijn ouders hebben mij 2 jaar lang lopen pushen voor vanalles, maar toen ik er een eind aan probeerde te maken hoeft het niet meer zo nodig.
Gr. Eenaardigpersoon
Hey eenaardigpersoon
Ten eerste sorry dat ik zoo lang ofline ben geweest ik was m'n wachtwoord vergeten?.
Ik ben ook niet echt de grootste en ik vind mezelf echt te dik. Mijn ouders hebben ook wel een buikje, mijn moeder en oma zeggen altijd 'je moet wel goed op je gewicht letten en op wat je eet he!' Dat is pas vervelend. Je moet echt niet tegen je wil eten dat is heel slecht zeg dat ook tegen je ouders en zeg dat je genoeg hebt aan wat je nu eet. Ga alsjeblieft niet weg want het lost je problemen niet op denk aan je ouders, hoe zouden zij zich voelen als jij ineens zelfmoord pleegt. Ik weet dat het waarschijnlijk niks helpt zoals bij mij maar denk er goed overna want ook wij willen jou niet kwijt, je bent een uniek puzzelstukje van de wereld❤️
-xxx-
Hey,

Waarschijnlijk beseften jouw ouders hoe moeilijk jij het hebt en pushten ze jou daarom. Waarschijnlijk hangen er nog meer misverstanden in de lucht. Misschien dat het kan helpen een lange brief te schrijven of een keer serieus te praten?

Je hebt laatbloeiers, in alles. Ook in de computer industrie. Juist omdat je autisme hebt, ben je hier heel erg sterk mee. We zijn goed in patronen ontdekken en fouten in patronen ontdekken. Dat is erg handig!

Het hele bmi ding is niet geheel onzin, maar ik snap dat wanneer je met (bijvoorbeeld) 1 kilo meer je overgewicht hebt en je bmi zegt "je hebt gezond gewicht" dat je er dan iets aan wilt doen. Ik zit zelf ook niet helemaal lekker in mijn vel en ik wil ook afvallen. Mijn familie is eigenlijk best dik, dus die zeggen ook meteen van "moet je niet eten?". Ook daar bestaan misschien misverstanden over. Probeer ze uit de wereld te helpen!

Je komt er wel! Ik heb vertrouwen in je!

Gr. Pin
Hoi iemand13op13aarde
Bedankt voor je reactie! Natuurlijk zouden mijn ouders zich ontzettend rot voelen, maar het is dan ook kinda hun schuld. Zij willen dat ik blijf leven, zij hebben er voor gezorgd dat ik besta, zij willen dat ik veel eet. Weet je wel niet hoeveel geld je bespaart als je geen kinderen hebt. Bovendien ben ik niet het enige kind dus ze hebbem best wel wat 'reserves'.
Ik zie de wereld niet echt als een puzzel. Mensen komen en mensen gaan. Ook hier op dit forum. Daarom zullen er vast genoeg mensen zijn die hetzelfde als ik of het misschien wel beter doen. Zo is het ook in de wijde wereld.
Als ik dood ben, dan ben ik wel degelijk van mijn problemen af. Het zou toch gewoon heerlijk zijn om ergends onder de grond te liggen. Uiteindelijk overkomt het iedereen. Conclusie:het leven is zinloos.

@Pin mijn ouders pushten mij vanwege de middelbare school. Ik zou namelijk naar Berlijn gaan en dat soort dingen. De bedoeling was dus ook dat ik zou wennen aan een grote stad. Het heeft me alleen maar kapot gemaakt. Nu ze hebben gemerkt dat ik het niet kan, doen ze het niet meer. Ik snap daarom ook niet helemaal waarom ik een brief zou moeten schrijven of een gesprek hebben.
Ook mensen zonder autisme zijn goed met computers. Het is misschien een voorsprong, maar bij mij niet zo'n hele grote. Ik kan amper HTML of JAVA script. Ook met cmd ben ik niet heel erg goed, maar ik denk wel beter dan de gemiddelde computergebruiker.
Hoi,

Ter info; een graf en een begravenis zijn ook echt kapot duur. Bij zelfmoord wordt niks vergoed. Dus eigenlijk is jouw argument over het geld niet helemaal terecht.

