Vraag

Ik ben enorm eenzaam en zoek sociaal contact.

  • 2 April 2023
  • 4 reacties
  • 53 Bekeken

Reputatie 1
Badge

Hey, 

Ik ben een 13 jarig meisje met best veel problemen en issues. Ik ben heel erg depressief geweest en wou heel erg graag zelfmoord plegen. Gelukkig ben ik sinds een tijdje groten deels uit mijn depressie. Desondanks worstel ik nog wel met verschillende angststoornissen. Daarnaast ben ik al meer dan een jaar overspannen en daar ben ik nogsteeds niet vanaf. Door mijn overspannenheid kan ik veel dingen niet doen, onder andere naar school gaan. Het lukt gewoon niet. Ik zelf vind dat super vervelend. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om sociaal contact te zoeken, maar ik denk dat de beste plek voor vrienden op school is. Ondanks ik het antwoord eigenlijk al weet. Wou ik jullie toch vragen of er nog tips voor mij zijn. Ik wil namelijk zooo graag iemand waarbij ik mijn hart en gevoelens kan luchten. 


4 reacties

Hey,

Ik snap dat je vrienden wil, maar zijn online vrienden ook vrienden voor jou? Want dan kan je op tiktok zoeken en via daar andere kinderen vinden en contact maken via snapchat. (Ik weet niet of jij snapchat mag, ik namelijk niet.). Verder kan je ook naar buurtverenigingen gaan. Een (team)sport helpt ook.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Succes en sterkte!

Badge

heyyy! ik ben Raya en ben ook 13 jaar oud. ik snap hoe je je voelt, echt naar. je kunt altijd bij mij terecht als je wil! ( heb veel depressieve vrienden gehad dus heb ervaring) hoop dat het weer beter wordt!

Reputatie 1
Badge

Hey,

Ik ben jullie (Ikbenzeeranoniem, appelsapbroodje) enorm dankbaar dat iemand überhaupt al op mij reageert. Dat voelt in elk geval al alsof ik niet vergeten ben. Ik ga jullie tips meenemen. En appelsapbroodje ( Raya ) wat fijn dat ik bij jou ook terecht kan.

Allebei heel erg bedankt.

Reputatie 4
Badge +4

Het lijkt net of je mijn leven beschrijft! Ik ben ook best eenzaam en overspannen. Ik zit nu midden in die depressieve tijd…

Wat mij heel erg helpt is, aardig zijn tegen mensen. Ook al is het maar even een rondje lopen rond je huis. Als je iemand tegen komt glimlach of hoi zeggen. Ik weet dat het heel erg lastig is als je extreem moe bent om dan naar buiten te gaan. Probeer dat dan alleen eerst op de meest goede dagen. Dan kun je zo opbouwen. Dit kan je ook doen met hoe lang je naar buiten gaat en hoe ver je gaat wandelen/fietsen.  Zo begin je al ergens aan :)

 

Heb je niet mensen van de basisschool die je aardig vindt? Alleen als je op de middelbare zit. Als je nog op de basisschool zit, weet dat er op de middelbare heel veel mensen rondlopen. Dus zo kun je toch ergens naar vooruit kijken.

 

Reageer