Ik kan niet uit de kast komen.

  • 15 August 2020
  • 7 reacties
  • 410 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Hallo, lezer

Ik en 15 ben Marokkaans en ben homo. Ik heb mezelf ondertussen kunnen accepteren. Maar begin Oktober 2019 kwamen mijn ouders erachter dat ik op mijn telefoon met mijn mentor het over mijn geaardheid toen was ik op school. Ze zeiden niks pas na het eten. Ze waren boos en duwden me op de grond en scholden ze me uit. Ik moest keihard huilen en was zo bang. Ik zei toen dat ik het voor aandacht deed en ze geloofde me. Ze wouden me toen uit huis gooien. Inmiddels wil ik weg hier ik heb gelukkig onderdak als ik uit huis wordt gegooid maar ik ga het binnenkort vertellen. Maar weet niet hoe het veilig te vertellen zonder dat ik gevaar loop. Dus reageer als je een veilige manier weet om het te vertellen. En reageer als je nog wat wilt vertellen.

groetjes

James

 


7 reacties

Badge

Hey, James

Uit de kast komen is lastig en ik zou het sowieso proberen als je ouders een goed humeur hebben. Maar duwen en schelden is niet normaal. Thuis hoort een veilige plek te zijn dus ik zou hier ook even met iemand over praten.

Je zou kunnen proberen om het rustig aan te pakken en te zeggen: "Mam, pap? Ik moet jullie iets belangrijks vertellen." Vanuit daar kun je proberen om rustig te vertellen hoe en wat. 

 

Ik hoop dat dit helpt, zo niet? Heb ik mn best gedaan (: Veel succ6!

Reputatie 1
Badge

Hey, Bellenox

 

Bedankt voor je steun en voor je tip je hebt me echt geholpen.

Badge

onnodige quote verwijderd


Hey James, uit de kast komen is heel lastig, heb je niet een vriend of vriendin die het al weet? zo ja dan kan je misschien met haar het vertellen.

Hey,

Misschien proberen het in een veilige omgeving te doen, dus als je met je ouders in de stad bent of uit eten bijvoorbeeld. Misschien als je heel goed uitlegt hoe jij je voelt en hoe gay zijn in het algemeen werkt(dus leg uit dat je ermee geboren word, dat het geen keuze is etc.) snappen ze het wel. Mocht dat niet zo zijn kun je altijd nog naar de plek die je in je bericht noemde waar je onderdak zou krijgen. Ik wil je echt aanraden om het niet lang uit te stellen aangezien het voor jou alleen maar fijner zal zijn als je het achter de rug hebt.

Heel veel succes! Ik hoop heel erg dat het goed gaat!!

Reputatie 1
Badge

Hey REME4

 

Dankjewel voor je bericht dat geeft me echt hoop!

Badge

Hey 

Uit de kast komen is heel moeilijk .

Ik zou niet uit de kast komen als je weet dat je huis wordt geschopt en mishandeld dan is uit de kast komen niet verstandig .

Ik weet hoe marokaanse ouders zijn (ik heb ze zelf) ik zou het beste niet uit de kast komen bij je ouder voor je veiligheid

En je bent niet de enige homo in de marokaanse gemeenschap 

Ik wens je veel geluk

 

Hi James045,

 

Homoseksualiteit is nog vaak een taboe binnen de Marokkaanse gemeenschap. Hoe is het om uit de kast te komen, binnen een gelovig Marokkaans gezin? In De Nieuws BV sprak Patrick Lodiers erover met Abdel. Abdel is als homoseksuele jongen opgegroeid in een Marokkaanse familie. Ook schoof Sandro Kortekaas aan, voorzitter van stichting LGBT Asylum Support.

Bron: https://www.nporadio1.nl/cultuur-media/23961-homoseksualiteit-binnen-een-marokkaanse-familie-ik-voelde-me-echt-totaal-niet-begrepen

Het interview is in zijn geheel af te luisteren via de link. Op de site is meer te lezen dan alleen de quote hierboven, dus check 't ff.