Je zou een brief kunnen schrijven of een goed gesprek hebben om te delen wat je hier deelt en om meer begrip te creëren. Dit ook zodat ze je niet nog een keer pushen en ze naar je luisteren.

Nou oké, dan word je geen computernerd, je kunt nog steeds gemakkelijk de ICT in!

Gr. Pin
Hoi Pin.
I dont care wat ze met me doen. Al dumpen ze me ergends in de zee.

Ik vind het echt eng om een brief te schrijven. Een goed gesprek gaat hem al helemaal niet worden. Het gaat ook niet helemaal goed met mijn moeder (wilt vaak alleen zijn, gesprekken met een psycholoog) dus daar maak ik me een beetje zorgen om.

Ik vind het leven gewoon zo ontzettend zinloos. Waarom moet ik leven? Waarom belt iemand de politie als ik zeg dat ik zelfmoord wil plegen? Waarom probeert de treinmachinist te remmen als ik op heg spoor sta? Waarom zijn er mensen die naar binnen worden geduwd als ze in een raam staan, en naar beneden kijken?

Weetje, ik haat gewoon de wereld. Zó erg dat ik er niet meer wil zijn.

Doordat ik niet mooi ben, en gewoon dom en autistisch haat ik mezelf. Ik denk vaak na over snijden, alleen ik wil absoluut niet dat iemand er achter komt. Daarom heb ik het nog niet gedaan.
Gr. Eenaardigpersoon
Hoi!

Ik vind het heel erg om te horen dat het niet goed met je gaat! Maar ik wil toch even iets zeggen dat misschien helpt. Een van de populairste meisjes bij mij op school is al 4jaar (!!!) een koppel met een van de "lelijkste" jongens bij mij op school. ZeIf zegt zelf dat uiterlijk voor haar niks uitmaakt, maar dat het gaat om het innerlijk.

Ja, veel mensen mensen kijken alleen naar het uiterlijk. Maar deze mensen worden niet gelukkig (ervaring van mn ouders) De mensen die wel naar het innerlijk kijken zullen ontdekken hoe leuk je bent en je accepteren zoals jij bent.

We leven idd in een zeik wereld. 100% mee eens. Er zijn altijd mensen die je kapot proberen te maken. Soms zijn dat de mensen die je het meest vertrouwde. De vraag is of jij je daar door laat beïnvloeden.

Als het even niet meer gaat omdat je verdrietig bent, kan je altijd nog bellen met de kindertelefoon. Gwn even je hart luchten kan enorm helpen. Je hoeft niet zenuwachtig te zijn want het is 100% anoniem

Heel veel sterkte!?
Groetjes Anny
Owja. Ik heb mezelf ook een tijd gesneden. Ik kwam erachter dat het niet de oplossing was.. Chocolade daar in tegen.is veel beter en gezonder (er zit een stofje in dat je gelukkig maakt)?

Begin er alsjeblieft niet aan. Het is zo slecht voor je en je gaat je er alleen maar slechter door voelen!

Groetjes!
Xx
Hey,

Heb je ooit hulp gezocht voor je problemen? Dit lijkt me het moment om naar je huisarts te stappen.

Je kunt ook samen met de huisarts met je ouders praten. Dan heb je er iemand bij zitten die jou kan helpen tijdens het praten.

Waarom je zou gaan praten? Om je situatie leefbaar te maken. Want dat is de oplossing; zorgen dat jij weer kan en wil leven. We gaan niet opgeven!

Ik ben blij dat je iig iets hebt wat je ervan weerhoud te gaan snijden! Snijden is echt heel slecht!

Mensen bellen de poltie, remmen af en trekken je weg, omdat je anders dood zou gaan. Ze willen dat je blijft leven, nu jij nog.

Gr. Pin
Hoi Anny, Bedankt voor je reactie! Ik heb nog nooit iemand ontmoet die alleen naar het innerlijk kijkt. (Vgm bestaan die ook helemaal niet.)

Bellen naar iemand van de kindertelefoon wil ik helemaal niet. Bovendien vind ik dat ook SUPER eng. Waarom zouik er met ieiemand over willen praten? Wss zou die mevrouw of meneer wel iets zeggen zoals: ga niet snijden en ga naar de huisarts, en iets van: wat vervelend voor je, maar wees maar niet bang. Het komt allemaal wel weer goed. Mijzelf kennende zou ik never nooit naar de huisarts gaan. Ik wil dat gezeur niet opnieuw.

