Vraag

gymnasium stress, rouw, ziekte en spanning thuis

  • 30 January 2023
  • 9 reacties
  • 148 Bekeken

Badge

Hoihoi, ik ben een meisje van 13 en zat vorig jaar in 1 VWO, ik had best een goed leven. Nu zit ik in 2 Gymnasium (op mijn school kan je pas in de tweede beginnen met Gymnasium) en loop ik vast. Het gaat gewoon niet meer en ik haal alleen maar onvoldoendes voor die irritante talen! Ik heb het al met m'n moeder er over gehad en die gaat over een tijdje misschien naar een 10 minuten gesprek met m'n mentor, das wel fijn, maar volgens de regels van de school mag je pas na de 3e pas stoppen met Gymnasium. Ik heb nu echt heel veel stress want het lukt niet en m'n leraar snapt niet hoe het kan dat je onvoldoendes haalt en m'n vrienden halen allemaal elke keer een 8 of hoger. Ik heb volgende week alweer een toets!!!!!!!!

Daarnaast helpt het ook niet echt mee dat m'n broer aan het afkikken is van drugs en hij op dit moment psychische problemen heeft( dat snapt hij zelf alleen niet) en hij elk moment van de dag boos is op m'n ouders, het is gewoon niet meer gezellig en ik vind het zo zielig voor m'n vader en moeder! Ook heb ik diabetes type 1 en dat gaat op dit moment gewoon echt niet lekker, ik heb namelijk erge irritatie op m'n hele lichaam door de naalden en plijsters en artsen weten niet wat het is, ook ben ik de laatste tijd echt heel moe en denk ik dat ik een erge ziekte heb, alleen niemand gelooft me! Ook kan ik het nog steeds niet verwerken dat vorig jaar een jongen uit m'n klas overleed, dat zit altijd in m'n hoofd, waar ik ook ben! Eigenlijk zie ik m'n leven nauwelijks meer zitten...

Sorry voor het te lange verhaal, maar ik moet gewoon even m'n hart luchten aan jou! Ik zou het super fijn vinden als je iets met me deelt wat mij kan helpen en waar ik misschien iets aan heb!

 


9 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hoi !  Ja dat is allemaal inderdaad erg voor je en voor je ouders, echt niet fijn. Je zou het liefst alles willen oplossen.  Ik wou dat ik een heel super goeie tip voor je had, iets waardoor je denkt “yes” maar die heb ik niet zomaar. Maar wel even een virtuele hug en zeggen dat je altijd alles hier kwijt kunt.  En als je er even doorheen zit, heb ik ook gehad, dan is bellen met de Kindertelefoon best een keer fijn en kan heel erg opluchten! Ik had ook een hele slechte periode vorig jaar waarin ik alles op me af zag komen en het heel donker was. En dan even kunnen praten zonder dat ze jou daar raar om vinden of lastige vragen stellen was echt super !   En ik hoop dat je iemand kent die je vertrouwt en waar je in het echt goed mee kan praten. Alleen dat al helpt zo goed. Je pijn en je verdriet even kwijt kunnen en delen, ik weet het.  Nouja, ik hoop dat je hier een klein beetje aan hebt, en echt, bel gewoon als je het nodig hebt :)  Bovenaan deze pagina zie je hoe dat kan.  Heel veel kracht wens ik je en dat het toch weer een beetje licht wordt voor jou !

Groetjes liefs Julian X

Reputatie 7
Badge +19

Hoi ik heb een reactie getypt maar die komt nog, wordt gecheckt.

Groetjes liefs Julian X

Reputatie 6
Badge +4

wat sneu voor je, dat van die onvoldoendes is een kwestie van OF naar havo-vwo of bijles

Reputatie 7
Badge +19

hey,

Goed dat je dit deelt hier! Klinkt als een moeilijke situatie waar je nu in zit :(

Misschien is het fijn voor jou om hier over te praten met iemand in je omgeving, bijvoorbeeld met je ouders. En, als je dit nog niet gedaan hebt, is het misschien slim om met je mentor te bespreken wat er allemaal speelt zodat ze er op school ook rekening mee kunnen houden en je eventueel kunnen helpen met bepaalde dingen.

Bij gedachtes aan zelfmoord kun je altijd contact opnemen met 113 zelfmoordpreventie. site: https://www.113.nl/ nummer: 0800-0113

Sterkte!

