Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18

Forumregels De Kindertelefoon

  • 11 januari 2016
  • 33 reacties
  • 4968 Bekeken


Toon eerste bericht

33 reacties

Badge +4
Hoi Pin,

Sorry dat je vraag even is blijven liggen. Het is een lastige vraag om concreet te beantwoorden omdat de forumregels altijd ruimte laten voor de inschatting van moderatoren. We kunnen niet letterlijk aangeven wat nu precies wel mag en wat niet mag.

We willen dat je op het forum je ervaring kan delen, met als doel steun krijgen. Maar we willen niet dat details uit een verhaal andere forummers op ideeën brengen of als tips ervaren kunnen worden en we willen ook niet dat de inhoud choquerend is. Wat dan precies choquerend is verschilt per persoon. Het is moeilijk om daar een objectieve grens voor op te stellen. Moderatoren bepalen of zij informatie te ver vinden gaan.

Probeer met wat je schrijft rekening te houden met welk doel je het opschrijft, en bedenk of het niet andere mensen kan schaden, en of het niet gelezen kan worden als tips. Ik zou wegblijven van beschrijven van manieren waarop en vooral niet te veel in detail treden. Dus niet teveel ingaan op hoe, maar je kunt wel de situatie beschrijven waardoor het zover gekomen is en hoe je je voelde.

Sorry dat je een 'vaag' antwoord blijft krijgen. Ik hoop dat je hiermee wel uit de voeten kunt.
Ik ben bang dat als we te letterlijk zeggen 'dit mag wel' en 'dit mag niet' dat er dan in de toekomst weer situaties ontstaan waarbij we daar toch weer op terug moeten komen.

Hartelijke groet,
Suzanne
De Kindertelefoon
Reputatie 6
Hoi Suzanne,

Ik snap ergens wel dat een letterlijk antwoord op mijn vragen niet kan, al is het wel jammer :8

Het antwoord wat je hebt gegeven is echter wel duidelijk en het helpt wel. Het blijft altijd wel een beetje gissen of iedereen het op dezelfde manier gaat opvatten als ik, maar ik heb nu wel wat meer richtlijnen.

Bedankt!
Gr. Pin
Reputatie 6
Ik heb een vraag over forumregel 7:
7. Dating is niet toegestaan
Dating van forumleden via het forum van de Kindertelefoon of het forum gebruiken als chat is niet toegestaan. Onder dating valt elke vorm van contact buiten het forum en ook het uitwisselen van gegevens.

De vraag gaat door op wat er in het topic Wat moet ik doen, school, slaap, eten en praten ~A is besproken vanaf hier. Daar werd op gegeven moment gezegd dat als ik nog een vraag had, dat niet meer in dat topic kon, omdat we dan nog verder off-topic zouden gaan en dat begrijp ik. Daarom doe ik dat even hier.

Dus de vraag (/vragen):
Ik vind het best lastig wanneer iets nou off-topic is. @Marieke van De Kindertelefoon gaf ook al in het topic Wat moet ik doen, school, slaap, eten en praten ~A aan dat het een ''grijs gebied'' is en dat snap ik, dus ik snap het ook wel als jullie hier geen exact antwoord op kunnen geven.

Het gebeurt gewoon soms dat als ik op een topic reageer ik de enige ben. Soms gaat dit een aantal reacties door. Je bent dan misschien theoretisch aan het chatten, omdat het een ''gesprek'' tussen twee mensen is, maar hoe kan ik dan voorkomen dat het een chat is? Moet ik dan wachten met reageren totdat iemand anders dit heeft gedaan? Want dat vind ik dan ook weer raar en eigenlijk vervelend voor de topicstarter... Ik stop meestal even als ik merk dat het onderwerp erg afdwaalt van het originele topic en wacht ik of er iemand anders ook komt reageren, maar als dat niet zo is, dan vind ik het gewoon rot om te blijven wachten en doe ik dit niet. Is dat goed? Wat wordt er in zo'n situatie van mij verwacht?

Ook zijn er een aantal gebruikers op het forum die gewoon veel aanwezig zijn en veel reageren. Je komt ze dan tegen bij bepaalde topics (niet per se hun eigen topics) en komt zo meer over elkaar te weten. Je reageert weer op elkaar en je hebt gewoon bepaalde inside dingen met elkaar, omdat jullie de enigen zijn die al deze reageermomenten met elkaar gedeeld hebben. Het is niet onoverkoombaar dat er in een bepaald topic inside jokes of opmerkingen zitten. Kijk, ik snap dat het met de bomen, buigingen en cactussen wel iets te was, omdat het een prominente rol had in het topic en het uit het niets kwam, maar iets kleins mag toch af en toe wel? Daarbij, de buiging was ook meer een soort afsluiting net als ''Gr. Pin'', maar dan extra. Het is niet zo dat ik bij iedereen dezelfde afsluiting moet gebruiken toch?


Dus nogmaals, ik weet dat het een grijs gebied is en lastig te beantwoorden, maar ik hoop toch op iets meer duidelijkheid. Eventueel kunnen jullie laten weten wanneer jullie zegmaar 'ingrijpen' bij een topic voor het off-topic gaan. Dan krijg ik een beter beeld.
Dit is dus ook allemaal niet aanvallend ofzo bedoelt - ook zeker niet naar @Marieke die in het desbetreffende topic de reactie stuurde - mocht dit zo overkomen. Ik wil gewoon voorkomen dat het in de toekomst vaker gebeurt, want ik voel me er altijd wel rot door.

