Meer hulp Meldknop.nl Bel gratis en anoniem 0800 - 0432 of chat
13-18
Vraag

bang voor ziektes (alsjeblieft, iemand reageer)

  • 13 september 2019
  • 2 reacties
  • 40 Bekeken

Badge
Ik denk heel vaak dat ik een ziekte heb en ik word er gek van... Ik denk altijd dat ik de enige ben die zo'n sukkel is om te denken dat hij een ziekte heeft. Elke week heb ik wel 3/4 ziektes die ik zogenaamd heb... Zijn er meer mensen die dit hebben/hadden en hoe gaan jullie hier mee om?
(Ik denk op dit moment dat ik iets met mijn hersenen heb ofzo)

2 reacties

Badge +1
Je bent niet de enige! Ik heb dat ook fel.
En elke keer als ik bang ben dat ik iets heb en als ik er dan met iemand (mijn ouders, mijn vriend,..) over wil praten dan zeggen ze gewoon 'ben je daar weer met je "ziekte"' en dan wuiven ze het weg. Het is al ongeveer op het punt gekomen dat ik er amper over durf praten wat de band met mijn lief bv. er ook niet echt beter op maakt en dat is echt spijtig 😞. Mijn zus lacht mij gewoon in mijn gezicht uit als ik aan mama vertel over bepaalde symptomen en als zij toevallig in de buurt is. Het is nu zo erg geworden dat ik echt regelmatig bang ben om dood te gaan. Ik krijg soms ook paniekaanvallen en deze 'ziekte' zal er ook wel iets mee te maken hebben. Ik denk altijd aan het worst case scenario en dat is echt kut. En waar ik ook bang voor ben, is dat als ik ooit echt iets ernstig ga hebben, niemand mij gaat geloven...
Ik haat het, ik word er een beetje depressief van zelfs. Het bepaalt een groot deel van mijn leven tegenwoordig en ik moet echt naar een psychiater ofzo.
Sorry voor het lange warrige bericht maar ik ben blij dat ik niet de enige ben. Of nou ja niet blij natuurlijk, het is echt kut om te hebben dus ik wens het niemand toe.
Veel succes met alles xx
E.
Badge +1
Het ding is ook dat ik ook echt vaak ziek ben, en mijn immuunsysteem is niet zo sterk, wat de angs alleen nog maar erger maakt... Ook is overdag mijn hartslag meestal rond de 100 a 110 (vaak meer, elke keer als ik bij de dokter kom en ze meten mijn hartslag dan is die gemiddeld 130... Vorige keer werd die zelfs even 150..)
Dus zeker dat maakt mij extra bang.
Ik ben nu op vakantie maar als ik over een maand thuis ben dan ga ik echt mijn hart laten onderzoeken want dit is toch ook niet gezond denk ik dan.
E.

Reageer