 

joeeeeee

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Juultje2009,

 

ik vind jouw reactie helemaal niet te lang en je hart luchten is goed en moet je misschien wat vaker doen.... Alleen snap ik ook wel dat je dan wel iemand moet hebben om tegenaan te praten. Misschien wil jij jouw ouders niet lastig vallen, omdat zij het al druk genoeg hebben met jouw broer. Dat bedenk ik zelf, jij moet maar zeggen of bedenken of dat een rol speelt.

Jij bent ook belangrijk en ik denk dat jouw ouders dat ook vinden.

Praat gewoon eens met je vader of moeder en dan zal je vast merken dat ze jou ook willen steunen met dingen waar jij mee zit. Ze zouden niet willen dat je er eerst een jaar mee rondloopt en dingen misschien erger worden en ze het dan voor het eerst horen. Dus, ik zou gwn even een gesprekje hebben samen.

Het is best wel een schok als iemand uit je klas overlijdt. Hebben jullie het daar wel eens over (gehad) op school? Ik bedoel met de mentor of iemand van 'slachtofferhulp’ ofzo. Je kunt het anders eens vragen aan jouw mentor of er binnen of buiten school hulp is. Het kan heel goed dat meer klasgenoten dat prettig vinden.

Kort samengevat denk ik dat het voor school dingen verstandig is om met jouw mentor te praten, voor dingen die in en om thuis spelen met jouw ouders en  misschien met de huisarts over medische dingen.

Al die dingen bij elkaar is gewoon teveel. Elk dingetje dat je kunt wegstrepen zorgt ervoor dat de stress minder wordt en jij je beter gaat voelen. Soms kunnen dingen misschien niet gelijk geregeld worden, maar als je weet wanneer het wel kan, dan kan dat ook al rust geven. Het zou kunnen dat als er wat dingen opgelost zijn, dat jij je dan weer beter op school kunt concentreren en dat gymnasium dan ook ineens geen probleem meer is. Denk er maar eens over na / praat erover.

Oh ja, ik heb wel eens gehoord dat er ook een soort pompjes zijn voor als je diabetes hebt. Ik weet niet of dat bij jou ook kan? Volgens mij hoef je dan niet elke keer zelf te prikken, maar dat kun je het beste aan jouw huisarts of specialist vragen hoe dat allemaal werkt.

Succes en als je nog vragen of opmerkingen hebt kun je dat posten in jouw topic.

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +14

@Juultje2009 ,

die van mij zit ook in de check……

 

Gr. MickeyMouse

 

Reputatie 7
Badge +18

Dat zijn een heleboel vervelende dingen die je op je dak hebt gekregen. Zoals jaivy ook al zei, probeer zeker hulp te zoeken bij je mentor of een andere persoon die jij vertrouwt. Dit alleen proberen op te lossen hoeft niet.

 

Reputatie 4
Badge +1

Hey,

probeer misschien nog thuis te leren of je problemen te combineren met iets wat je wel luik vind, bijvoorbeeld dat je bij het horen van je favoriete muziek probeert sommige woorden in het Frans mee te zingen of dat je op reis gaat naar een land waar ze die taal spreken

Badge

Hoi,

Ik ben ook en meisje van 13 en zit ook in de 2e klas van het gymnasium en we hebben een aantal situaties gemeen.

Het is belangrijk dat je aan je mentor aangeeft dat je zoveel stress hebt, die kan dan samen met je kijken naar oplossingen die de stress kunnen verlichten/verminderen. Je kunt er ook voor kiezen om een stapje terug te doen naar atheneum.

Ook bij mij op school is vorig jaar een kind uit een klas hoger dan mij overleden, ik sprak er niet mee maar ik zag diegene vaker. Ik vind het heel lastig om dat te verwerken (het ging om een ongeluk en ik heb het deel met ambulances gezien) maar het is belangrijk om dit aan iemand die jij vertrouwt te vertellen, dat verlicht dat nare gevoel een beetje. Probeer het niet te vergeten (zoals ‘ik wil het vergeten’) maar probeer het een plekje te geven, ook al is het heel lastig. 

Bij zelfmoordgedachtes zou ik het zeker vertellen aan een persoon die jij vertrouwt, die kan jouw weer ‘een duwtje in de goede richting’ geven (Heel belangrijk). Je kunt ook met 113 bellen.

Ik wil dat je weet dat je goed voor jezelf moet blijven zorgen en je moet doorzetten! Je bent het echt waard!

 

Ik hoop dat je dit leest en hier iets aan gehad hebt..

Reageer