Beantwoord

ik vraag mij af wat ik ben? Trans meisje

  • 17 March 2020
  • 4 reacties
  • 238 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties

Hallo, 

Ik ben Sophie en ben transgender. Ik ben het traject begonnen toen ik 13 was, ben nu 15 en zit al aan de hormonen!

Maar de laatste tijd zit ik niet zo lekker meer in mijn vel… Ik vraag mij vaak af wat ik ben. Een meisje? Jongen? Non binaire? Ik zou het echt niet weten. Ik weet van kleins af aan al dat ik niet bij de jongens pas en heb ook wel een beetje een afkeer naar het mannelijke geslacht. En ik zou super graag gw als meisje geboren willen worden.

Maar ik weet gewoon soms niet hoe ik mij moet identificeren! De ene dag lukt het mij wel en de andere dag weer niet! Ik ben APSOLUUT niet ongelukkig maar ik wil het gw weten voor later. Ik wil niet een verkeerde keuze maken! 

Zijn er andere die dit ook hebben? Of hoort het gw bij mijn leeftijd zit net in de puberteit. En gaat dit over?  

HELP ME!

icon

Beste antwoord door Anonymous 17 March 2020, 13:48

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 4
Badge +3

Hoi Sophie! 
Zou het misschien kunnen dat je genderfluid bent? 

Net zoals ik, ben je de ene dag wel oké met je aangeboren geslacht en dan de andere dag wil je liever het andere geslacht zijn. De ene dag wil je beide geslachten tegelijk zijn en sommige dagen wil geen geslacht zijn! 
Deze “switches” kunnen gebeuren over een tijdsperiode van uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren! Ik herken me wel in je verhaal (alleen zit ik niet aan de hormonen). Het is lastig om jezelf te identificeren met iets als het steeds verandert...

doe eens research naar genderfluid zijn! Als het je niet aanstaat kun je altijd verder zoeken. 
hoe dan ook, hopelijk heb je nu wat meer inzicht en heb ik je wat verder geholpen

houd je ons een beetje op de hoogte van wat je uiteindelijk hebt gekozen als label?

groetjes,

koekiemonster

Hey Sophie

 

Misschien is het nuttig om deze gevoelens eens te bekijken samen met een genderspecialist. Met z’n tweeën, en eventueel de hulp van vrienden en familie, zouden jullie een beeld kunnen krijgen van wat er aan de hand is. In ieder geval lijkt het me prettig om hier met iemand over te praten, zodat je er niet alleen mee blijft zitten. 

 

Gr. Kenshin

Hey,

Het is heel logisch dat ook jij als jongere twijfels kan krijgen over je geslacht. Het is heel normaal dat je daar over na gaat denken, zeker omdat het bij jou niet werkt zoals bij de meeste jongeren, omdat je transgender bent. Je krijgt als je ouder wordt een andere kijk op de maatschappij. Dit kan ook je kijk op jezelf veranderen of je gewoon anders naar jezelf laten kijken. Je moet hier je plek in leren vinden.

Ik denk dat het een goed idee is om deze twijfels met je behandelaren te bespreken. Maak een afspraak met de mensen die je begeleiden om hierover te praten! Het is belangrijk dat je uitzoekt wat je precies voelt, zodat je daar zekerheid over krijgt :)

Ik wil nog even benadrukken dat het zeker oké is om twijfels te hebben over je geslacht, zelfs als je al aan de hormonen zit. Veel transgenderpersonen verbergen dit, omdat ze bang zijn voor de kritische stem van de maatschappij. Echter blijven we mensen en is het normaal dat we niet alles zeker weten. Gun jezelf de tijd en de ruimte om te ontdekken wie je bent.

Gr. Pin

Bedankt voor jullie reacties! Helpt mij echt! 

Ik ga volgende week weer naar het vu en ga dit zeker bespreken!

Reageer