Ik weet dat snijden slecht is, maar ik denk dat ik dat liever doe dan chocola eten.

Ik voel me verdrietig> chocolade eten>ik wil meer chocola> gigantisch schuldgevoel en zelfhaat> meer behoefte aan snijden.

Dus ik denk niet dat het helpt. :(

@Pin eventjes een beetje 'wat er aan voorafging' verhaal/iets:

Ik ga naar het voortgezet onderwijs. Alles is onduidelijk. Ik word gepest. Ik haal het 1e jaar VWO en ga door naar de 2e. Alles is nog onduidelijker. Thuis word ik gepusht voor vanalles:(EO jongerendag, naar steden als Amsterdam, Groningen, baantje zoeken... dat soort dingen.) Maar die dingen die voor een normaal persoon normaal zijn, geven mij veel stress. Toen was er helaas nog niks bekend over mijn autisme. Eind 2e jaar: ik trek het niet meer en spring bijna voor de trein. Daarvoor dacht ik ook al veel over zelfmoord. Toen moest ik naar de huisarts. Een paar dagen later zat ik bij iemand van jeugdzorg, en toen moest ik naar de ggz (geestelijke gezondheids zorg) daar allemaal vreselijk stomme en nare testen gedaan, en toen is daar pddnos uit gekomen. Daar kwam ik in een soort groep om dingen in een vertrouwde omgeving te oefenen. Een paar maanden later ging ik weer naar school. Nu gelukkig een school die speciaal is gemaakt voor mensen met autisme. Oja: bij het onderzoek stond ook nog .dat ik miss beter havo moet doen. Anyway, ik kwam dus nog net bij de onderbouw, maar na de vakantie ga ik dus naar de bovenbouw. Dus, andere mensen, gebouw, andere lestijden. Daar krijg ik de laatste tijd erg veel stress van.

Die mensen zijn echt helemaal crazy. Vgm is dat gewoon wettelijk verplich ofzo, of ze doen het om het gevoel te krijgen dat ze iemand hebben 'gered'. Op zo'n moment willen ze niet dat je blijft leven. Die mensen handelen uit angst en paniek. Suicidale mensen denken dan: als het nu niet lukt, dan probeer ik het morgen weer. Die zijn dan niet plotseling weer helemaal happy enzo. Die voelen zich zwaar genaaid door de maarschappij (ik spreek hier uit eigen ervaring) en dan voel je je de volgende paar weken zwaar *** omdat je hebt gefaald.

Waarom mag je eigenlijk niet opgeven? Wat is er mis mee als je zegt: jongens, het was een aantal jaren leuk geweest hier, een tijd daarna was het niet meer leuk, ik heb geen nieuwe vrienden gemaakt, ik heb veel geleerd, maar ik ga er maar weer eens vandoor.
Wauw, dat is best heftig.
Ik snap dat stress-op-school gebeuren. Ik heb dat ook. Daarom heb ik een coach die samen met mij alles doorneemt wat er gebeurt en gaat gebeuren. Ze vraagt dingen na bij docenten en regelt dat ik alles weet. Dat helpt enorm.

Wie bedoel je met "die mensen"? Je gebruikt in de ena laatste alinea steeds "die". Ik snap niet wie je met hen bedoelt.

Hoe jij opgeven beschrijft, klinkt niet als opgeven. Opgeven is ermee stoppen omdat je niet geloofd in jezelf. Opgeven is stoppen, terwijl je door kunt gaan. Wat jij beschrijft klinkt zo slecht nog niet. (Behalve als het over zelfmoord gaat, want dat klinkt natuurlijk wel slecht.)

Gr. Pin
Hey Pin,
Wat fijn voor je dat je iemand hebt die uitleg geeft! Op mijn school heb je gewoon een mentor die je alles uitlegt. Dat is ook wel fijn.

Sorry dat ik was vergeten on het er bij te zetten, maar met die mensen bedoel ik de 'real life superheroes', dus mensen die je wegduwen of de politie bellen als je zelfmoord wilt plegen.

