Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Ik stort in

  • 9 april 2018
  • 7 reacties
  • 136 Bekeken

Ik stort helemaal in. Me lichaam is kapot en alles kost enorm veel moeite. Ik heb de halve tijd paniek. Ik ben zo hypochondrisch als wat en heel erg sociaal angstig. Ik kan niet normaal meer leven. Ik zit eraan te denken me leven te beeindigen, maar ik wil niet opgeven... maar wat dan wel doen?.

Hulp zoeken lukt me niet

7 reacties

Reputatie 3
Badge +6
Dat is erg vervelend! Ondanks dat je denkt dat hulp niet werkt is dit wel de beste oplossing. Je zou naar de kindertelefoon of de crisislijn van 113 kunnen bellen om erover te praten. Ook zou je met je mentor kunnen kijken of er een mogelijkheid voor meer rust is, je kan ook met je huisarts erover hebben en misschien dat die je doorverwijst naar een psycholoog.
Reputatie 6
Badge +17
"Hulp zoeken lukt me niet"
Nouja, daar is deze site voor....

"hypochondrisch "
Wie heeft jou daarmee gediagnostiseerd?

" maar wat dan wel doen?."
"niet opgeven"
Je leven beïndigen lijkt mij niet zo verstandig, want er zijn veel meer mensen die een therapie dan dat kunnen aanraden.

Echter lijkt het mij wel noodzakelijk dat jij hulp zoekt, dus kun jij ons vertellen waarom dat niet zou kunnen?
Praat met mij
Reputatie 6
Badge +11
Hoi akotov !

Jij voelt je erg slecht en het is echt belangrijk dat je hier hulp voor zoekt !
Misschien kan je als eerste stap naar je huisarts voor die hippochondrische en sociaal-angstige gevoelens ? Uiteindelijk kan deze je ook doorverwijzen naar een psycholoog als je dit ziet zitten .
Ik vind het alleszins heel sterk van je dat je niet wilt opgeven ! Zelfmoord is nooit een oplossing !
Hulp zoeken is zeker niet gemakkelijk , maar wel noodzakelijk , en soms zijn de eerste stappen toch niet zo moeilijk .
Je kan bijvoorbeeld eerst hulp online , in alle anonimiteit , zoeken ( wat je met dit topic al deed , super van je ! ) .
Bv. https://www.kindertelefoon.nl/13-18/chat/ , https://www.113.nl/ , https://www.zelfmoord1813.be/ , https://www.tele-onthaal.be/ , https://www.clbchat.be/ ,...

Als je personen kent die je wel vertrouwt kunnen zij je ook helpen met hulp zoeken . Dit kan een familielid , leerkracht , trainer , goede vriend(in) , leerlingenbegeleider ,... zijn .

Komaan , je kan het !

Groetjes , Lot
"Hulp zoeken lukt me niet"
Nouja, daar is deze site voor....

"hypochondrisch "
Wie heeft jou daarmee gediagnostiseerd?

" maar wat dan wel doen?."
"niet opgeven"
Je leven beïndigen lijkt mij niet zo verstandig, want er zijn veel meer mensen die een therapie dan dat kunnen aanraden.

Echter lijkt het mij wel noodzakelijk dat jij hulp zoekt, dus kun jij ons vertellen waarom dat niet zou kunnen?Ja deze site is voor hulp vragen, of nouja voor mij vooral een uitlaatklep.

hypochondrie is niet iets dat je niet doorhebt. het duurt wel even maar diagnose komt pas de 20x dat je naar de huisarts gaat en er niks aan de hand is, maar het punt ik heb wel lichamelijk klachten echt, en daardoor vorm ik een angststoornis door constant vanalles op internet te zoeken. Dan worden de klachten die je hebt een obsessie. Ik kan nu nergens anders meer aandenken. Wie heeft dit gediagnosticeerd: de vriend van me zus die psycholoog is.
Ik zou wel hulp kunnen krijgen, maar ik durf het niet. Dat blokkeert me al jaren.
Reputatie 7
Hoi,

Je durft geen hulp te zoeken, maar toch ben je hier. Good job anyways.

Je hebt toch hulp gehad? Wat is er met die hulp gebeurd? En die vriend van je zus, kan hij je niet verder helpen aan hulp. Want als hij in staat is die diagnose te stellen, moet hij weten dat er serieuze dingen spelen.
Net als je huisarts, als je al meer dan 20x langs bent geweest, moet die dan toch ook vermoeden dat er meer aan de hand is?

Het is hier al eerder genoemd, maar chatten met 113 is nog niet zo'n slecht idee als je aan zelfmoord begint te denken. Zij kunnen je ook verder helpen om eventuele volgende stappen te zetten.

Het is ook begrijpelijk dat je het eng vindt hulp te zoeken, want het is ook spannend. Zijn er mensen in je omgeving die je hiermee kunnen helpen?

Het is begrijpelijk dat je gek wordt van al die angsten, maar de angst achter een angst is eigenlijk dat je bang bent dood te gaan aan die ziekte, dus om dan zelfmoord te plegen? Dan voelt het ook haast alsof je voor niks die angst hebt gehad :8

@MensPersoon
"Je leven beïndigen lijkt mij niet zo verstandig, want er zijn veel meer mensen die een therapie dan dat kunnen aanraden."
Wellicht komt dit omdat mensen die voor zelfmoord kiezen het niet na kunnen vertellen :8 In ieder geval een gedeelte van hen.

Succes,
Gr. Pin

Reageer