Gr. Pin
Reputatie 4
Badge +5
Ik snap ook wel dat die bomen en cactussen net een stapje te ver waren. Hoewel ze soms wel serieus kunnen helpen.
Maar mogen die andere iets persoonlijke grapjes dan wel??

Als je als enige op zo'n topic reageert is het toch niet onmiddelijk een chat?

Ik hoop dat we iets meer te weten kunnen komen, dan zullen we er ook rekening mee houden

~Asy
Reputatie 1
Badge +3
Hallo Pin en Asy Silivana,

aangezien ik degene ben die nu dienst heb, krijgen jullie van mij een reactie. Ik zal proberen om het wat duidelijker te maken maar het blijft een grijs gebied.
Wat Suzanne hierboven al zei over een ander onderwerp , is hier eigenlijk ook van toepassing:
Het is een lastige vraag om concreet te beantwoorden omdat de forumregels altijd ruimte laten voor de inschatting van moderatoren. We kunnen niet letterlijk aangeven wat nu precies wel mag en wat niet mag.

Natuurlijk mogen iets persoonlijke dingen wel op het forum. En soms is het zo, dat er maar een paar mensen reageren. Dat maakt het nog geen chat.
Wat mijn persoonlijke inschatting was bij deze beide topics, is dat jullie zo intiem met elkaar aan het praten zijn dat een andere gebruiker er niet meer bij kan. ( bomen, cactussen, buigingen ) We willen heel graag dat iedereen zich welkom voelt om mee te doen aan een gesprek.
Zou je dat in je achterhoofd willen houden als je een reactie plaatst? Stel jezelf voor dat je iemand bent die het topic voor het eerst ziet, en probeer je dan in te voelen of je je welkom voelt om mee te praten of niet.

En je hoeft je er niet rot over te voelen hoor Pin! Ik ben echt niet boos en er worden geen waarschuwingen uitgedeeld.
Nogmaals, er is helaas geen concrete richtlijn voor te geven maar misschien dat jullie hier iets verder mee komen?

Groetjes, Marieke / De Kindertelefoon
Reputatie 4
Badge +5
Bedankt voor je reactie Marieke!
We zullen proberen onze reacties over bomen en cactussen zoveel mogelijk te beperken. De buiging hou ik er soms echter wel in.

~Asy
Reputatie 6
Hoi Marieke,

Eigenlijk wel handig dat jij nu dienst hebt (of inmiddels had), want jij weet eigenlijk het beste waar het over gaat :):8

Stel jezelf voor dat je iemand bent die het topic voor het eerst ziet, en probeer je dan in te voelen of je je welkom voelt om mee te praten of niet.
Dit vind ik wel een handige. Ik denk dat het voor bepaalde dingen wel echt kan helpen, maar niet in alle gevallen (wat deze situatie dus weer zo moeilijk maakt). Ik heb namelijk soms ook dat ik gewoon schijt heb aan alles wat ervoor is gebeurd en dat ik alleen het originele topic als lijdraad neem voor mijn reactie. Ook heb ik sowieso bij lange topics dat ik me dan niet echt meer 'welkom' voel, omdat er gewoon te veel is gebeurd, ook al praten er daar 20 mensen mee bij wijze van.

En je hoeft je er niet rot over te voelen hoor Pin!
Dat komt dan vooral weer omdat ik ook de 'ambitie' heb iedereen zich hier welkom te laten voelen en dat is dan een beetje mislukt...

Dan nog even over de buiging, want dat wordt steeds genoemd, maar het is een soort manier om 'doei' te zeggen, dus dat kan dan toch wel? Of is dat iets waardoor je je minder welkom zou voelen? Ik zou dat persoonlijk namelijk niet hebben.

@Asy Silivana
Misschien moeten we een nieuw topic aanmaken ''Bomen en cactussen zijn echt cool! Deel hier jouw ervaringen :8'' :P

Gr. Pin
Hey,

Stel iemand zet op het forum neer dat hij zelfmoord gaat plegen of over een aantal minuten het gaat doen, gaat de kindertelefoon dan zijn adres opzoeken?
Kan de telefoon politie bellen omdat jij dingen hier op het forum vertel?
Badge +2
Beste @Ronald2001,

Zelfmoord aankondigingen zijn op het forum niet toegestaan, gezien forumregel 9. Het kan soms zo zijn dat een moderator deze niet direct ziet en dus niet direct kan verwijderen. We proberen dit altijd zo snel mogelijk te doen, en vervolgens het betreffende forumlid een mail te sturen met deze informatie en mogelijkheden met betrekking tot hulp bij zelfmoord(gedachten).

Het antwoord op je vraag of we iemands adres kunnen opzoeken is nee, ook belt De Kindertelefoon nooit de politie over wat er op het forum wordt geplaatst.

Hopelijk dat ik zo je vragen voldoende heb beantwoord!

Fijne avond en groetjes,
Willemijn, De Kindertelefoon

Reageer