In het gesprek werden er nog wat sites genoemd die handig zijn t.w.

https://pinkmarrakech.nl

en

http://www.maruf.eu

 

Verder was in het npo programma M een tijdje terug een aantal interviews over homoseksualiteit waarbij een Marokkaanse jongen ook deel nam aan het gesprek en vertelde over zijn eigen ervaringen.

Je kunt er iets over teruglezen op:

https://m.kro-ncrv.nl/how-to-be-gay/uit-de-kast-komen-in-een-islamitische-omgeving-youss-weet-er-alles-van

 en terug kijken kun je via:

https://m.kro-ncrv.nl/fragmenten/dat-stigma-dat-het-vooral-marokkanen-zijn-lijkt-helaas-te-kloppen-aldus-ellie-lust

en

wat voor  info over Saïd is te lezen in een artikel in het Parool:

https://www.parool.nl/nieuws/said-zankoua-1990-2020-een-leven-lang-verguisd-om-zijn-seksuele-geaardheid~b47dd9a1/

en op de site van M:

https://m.kro-ncrv.nl/gasten/waarom-de-dood-van-de-homoseksuele-said-zo-ontzettend-veel-losmaakt

en terug te zien op:

https://m.kro-ncrv.nl/fragmenten/het-verdriet-om-said-is-grenzeloos-net-zo-grenzeloos-de-liefde-zelf

 

In het laatste filmpje wordt gesproken over een ingezonden brief in de Volkskrant door Burgemeester Marcouch van Arnhem:

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-betrek-de-familie-opdat-afgewezen-homo-s-zichzelf-niet-opgeven~bd26359d/

 

Er is ook een app waarop je andere gay jongens van maximaal 18 jaar kunt ‘ontmoeten’, eigenlijk is deze bedoeld voor alle lhtbi jongeren.

Het is de app van Jong&Out: zie https://www.jongenout.nl

Uitleg over hoe je moet registreren lees je op en zie je in de video op: https://www.jongenout.nl/veiligheid

Je kunt er in dit artikel nog meer over lezen op:

https://m.kro-ncrv.nl/how-to-be-gay/eindelijk-is-ie-daar-een-veilige-app-voor-lhbti-jongeren-onder-de-achttien

 

Tenslotte vond ik nog een site met info over Liefde,Seks en Islam en dan speciaal over homoseksualiteit:

https://islamenliefde.maroc.nl/thema/homoseksualiteit/

Natuurlijk kun je ook even verder rondkijken voor meer info, ook over andere onderwerpen.

Via deze site kun je ook hulp en advies krijgen:

https://islamenliefde.maroc. nl/hulp-en-advies/

 

Het zijn best veel linkjes, maar ik was zelf ook geïnteresseerd hoe homoseksualiteit en Islam samen gaan.

Ik heb geprobeerd een logische volgorde aan te brengen in de linkjes, maar je kunt natuurlijk daarin ook je eigen weg kiezen.

 

Ik hoop dat de verhalen van andere Marokkaanse jongens je vooral ook helpen. Zij weten, veel beter dan ik, hoe dat werkt in hun (en dus ook jouw) thuissituaties.

 

Nou ja, succes en hopelijk komt alles uiteindelijk goed. Ik hoorde in één van de gesprekken dat het misschien in het begin vooral lastig kan zijn, maar dat er in een hoop gevallen toch meer acceptatie een begrip komt. Hopelijk voor jou draaien ze thuis ook bij.

 

Nog één dingetje: je schreef dat je in geval het nodig zou zijn wel een adres hebt waar je terecht kunt. Let wel op dat het een betrouwbaar adres is, want niet iedereen heeft goede bedoelingen, ook al lijkt dat misschien in eerste instantie wel zo.

 

 

Groetjes :relaxed: ,

M&M’s en twin

Reageer