Zolang je hart klopt en je ademt kan je doorgaan, met leven. Zoals jij het zegt klinkt opgeven een beetje alsof je ergends geen zin meer in hebt of dat je halverwege wat anders van plan was ofzo. Maar zo is dat niet echt bij mij. Het klopt wel een beetje:ik geloof niet meer in mezelf en heb ook een zelfvertrouwen van bijna niks, maar ik stop niet terwijl ik blij en gelukkig door kan gaan. Ik wil er mee stoppen, want ik ben niet meer gelukkig. Ik wil geen pijn meer. Ik wil niet meer verdrietig zijn. Het is gewoon te veel voor mij. Daarom kan ik niet meer doorgaan.

Denk je echt dat de oplossing is om te zorgen dat mijn leven meer leefbaar word? Ik heb dat hele idee al tijden geleden verworpen. Ik wil geen gezeur meer. ik wil gewoon dood.

(Ik had het in het laatste stukje idd over zelfmoord. ) Klinkt het slecht als ik zeg: ik wil niet meer. Het leven is te zwaar voor mij?
Die real life super heroes handelen denk ik idd in 90% van de gevallen uit eigen belang; er niet mee kunnen leven iemand dood te zien gaan en er niks aan gedaan hebben. Alsnog is het wel een goede daad vind ik.

Kijk, daar ga je eigenlijk de fout in. Je kunt wel blij doorgaan. Alleen zul je dat nog moeten ondervinden. Dat duurt lang, dat is kut, dat kost moeite. Maar het kan. Je maakt het niet af. Je stopt er zomaar mee dan.
Het leven is een banaan
Bananen hebben soms rotte plekken. Als je een banaan hebt met een rotte plek, dan eet je daar om heen of je eet het op. In beide gevallen heb je schijt aan de rotte plek en ga je weer naar het goede stuk toe. Jij bent geen verrotte banaan, je hebt gewoon een rotte vlek. Iedereen heeft een rotte vlek. Je moet er omheen eten; zoek een andere manier van leven waar je wel blij van word. Of eet het op; zet je tanden erin, werk aan jezelf en wordt weer vrolijk. Jij gooit met zelfmoord de hele banaan weg wanneer je iets zwarts ziet. Dat is gewoon zonde.

Het klinkt niet slecht om te zeggen dat het leven te zwaar is. Erkenning is het eerste stuk. Hulp vragen het tweede en vrolijk worden het derde. Jij kunt dit! Jij bent een gezonde banaan met een rotte vlek die jou niet gaat stoppen!

Wat is de oplossing volgens mij? Ik volg het ff niet meer haha.

Gr. Pin
Hey Pin, zoals je weet zou ik die hele banaan drie dubbel uitkotsen, **iets heel goors** en hem ergens in de bosjes fli*****en. Ik wil niet voor nog eens 60 jaar om en door rotte vlekken heen eten. Ik ben er klaar mee. Ik geef het op. Dat is jammer, dat is sneu, maar ik kan er ook niks aan doen dat ik besta. Er zijn al genoeg mensen op deze wereld.

Ik ben echt niet goed met quotes plakken, (met de mobiele versie al helemaal niet) maar als je een stukje omhoog gaat, dan staat er ergens: Waarom zou je gaan praten? Om je situatie weer leefbaar te maken. Want dat is de oplossing:zorgen dat jij weer kan en wil leven. We gaan niet opgeven!
Daar had ik het over.

Als ik zou gaan snijden, dan weet ik al precies hoe, maar dat houd ik geheim in verband met de forum regels. Ik denk daar namelijk nog veel aan.

Oh en dan nog wat: hoe eet je in de praktijk om of door de autisme bruine vlek heen? Want zoals vandaag werd mij zusje helemaal verdrietig omdat ze was gevallen, en ik niet spontaan haar een kusje gaf en ging troosten. Ze was namelijk al erg boos en ze begint al bij de kleinste dingetjes te huilen van de pijn, dus ik wist niet goed wat ik moest doen.

Gr. Eenaardigpersoon
Ik vond de banaan eigenlijk wel een leuke metafoor, maar jouw reactie had ik ook kunnen verwachten haha ?. Helaas dat je er nog steeds zo over denkt.

In mijn ogen is opgeven nog steeds slecht. Je gooit namelijk een goede banaan (het leven weg). Je hebt nu gewoon nog geen weet van dat het beter wordt.

Hmm, in de praktijk rond de vlek eten met autisme. Ik denk dat dat aanleren en oefenen is. Om op jouw voorbeeld in te gaan;
Je hebt door dat ze huilt. Stap 1. Nu weet je dat ze een knuffel wilt. Stap 2. Dan kun je een knuffel geven. Dit gaat niet altijd even spoel, maar door meer en meer ervaring zal het een gewoonte worden.
Over het algemeen helpt vragen hoe iets zit en jezelf dat aanleren bij mij. Ik vraag aan mensen hoe zij iets willen of hoe ik dan zou moeten reageren en dat probeer ik mezelf aan te leren.

Gr. Pin
Hoi,

Normaal zou ik natuurlijk eenkknuffel oid geven, maar als ze boos is doet ze gewoon heel raar. Ik vroeg of ik haar met rust moet laten, en ze zei ja. (Dat wil zs namelijk wel vaker als ze boos is) dus toen deed ik dat en nu is het nog niet goed.

Een banaan weggooien is misschien slecht, maar het is mijn eigen banaan dus doe ik er mee wat ik wil. Het word niet beter, dat is een illusie. Je weet gewoon niet hoe het in de toekomst is. Je kan niet naar de hele banaan kijken als je er aan begint. Je begint maar een beetje te eten en soms kom je een bruine vlek tegen. Dan heb je geen flauw idee hoe groot hij is, of hoe lang het duurt voordat je er doorheen bent.Die banaan eten is voor mij een soort verplichting geworden. Ik weet niet of je het gevoel kent, maar als ik wakker word, dan heb ik al geen zin meer in de dag.
Hoihoi,

Nee! Nooit de banaan weggooien! Later krijg je misschien nog zin in de banaan! (Je mag nu niet zeggen dat de banaan hoe langer hoe bruiner wordt, dat telt ff niet mee in de metafoor.)
Ik herken het gevoel van wakker worden en geen zin hebben. Ik zit zelf nu in zo'n mood. Maar ik ga wel altijd door met het eten van de banaan, want ik vertrouw erop dat er weer een lekker stuk aankomt. Dat risico moet je soms nemen. Want voor hetzelfde geld gooi je nog een hele goede banaan weg! Ik weet zeker dat jij een goede banaan bent. Bioteelt enzo.

Vertel je zusje anders op een moment dat ze niet boos is, dat je haar niet goed snapt en of ze dat kan uitleggen. Dan zitten jullie op 1 lijn en kunnen jullie elkaar helpen.

Gr. Pin
Badge +3
Beste Eenaardigpersoon, ik begrijp je... ik heb ook een tijd gehad dat ik niet meer wou leven, maar ik ben doorgegaan.. En nagedacht, wie ik pijn zou doen als ik zelfmoord zou plegen, denk eens na.. je ouders,familie,vrienden... IEFEREEN zal dan erg verdrietig worden... Pls, never give up.. blijf doorgaan! Zoek desnoods hulp, praat erover met mensen.. maar pleeg geen zelfmoord, dan doe je niet jezelf, maar ook andere pijn.. 😞 Veel succes nog.. t leven is hard, i know
Badge +3
Je bent nog te jong.. je kan een HEEL leuk leven krijgen
Hoi anoniem8090
Ik voel me vaak alleen, dus wat je zegt klopt niet helemaal. Zo'n 80% van de mensen die mij kennen hebben dan zoiets van: oh ok, jammer of hè wie was dat ook al weer. 15% zou denken: wat een sjonnie, waarom zou je zelfmoord plegen. En die laatste 5%? Die vraagt zich af wat hij beter wel en niet had kunnen doen.
Vrienden? Wat is dat?
Ouders en familie: je hebt gelijk, maar aan de andere kant kunnen ze er wel mee leven denk ik. Trouwens: als ik dood ben, dan heb ik daar helemaal niks mee te maken. Het zal me een worst wezen wat er dan allemaal gebeurt. En hoe denk je dat het voor mij is? Zij willen dat ik blijf leven. Zij willen dat ik per se naar de geestelijke gezondheids zorg ging en dat soort dingen.

Ik vind het echt vreselijk eng om te praten over zelfmoord dus dat ga ik echt never nooit doen.

Btw: sommige mensen verdienen gewoon die pijn waar je het over hebt.

Gr. Eenaardigpersoon

Reageer